Επιστροφή στις ρίζες

09.02.2007
Τρία χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που έβγαλε δίσκο με καινούργια τραγούδια. Διάστημα γεμάτο εμφανίσεις σε κέντρα και κυκλοφορίες cd' s με live επιτυχίες που τον έπεισαν να κάνει τη μεγάλη επιστροφή, να επανέλθει δηλαδή με το αυθεντικό λαϊκό του ύφος! Πάνε πια τα «Gucci φορέματα» και οι Μασάι. Βαδίζει πλέον σε λαϊκότερα μονοπάτια και ανέθεσε στον Φοίβο να του γράψει τραγούδια, που θα τα ακούσουμε λίγο πριν από το Πάσχα.

Μετά τις υπερ-επιτυχημένες εμφανίσεις στο ιστορικό «Rex» στο πλευρό της Δέσποινας Βανδή το «καλό παιδί» του ελληνικού τραγουδιού Γιώργος Μαζωνάκης, που γνωρίζει καλά πώς να μιλάει τη γλώσσα της πρόκλησης σε κάθενέα του δισκογραφική δουλειά, κάνει μια σημαντική στροφή στην καριέρα του. Μια αλλαγή που περίμεναν πολλοί φανατικοί θαυμαστές του που τον είχαν απολαύσει σε καθαρόαιμα λαϊκά τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία και συνεχίζουν γι αυτά να γίνονται παραγγελιές όπου κι αν εμφανιστεί ο σταρ του ελληνικού τραγουδιού.

Ο δίσκος λοιπόν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα αποτελείται από 12 καταπληκτικά λαϊκά κομμάτια, που όλα τους θα φέρουν τη σφραγίδα του στιχουργού των μεγάλων επιτυχιών, του Φοίβου. Κι αν από το άλμπουμ «Σάββατο» ξεπήδησαν τεράστιες επιτυχίες, όπως τα «Gucci φόρεμα», «Απόψε θα σ' ονειρευτώ», «Παλιοζωή» και άλλα πολλά, φανταστείτε τι έχει να γίνει με το νέο του δισκογραφικό βήμα, που αυτήν τη φορά «παίζει μπάλα» στο γήπεδό του. «Η φωνή του Γιώργου είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τεράστιων λαϊκών τραγουδιών και επιτυχιών και ο Γιώργος πετάει στα σύννεφα που θα επιστρέψει στις μουσικές ρίζες του», μας λένε συνεργάτες του ταλαντούχου ερμηνευτή.

Όλα είναι προετοιμασμένα λοιπόν για το δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο του «Μαζώ» από τα χεράκια του Έλληνα Μίδα του πενταγράμμου Φοίβου. Εξάλλου, «θα έχει όλο το χρόνο να τα δώσει όλα», μας λένε συνεργάτες του μιας και αποδεσμεύεται από τις νυχτερινές εμφανίσεις του. Το «Rex», που έβλεπε σχεδόν καθημερινά να μην πέφτει καρφίτσα στα τραπέζια του, ρίχνει αυλαία στις 18 Φεβρουαρίου. Το επί πίστας «έτερον ήμισυ» του Γιώργου, η Δέσποινα Βανδή, αρχές Μαρτίου ανεβαίνει με τον Σάκη Ρουβά στη συμπρωτεύουσα όπου και θα σαρώσει.

Αλλά ούτε ο Γιώργος Μαζωνάκης θα λείψει από τη νυχτερινή διασκέδαση, αφού λίγο μετά το Πάσχα θα επαναλάβει την περσινή επιτυχία του καλοκαιριού στο «Θάλασσα» για 50 εμφανίσεις και έχοντας στο πλευρό του νέους, αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες.