Ανακοινώθηκε η ποινή του Κρις Μπράουν

26.08.2009
To δικαστήριο του Λος Άντζελες, αποφάσισε ότι ο 20χρονος τραγουδιστής Κρις Μπράουν (Chris Brown) είναι ένοχος για την υπόθεση ξυλοδαρμού της πρώην αγαπημένης του Ριάνα (Rihanna). Μεταξύ άλλων, η δικαστική απόφαση επιβάλλει στον Μπράουν έξι μήνες κοινωνικής εργασίας στη Βιρτζίνια, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για την υπόθεση ξυλοδαρμού της σταρ της R&B, τον περασμένο Φεβρουάριο.

To δικαστήριο του Λος Άντζελες, αποφάσισε ότι ο 20χρονος τραγουδιστής Κρις Μπράουν (Chris Brown) είναι ένοχος για την υπόθεση ξυλοδαρμού της πρώην αγαπημένης του Ριάνα (Rihanna). Μεταξύ άλλων, η δικαστική απόφαση επιβάλλει στον Μπράουν έξι μήνες κοινωνικής εργασίας στη Βιρτζίνια, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για την υπόθεση ξυλοδαρμού της σταρ της R&B.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η είδηση για τον καυγά του διάσημου ζευγαριού την παραμονή της απονομής των βραβείων Γκράμι και η φωτογραφία της κακοποιημένης Ριάνα από τα χέρια του συντρόφου της, έκαναν τον γύρο του κόσμου σοκάροντας την κοινή γνώμη. Ο Κρις Μπράουν αναγκάστηκε να παραδοθεί, λίγες ώρες μετά το βίαιο επεισόδιο και κατηγορήθηκε για δύο κακουργήματα.

Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου του Λος Άντζελες θέτει τον 20χρονο τραγουδιστή υπό αστυνομική επιτήρηση για πέντε χρόνια, τον υποχρεώνει σε έξι μήνες κοινωνικής εργασίας και παρακολουθήση μαθημάτων εναντίον της ενοδοικογενειακής βίας και της βίαιης συμπεριφοράς για έναν χρόνο, ενώ παράλληλα του απαγορεύει να πλησιάζει την τραγουδίστρια του "Umbrella" σε απόσταση μικρότερη των 90 μέτρων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Μπράουν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ντυμένος επίσημα με καρό κουστούμι και ασορτί γραβάτα έχοντας την ηθική υποστήριξη της μητέρας του που βρισκόταν στο πλευρό του, και τη συνοδεία τουλάχιστον ενός σωματοφύλακα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προέκυψε ότι το πρώην ζευγάρι είχε προϊστορία σε βίαια επεισόδια που περιλάμβαναν ξυλοδαρμό και απειλές για τη ζωή της Ριάνα. Η πρώτη φορά ήταν σε ταξίδι τους στην Ευρώπη, τον Νοέμβριο όπου μετά από έντονη λογομαχία η Ριάνα χαστούκισε τον Μπράουν και εκείνος της ανταπέδωσε σπρώχνοντάς την στον τοίχο.

Τη δεύτερη φορά, πάλι μετά από λεκτικό καυγά, ο Μπράουν έσπασε τα πλαϊνά παράθυρα του οδηγού και του συνοδηγού στο δανεικό αυτοκινήτο, με το οποίο έκαναν βόλτα στα Μπαρμπάντος, τρεις εβδομάδες πριν από το περιβόητο περιστατικό, τον Φεβρουάριο. Εκεί η αντίδραση του Μπράουν πυροδοτήθηκε όταν η Ριάνα χτύπησε τις γροθιές της στο ταμπλό του αυτοκινήτου, έξαλλη από ζήλια, αφού είχε ανακαλύψει πρόσφατα ερωτικά μηνύματα της πρώην του Μπράουν στο κινητό του.

Η τραγουδίστρια προτίμησε να μην δώσει το παρόν στην ακρόαση. Εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της Ντόναλντ Έτρα (Donald Etra), που πρόσφατα είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μειώσει τον περιορισμό της επικοινωνίας μεταξύ των δύο τραγουδιστών.

Παρόλα αυτά η δικαστής του Ανώτατου δικαστηρίου του Λος Αντζελες Πατρίσια Σνέγκ (Patricia Schnegg), διέταξε τον Μπράουν να διακόψει κάθε επαφή με την Ριάνα για τα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνημάτων και των e-mail. Ενώ στην περίπτωση που θα βρεθούν στο ίδιο χώρο θα πρέπει να διατηρούν απόσταση μεγαλύτερη των 90 μέτρων, με εξαίρεση τις εκδηλώσεις επαγγελματικού χαρακτήρα όπου η απόσταση μεταξύ τους μπορεί να μειωθεί στα 9 μέτρα.

Προς το τέλος της ακρόασης η δικαστής, στηριζόμενη σε αναφορές σχετικά με την ύπαρξη επαφών μεταξύ των δύο τραγουδιστών ενάντια στις δικαστικές εντολές, προειδοποίησε τον Μπράουν ότι : "Καταλαβαίνετε ότι αν παραβιάσετε τις εντολές του δικαστηρίου παραβιάζετε και την περίοδο επιτήρησης σας και κινδυνεύετε να μπείτε φυλακή ή να πληρώσετε πρόστιμο;". Έτσι δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μπράουν παρά να συμφωνήσει μαζί της: "Μάλιστα κυρία πρόεδρε!".

Όταν ο δικηγόρος της Ριάνα ρωτήθηκε αν η τραγουδίστρια απογοητεύτηκε από τα περιοριστικά μέτρα εκείνος απάντησε: "Δεν υπήρχαν εκπλήξεις σήμερα. Η απόφαση ήταν του δικαστηρίου όχι της Ριάνα".

Συνεχίζοντας συμπλήρωσε ότι η Ριάνα έχει το δικαίωμα να ζητήσει να μειωθούν τα περιοριστικά μέτρα, αλλά δεν γνωρίζει αν σκοπεύει να το εφαρμόσει.

Τον περασμένο μήνα ο Μπράουν είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το ατύχημα λέγοντας: "Το έχω πει χιλιάδες φορές στη Ριάνα, το λέω σήμερα και σε εσάς, έχω μετανιώσει που δεν κατάφερα να χειριστώ διαφορετικά και καλύτερα την κατάσταση".

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον δικηγόρο αν η Ριάνα έχει συγχωρέσει τον Μπράουν εκείνος δήλωσε ότι: "δεν συζητά τα προσωπικά της θέματα δημοσίως", ενώ ο Μπράουν και ο συνήγορος του, Μάρκ Γκεράγκος (Mark Geragos), έφυγαν από το δικαστήριο αποφεύγοντας να σχολιάσουν.