Χάρης Χριστόπουλος: Ποδηλατάδα με τους δύο γιους του στου Ψυρρή

09.10.2024
Χάρης Χριστόπουλος: Ποδηλατάδα με τους δύο γιους του στου Ψυρρή
Papadakis Press/Γιάννης Νταρίλας
Μια αγαπημένη του συνήθεια που συνεχίζει με τους γιους του

Εδώ και χρόνια ο πετυχημένος φωτογράφος Χάρης Χριστόπουλος συνηθίζει να κινείται με ποδήλατο στο κέντρο της Αθήνας. Και για άσκηση και για οικολογικούς λόγους προτιμάει να μην χρησιμοποιεί αυτοκίνητο στο κε΄ντρο και αυτό συνέχισε να κάνει και όταν πια απάκτησε το πρώτο του παιδί, τον Χρήστο που είναι πια 4 ετών. Πλέον που στην οικογένεια έχει προστεθεί και νέο μέλος, ο 1,5 χρονών Νικόλας, οι συνήθειες δεν άλλαξαν. Απλά προστέθηκαν επιπλέον εξαρτήματα στο ποδήλατο.

Ήδη από το πρώτο του παιδί ο Χάρης Χριστόπουλος είχε φέρει ειδική προσθήκη ρυμουλκούμενου καθίσματος που προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του ποδηλάτου και επιπλέον είχε και μικρό κάθισμα για το μπροστινό μέρος, όσο ακόμα το παιδάκι του ήταν μικρό. Και χρησιμοποιούσε ή το ένα ή το άλλο ανά περίπτωση.

Τώρα και τα δύο έχου τοποθετηθεί στο ποδήλατο και ο τρισευτυχισμένος μπαμπάς με τους δύο γιους του απολαμβάνουν ατέλειωτες βόλτες και ποδηλατάδες στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί τους πέτυχε και ο φωτογραφικός μας φακός να περνάνε τέλεια, έχοντας φυσικά όλα τα μέτρα ασφαλείας για τις μετακιν΄σηεις τους. Κράνη, σημαιάκια που δηλώνουν οτι κάτι μεταφέρεται, ζώνες ασφαλείας.

Μια εικόνα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο εξωτερικό, αν έχετε περάσει μια βόλτα από το Άμστερνταμ και την Ολλανδία γενικότερα δε θα έχετε δει παιδί να περπατάειμε τους γονείς του, όλοι με τέτοια οχήματα και προσθήκες σε ποδήλατα κυκλοφορούν, με ειδικά προστατευτικά για το κρύο και για τη βροχή επιπλέον και που πολύ μας αρέσει που βλέπουμε και εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.10.2024 - 14:12