Η δραματική ιστορία της πριγκίπισσας της ποπ

18.12.2007
Μετά τη διάλυση του γάμου της, που κράτησε μόλις ένα χρόνο, την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες, τις φωτογραφίες που έδειχναν την άλλοτε κραταιά πριγκίπισσα της ποπ Μπρίτνεϊ Σπίαρς σε ημιλιπόθυμη κατάσταση

Μετά τη διάλυση του γάμου της, που κράτησε μόλις ένα χρόνο, την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες, τις φωτογραφίες που έδειχναν την άλλοτε κραταιά πριγκίπισσα της ποπ Μπρίτνεϊ Σπίαρς σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έξω από μπαράκια και την ανάθεση της επιμέλειας των παιδιών της στο σύζυγό της το επόμενο βήμα προς την ολοκληρωτική καταστροφή είναι όλο και πιο κοντά. Τι φταίει όμως; Οι ειδικοί μας λένε...

«Η περίπτωσή της θυμίζει πολύ την περίοδο της απομυθοποίησης του Μάικλ Τζάκσον», λέει σήμερα ο κλινικός ψυχολόγος και ειδικός επί εξαρτημένων ατόμων Ντρου Πίνσκι. Ο ίδιος συνεχίζει: «Σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο τρόπος που βιώνει κάποιος τα παιδικά χρόνια του, αλλά και άλλες κληρονομικές προδιαθέσεις, αν έχει. Συγκεκριμένα, για την Μπρίτνεϊ, ο τρόπος που τη μεταχειριζόταν ο πατέρας της, το διαζύγιό της αλλά και τα γονίδια που έχει κληρονομήσει την έχουν οδηγήσει σήμερα σε αυτό το σημείο, που οι ακρότητές της φαίνονται φυσιολογικές. Είναι σαν να περνάει μια δεύτερη εφηβεία».

Αυτό φαίνεται να λέει και ο δικηγόρος της Έρικ Έρβιν, που δούλεψε μαζί της όταν ακόμη ήταν νεαρή κοπέλα στα 18 και έβγαζε εκατομμύρια δολάρια σε μια σεζόν. «Στα 14 της κακοποιήθηκε σεξουαλικά από κάποιο συμμαθητή της και, εκτός αυτού, είχε να κρατήσει καλά κρυμμένη την τραγική ιστορία της οικογένειάς της. Η γιαγιά της Έμα Σπίαρς αυτοκτόνησε στα 31 της χρόνια εξαιτίας της κατάθλιψης. Πήρε ένα όπλο και τράβηξε τη σκανδάλη μην μπορώντας να αντέξει τον ξαφνικό χαμό του γιου της οκτώ χρόνια πριν, τρεις μόλις ημέρες μετά τη γέννησή του. Και πριν από αυτό είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή της άλλες τρεις φορές».

Η Έμα Σπίαρς άφησε πίσω της τέσσερα παιδιά, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πατέρας της Μπρίτνεϊ. Δύο από αυτά κατέληξαν στη φυλακή, με κατηγορίες για εγκληματικές πράξεις.

Τα παιδικά της χρόνια δεν ήταν και τόσο ρόδινα, αφού είχε να αντιμετωπίσει τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα της, που αντιμετώπιζε πολύ μεγάλα προβλήματα αλκοολισμού. Και σ' αυτό προστέθηκε ο χωρισμός των γονιών της.

«Αφήστε με να παίξω!»
Έπειτα ήρθε η δόξα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που η νεαρή τότε Μπρίτνεϊ βγήκε στο πλατύ κοινό. Μετά το πρώτο της υπερ-επιτυχημένο άλμπουμ εξαφανίστηκε και εγκατέλειψε τη σόουμπιζ για δύο χρόνια. Τότε η αλήθεια είναι ότι όλα της πήγαιναν στραβά. Το Μάιο του 2002 χώρισαν οι γονείς της μετά από 30 χρόνια γάμου, ενώ λίγους μήνες αργότερα χώρισε και η ίδια από τον επί εννέα χρόνια αγαπημένο της Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. Η 20χρονη τότε καλλονή από τη Λουιζιάνα είχε μιλήσει για τα προβλήματά της: «Βαρέθηκα να τρέχω αριστερά δεξιά σαν την τρελή... Είμαι 20 χρονών, θέλω να έχω το χρόνο για να παίζω! Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ενδιαφέρουν τους άλλους οι ιδιαίτερες στιγμές μου. Είμαι σε μια ηλικία που έχω ανάγκη να βγω, να πιω, να καπνίσω και να διασκεδάσω όπως μου αρέσει. Η δημοσιότητα με ωρίμασε απότομα και δεν μπόρεσα να κάνω πολλά από τα πράγματα που χαίρονται οι νέοι της ηλικίας μου».

Παρ όλα αυτά, σήμερα η Μπρίτνεϊ εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα με τις πιο πλούσιες γυναίκες της showbiz παγκοσμίως. Τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα που πούλησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά αποτελούν ρεκόρ που δύσκολα ακόμα και η ίδια θα φτάσει ξανά. Αν και στην παρούσα φάση ακόμη και αν κάποιος έβγαινε και της έταζε τα διπλάσια αντίτυπα, πάλι θα τα αρνιόταν, προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην προσωπική της ευτυχία και γαλήνη. ΔΗΜΗΤΡΗς ΜΑΥΡΙΔΗΣ