Η γάτα κι ένα τηλεφώνημα δίνουν ελπίδα στη Σούζαν

03.06.2009
Ενόσω η ευαίσθητη τραγουδίστρια από τη Σκωτία παραμένει νοσηλευόμενη σε ιδιωτική νευρολογική κλινική προκειμένου να αναπαυτεί και να ανακάμψει μετά το σοκ της ήττας που υπέστη στον τελικό του "Βρετανία Έχεις Ταλέντο", οι ειδήσεις σχετικά με το πρόσωπό της συρρέουν στα μέσα ενημέρωσης με ασταμάτητους ρυθμούς.

Ενόσω η ευαίσθητη τραγουδίστρια από τη Σκωτία παραμένει νοσηλευόμενη σε ιδιωτική νευρολογική κλινική, προκειμένου να αναπαυτεί και να ανακάμψει μετά το σοκ της ήττας που υπέστη στον τελικό του "Βρετανία Έχεις Ταλέντο", οι ειδήσεις σχετικά με το πρόσωπό της συρρέουν στα μέσα ενημέρωσης με ασταμάτητους ρυθμούς.

Χτες, οι υπεύθυνοι της παραγωγής σκέφτηκαν ότι θα ήταν ωραία έκπληξη να της στείλουν στην κλινική τη γάτα της, Πεμπλς (Pebbles) στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία. Ακόμη δεν έχουν πάρει άδεια από τους γιατρούς, αλλά ελπίζουν ότι δεν θα τους φέρουν αντίρρηση καθώς είναι βέβαιο ότι η επανασύνδεση με την γάτα θα φτιάξει το κέφι της Σούζαν Μπόιλ (Susan Boyle).

Ο αποχωρισμός τους, από τους ημιτελικούς μέχρι σήμερα, της έχει κοστίσει πολύ. Μάλιστα, όσο εκείνη βρίσκονταν στο ξενοδοχείο φρόντιζε να έχει καθημερινή... τηλεφωνική επαφή με το κατοικίδιο της, ενώ στη φάση της κατάρρευσης της, την Κυριακή το απόγευμα, πολλοί την άκουσαν να μονολογεί για την Πεμπλς.

"Μια μέρα πλησίασε την κόρη μου και της ζήτησε το κινητό της", λέει η μητέρα της Έμα Κάρτερ, μιας από τις διαγωνιζόμενες: "Αφού άφησε ένα παράξενο μήνυμα που διήρκεσε αρκετά λεπτά, όταν έκλεισε το τηλέφωνο μας είπε ότι μιλούσε στη γάτα της στο χωριό"!

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του "Βρετανία Έχεις Ταλέντο", η Σούζαν φαίνεται να πηγαίνει όλο και καλύτερα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μίλησε τηλεφωνικώς με τον Σάιμον Κάουελ (Simon Cowell), ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να θέλει να κάνει μαζί της ένα μουσικό άλμπουμ.

"Ήταν ακριβώς το τονωτικό που είχε ανάγκη", αναφέρει έγκυρη πηγή: "Μόλις άκουσε την πρόταση του Κάουελ, άρχισε να κατεβάζει διάφορες ιδέες για τραγούδια, δοκιμάζοντας μάλιστα, να τραγουδήσει κάποια απ' αυτά. Η διάθεσή της άλλαξε και το κέφι της ανέβηκε κατακόρυφα γιατί κατάλαβε ότι πράγματι το όνειρό της δεν έχει τελειώσει".

Το ενδιαφέρον του πιο ισχυρού από τους κριτές του σόου, εκφράστηκε και δημόσια μέσω του εκπροσώπου του, Μαξ Κλίφορντ (Max Clifford), ο οποίος δήλωσε στο Associated Press: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κοινό διψάει για τη Μπόιλ και μόλις εκείνη νιώσει καλύτερα ο Κάουελ θα τη βοηθήσει για να κάνει μια καλή αρχή στην καριέρα της".

"Το πιθανότερο είναι ότι θα κάνει πολλές πωλήσεις, ιδιαίτερα στην Αμερική. Οι Αμερικανοί την λατρεύουν. Όλοι θέλουν να την καλέσουν στις εκπομπές τους για να τραγουδήσει. Αυτό της προσφέρει ένα τεράστιο δυναμικό και ο Κάουελ θα φροντίσει να της δώσει τα καλύτερα τραγούδια και τις καλύτερες παραγωγές", συμπλήρωσε ο Κλίφορντ, καθησυχάζοντας τους αδελφούς της Μπόιλ, οι οποίοι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους νωρίτερα σχετικά με το μέλλον της Σούζαν.

"Δεν νομίζω ότι η παρούσα κρίση θα επηρεάσει το μέλλον της", σχολιάζει ο οργανωτής συναυλιών, Τζέρι Λάισαϊτ (Gerry Lyesight): "Ήδη έχει ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια αναζητήσεις στο ίντερνετ. Αν έστω και ένα τοις εκατό από αυτές ανταποκρίνονται σε πραγματικούς θαυμαστές της, τότε έχει ήδη έτοιμο ένα κοινό ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Προσωπικά θα επέλεγα γι' αυτήν μικρούς χώρους, 2-3 χιλιάδων θέσεων, αντί για γήπεδα ποδοσφαίρου, όπου μπορεί να ένιωθε άβολα. Όμως, δεν ξέρουμε αν αυτοί που θα την αναλάβουν θα πάνε να βγάλουν γρήγορα λεφτά", συμπληρώνει αφήνοντας υπαινιγμούς για τον Κάουελ.

Ωστόσο υπάρχουν κι αυτοί που αμφιβάλλουν αν η 48χρονη τραγουδίστρια θα καταφέρει να προσελκύσει το αγοραστικό κοινό. "Είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι και μπορεί να κοστίζει πολύ ακριβά για να το γυαλίσεις", λέει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, Μαρκ Μπορκόβφσκι (Mark Borkowski): "Μπορεί να γίνεις σταρ στο ίντερνετ μέσα σε μια νύχτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνεις και λεφτά. Το ερώτημα είναι αν ο κόσμος θα δώσει αυτό το ένα, τα δύο, τα δέκα ή περισσότερα δολάρια για να τη δει να τραγουδάει. Προσωπικά δεν το πιστεύω".

Σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχοθεραπευτές, οι μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μπόιλ σίγουρα θέλουν αρκετή δουλειά, αλλά δεν είναι αξεπέραστες. Όπως εξηγεί ο ψυχολόγος Τρέισι Άλοουγουεϊ, ειδικός στις μαθησιακές δυσκολίες: "Η κατάρρευση της δεν αποτελεί έκπληξη. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα άτομα που πάσχουν από μαθησιακές δυσκολίες, το πρόβλημα της Σούζαν, που προκλήθηκε από στέρηση οξυγόνου κατά τη γέννηση, την εμποδίζει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τεταμένες καταστάσεις.

Της είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί, να θυμάται λεπτομέρειες και να επεξεργαστεί τις πληροφορίες που δέχεται. Παρόλα αυτά, χειρίστηκε την ήττα της με χάρη. Βέβαια, οι περισσότεροι από εμάς θα μπορούσαμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας σε μια αντίστοιχη περίπτωση, αλλά η Σούζαν δεν έχει αυτή την αντοχή. Έτσι αρκούσε μια ελάχιστη παρατήρηση αμέσως μετά το σόου για να την κάνει να καταρρεύσει, όπως και έγινε.

Το βασικό της πρόβλημα είναι η λειτουργική μνήμη του εγκεφάλου, όπου αποθηκεύει και ανακαλεί τις πληροφορίες. Όμως μπορεί να το αντιμετωπίσει με τις κατάλληλες ασκήσεις που θα τη βοηθήσουν να χειρίζεται τις αγχώδεις καταστάσεις στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με τις οποίες σίγουρα θα βρεθεί αντιμέτωπη εξαιτίας της αγγελικής φωνής που διαθέτει", συμπληρώνει ο κύριος Άλοουγουεϊ.

"Η ψυχολογική της κατάσταση δεν είναι πρόβλημα", επαυξάνει ο εκπρόσωπος του Κάουελ, Μαξ Κλίφορντ: "Θα τα καταφέρει μια χαρά αν βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους που εμπιστεύεται, όπως τα αδέλφια της και οι φίλοι της από το χωριό. Σύντομα θα επανέλθει. Αρκούν λίγες μέρες ξεκούρασης και μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή".

Ωστόσο ο επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού της κλινικής "The Priory", καθηγητής Κρις Τόμπσον (Chris Thompson), που έχει υπό την εποπτεία του την Μπόιλ, έχει σοβαρές ανησυχίες για την ταχύτητα της ανάρρωσης της ασθενούς του: "Χωρίς να μιλάω συγκεκριμένα για την Σούζαν Μπόιλ, κάθε εισαγωγή σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για λίγες μέρες είναι εξ' ορισμού λανθασμένη, κατά τη γνώμη μου, γιατί αυτό σημαίνει είτε ότι δεν ήταν απαραίτητη εξ' αρχής, είτε ότι η θεραπεία δεν ολοκληρώθηκε. Και το Priory δεν είναι ξενοδοχείο. Είναι ψυχιατρική κλινική", τόνισε.

Παρόλα αυτά οι παραγωγοί του "Βρετανία Έχεις Ταλέντο" δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβουν την Μπόιλ στην περιοδεία του σόου, που θα ξεκινήσει στις 12 του μήνα.