Τάμτα: Γιατί διάλεξα μπαλάντα

16.02.2007
Η μοναδική γυναίκα που θα διεκδικήσει την ελληνική εκπροσώπηση στη Eurovision έχει ήδη καταφέρει να θεωρείται φαβορί, παρόλο που όλοι έχουν «πέσει» πάνω της επειδή είπε «όχι» στο στυλ των τραγουδιών που την ανέδειξαν για μια ατμοσφαιρική μπαλάντα. Η πανέμορφη Τάμτα μιλάει αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ για το πόσο πιστεύει στην πρόκρισή της, τη σχέση της με το Γρηγόρη Πετράκο αλλά και τα ρατσιστικά σχόλια.

Γιατί επέλεξες την μπαλάντα, «With love», αφού πέρσι «φάγαμε τα μούτρα μας» με το «Everything» της Βίσση;

«δεν πιστεύω ότι αποτύχαμε πέρσι. Πήραμε μια αξιοπρεπέστατη θέση. Για μένα ήταν λάθος που κατηγόρησαν την Άννα. Είναι η σπουδαιότερη γυναικεία φωνή και δεν της άξιζε αυτή η αντιμετώπιση. Όσον αφορά τη δική μου μπαλάντα, ήταν το καλύτερο τραγούδι που έφτασε στα χέρια μου. μπορεί να αναδείξει καλύτερα τη φωνή μου από ένα χορευτικό κομμάτι που θα απαιτούσε σκηνική παρουσία περιορίζοντας τη φωνητική μου έκταση».

Δεν νομίζεις όμως ότι απογοητεύεις τους θαυμαστές σου που σε ξέρουν με πιο dance τραγούδια;

«Είναι λάθος και υποτιμητικό για μένα να πιστεύουν ότι μπορώ να τραγουδήσω μόνο ένα συγκεκριμένο στυλ. Η Τάμτα δεν είναι μόνο τα τρία τραγούδια που βγήκαν από την πρώτη μου προσωπική δουλειά και έκαναν μεγάλη επιτυχία. Ο δίσκος έχει και άλλα τραγούδια, που αναδεικνύουν περισσότερο την εκφραστικότητα της φωνής μου».

Ας υποθέσουμε ότι προκρίνεσαι. Με ποια θέση θα ήσουν ικανοποιημένη;

«Όλοι στοχεύουμε στην πρωτιά. Παρ όλα αυτά, αν έμπαινα στην πρώτη δεκάδα, θα πέταγα στα σύννεφα. Είμαι τόσο νέα στο χώρο, που για μένα θα ήταν θρίαμβος. Η Ελλάδα έχει κακομάθει σε πρωτιές και οτιδήποτε πιο κάτω το κατακρίνουν».

Αν τελικά δεν είσαι εκείνη που θα επιλεγεί, θα στενοχωρηθείς;

«Αλήθεια, δεν θα χαλαστώ καθόλου. Για μένα είναι εξαιρετική τιμή και μόνο που η ΕΡΤ επικοινώνησε με την εταιρεία μου και μου πρότειναν να συμμετάσχω».

Αν ήσουν τηλεθεατής στις 28 Φεβρουαρίου, ποιο από τα άλλα δύο τραγούδια θα ψήφιζες να πάει στο Ελσίνκι;

«Όταν άκουσα του Σαρμπέλ, μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι χορευτικό και νομίζω ότι του πάει γάντι! Από την άλλη, το κομμάτι του Χρήστου Δάντη υπηρετεί ένα είδος μουσικής μέσα από το οποίο εκφράζομαι κι εγώ. Θα είναι δύσκολη μάχη. Είναι και τα δύο πολύ καλά τραγούδια και νομίζω ότι όλα θα παιχτούν στον πόντο!»

Πώς θα σε δούμε τη μεγάλη βραδιά; Θα επιλέξεις τα άφρο μαλλιά σου;

«Όλοι με ρωτούν γι αυτά τα μαλλιά (Γέλια.) Η καριέρα μου δεν εξαρτάται από το πώς χτενίζομαι. Η Τάμτα δεν είναι τα μαλλιά της! Στις 28 Φεβρουαρίου θα κρατήσω το στυλ αυτό, αλλά θα τα μαζέψω και προς τα πίσω, γιατί θέλω να δώσω βάση στην εκφραστικότητα μέσω του προσώπου μου».

Τα ρατσιστικά και τα ανορεκτικά σχόλια

Πώς αντιδράς όταν πολλοί μιλούν για τη γεωργιανή καταγωγή σου;

«Πράγματι, έχω ακούσει πολλά. Πάντως, ομολογώ ότι περίμενα να ακούσω περισσότερα Οφείλω όμως από την άλλη να προστατέψω την κόρη μου που πηγαίνει σχολείο και ίσως επηρεαστεί από όλο αυτόν τον πανικό. Περισσότερο όμως με έχουν πειράξει άλλα πράγματα».

Ποια είναι αυτά;

«Ότι αποτελώ κακό πρότυπο για τις νέες κοπέλες και ότι είμαι ανορεκτική. Μπορεί στο Super Idol να ήμουν 70 κιλά και σήμερα να είμαι 50, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα υγείας. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχα αντιμετωπίσει όταν ήμουν πιο παχιά και δεν μπορούσα να φορέσω τα ρούχα που ήθελα. Από τότε είπα: Θα αδυνατίσω για να φοράω αυτά που θέλω! Μπορεί αυτές τις μέρες να τρέχω συνέχεια και συχνά να ξεχνάω να φάω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ανορεκτική».

Ποιο είναι το φαγητό στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς;

«Το σούσι, το λατρεύω».

Σχέδια γάμου

Είναι γνωστή η σχέση σου με τον Γρηγόρη Πετράκο. Έχεις πάρει κάποιο ρίσκο με τη δημοσιοποίηση της σχέσης σου;

«Γιατί; Από τη στιγμή που έχεις μια σοβαρή σχέση και δεν ντρέπεσαι ή δεν φοβάσαι για τίποτα, γιατί να κρυφτείς; Και από τη στιγμή που είμαι σίγουρη για τα συναισθήματά μου, γιατί να μην το πω;».

Πολλοί λένε ότι θα παντρευτείτε μετά τη Eurovision...

«Έχω παντρευτεί μία φορά. Δεν θέλω να κάνω επιπόλαια βήματα. την επόμενη φορά για να το κάνω θα πρέπει να το σκεφτώ πολύ. Ποτέ δεν ξέρεις όμως τι θα γίνει».

Στο Ελσίνκι θέλεις να βρίσκεται ο Γρηγόρης δίπλα σου;

«Γιατί κρατάω το εισιτήριο για τη Eurovision και δεν το ήξερα; (Γέλια.) Πάντως, θα τον ήθελα δίπλα μου, παρόλο που ξέρω ότι ίσως είναι δύσκολο, γιατί έχει προγραμματισμένες εμφανίσεις για την ερχόμενη άνοιξη».

Τάμτα, σου ευχόμαστε καλή τύχη!

«Ευχαριστώ πολύ Τη χρειάζομαι!».