Διασκέδαση πολλών αστέρων

23.01.2008
«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει μια λαϊκή παροιμία και αρκετοί celebrities γνωρίζοντας ότι τα φώτα των προβολέων δεν θα πέφτουν πάνω τους για μια ζωή φροντίζουν να την εφαρμόζουν στην πράξη.
«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει μια λαϊκή παροιμία και αρκετοί celebrities γνωρίζοντας ότι τα φώτα των προβολέων δεν θα πέφτουν πάνω τους για μια ζωή φροντίζουν να την εφαρμόζουν στην πράξη. από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ


Οι πίτσες της Άννας
Τον πρώτο καιρό που άνοιξε έπρεπε να έχεις κάποια καλή γνωριμία για να γευτείς τη φημισμένη πίτσα του. Το «Ciros Ρomodoro», που δημιούργησε στο Κολωνάκι ο Χρύσανθος Πανάς σε συνεργασία με τον Τσίρο Ορσίνι και την Άννα Βίσση, αποτελεί αγαπημένη επιλογή όσων λατρεύουν τις ιταλικές γεύσεις. Η τραγουδίστρια όποτε βρίσκεται στην Αθήνα δεν παραλείπει να το επισκέπτεται μαζί με τον Χρήστο Ψωμόπουλο, ενώ, αν είστε τυχεροί, μπορεί και να τη δείτε να παίρνει το μικρόφωνο ερμηνεύοντας μερικές από τις αγαπημένες της επιτυχίες.

Από τις πίστες στις κρέπες
Από τα πρώτα χρόνια που καθιερώθηκε ως πρώτο όνομα στις ελληνικές πίστες ο Λευτέρης Πανταζής φρόντισε να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και σε άλλους τομείς. Εκτός όλων των άλλων, ο ΛεΠα είναι σήμερα ιδιοκτήτης του γνωστού μεζεδοπωλείου «Μeli Μelo» στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για έναν καλαίσθητο χώρο στις αποχρώσεις του γκρι, που προσφέρει στους θαμώνες του επιλεγμένα πιάτα από την ελληνική κουζίνα υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

Ο γνωστός τραγουδιστής διαθέτει επίσης το γνωστό στους θαμώνες του Κολωνακίου «Le Cafe».

Το «Μαύρο πρόβατο» της ιταλικής κουζίνας
Ο ίδιος ουδέποτε αποτέλεσε «μαύρο πρόβατο» της ελληνικής showbiz και κατά συνέπεια δεν συνέβη κάτι τέτοιο ούτε με το ομώνυμο ιταλικό εστιατόριο που διαθέτει στην οδό Σεβαστουπόλεως στους Αμπελόκηπους. Ο ιδιοκτήτης του «Ρecora Νera» (Μαύρο πρόβατο) Φίλιππος Σοφιανός μπορεί να είναι υπερήφανος για το περιβάλλον που δημιούργησε αλλά και για τις εξαιρετικές γεύσεις που προσφέρει στους θαμώνες του εστιατορίου του. Αυτό που εντυπωσιάζει τους πελάτες από αισθητικής άποψης είναι η σκάλα που συνδέει τους δύο ορόφους και έχει φιλοτεχνηθεί κατά μήκος του τοίχου με γραμματόσημα. Από τα επιλεγμένα πιάτα που προσφέρει σίγουρα ξεχωρίζουν η καπνιστή πάπια με ρόκα αλλά και οι ταλιατέλες ραγού με αρνί.

«Lovmi», όπως Λάμπης
Στην Αγία Παρασκευή βρίσκεται το στέκι του Λάμπη Λιβιεράτου και της Εύης Αδάμ. Πρόκειται για το caf-bar «Lovmi», στο οποίο ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός συμμετέχει κατά 70%. Το μπαράκι της Αγίου Ιωάννου είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέρη διασκέδασης της Αγίας Παρασκευής ακόμη και το καλοκαίρι, οπότε οι θαμώνες του συνωστίζονται στα εξωτερικά πεζούλια με θέα την πλατεία.

Από τη γυμναστική στα κοκτέιλ
Ένα από τα δημοφιλέστερα caf-bars στη Νέα Σμύρνη είναι το «Sugar Cubes», που δημιούργησαν πριν από μερικά χρόνια η Έλλη Αγγελιδάκη μαζί με το σύζυγό της. Χαρούμενες φάτσες αλλά και αρκετοί celebrities επιλέγουν τον καλαίσθητο χώρο της Ελευθερίου Βενιζέλου για έναν εύγεστο καφέ το πρωί και το μεσημέρι. Τα βράδια η διασκέδαση στο «Sugar Cubes» χτυπάει «κόκκινο» υπό τους ήχους mainstream ακουσμάτων αλλά και γνωστών ελληνικών επιτυχιών.

Υγιεινή διατροφή διά χειρός Κώστα Σόμμερ
Οπαδός της έντονης άσκησης και της υγιεινής διατροφής, ο Κώστας Σόμμερ, εφόσον αποφάσισε να ανοίξει το δικό του εστιατόριο, δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει gourmet γεύσεις, αλλά με λίγες θερμίδες στους θαμώνες του. Το «Οxygen» στη Γλυφάδα αποτελεί το νέο meeting point για όσους αγαπάνε τις εκλεπτυσμένες γεύσεις με λίγες θερμίδες και με βάση τα αγνά υλικά. Ορεκτικά, κυρίως πιάτα, επιδόρπια με βάση βιολογικά προϊόντα αλλά και πρωτότυπα ροφήματα συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους του celebrity caf-restaurant.

Από την Ιταλία στην Υδρία
Συνεργάτες του γνωστού στην αθηναϊκή νύχτα Τζίμη Σταθοκωστόπουλου είναι εδώ και χρόνια η Χριστίνα Παπά αλλά και ο γιος της Δημήτρης. Η Χριστίνα παράλληλα με το θέατρο και την τηλεόραση διαθέτει ένα μικρό ποσοστό στην πρώτη «Υδρία» που άνοιξε πριν από αρκετά χρόνια στην Πλάκα. Μάλιστα, πολλές φορές, όταν της το επιτρέπουν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις, φροντίζει να περνάει από τη γραφική γειτονιά της Αθήνας για ένα σύντομο espresso με τους φίλους της ή ένα σνακ.

Στα πάνελ του Ψυρρή
Το χρόνο της μεταξύ του πάνελ στην εκπομπή της Βάσιας Λόη «ΤV Weekend» και του club-restaurant «Venti» στου Ψυρρή μοιράζει η Μαίρη Μηλιαρέση. Το γνωστό στέκι της οδού Λεπενιώτου από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε από τους θαμώνες της περιοχής, κυρίως λόγω του μεσογειακού περιβάλλοντος αλλά και των μουσικών επιλογών, που σε προδιαθέτουν ευχάριστα.

Έτσι ξαφνικά και επιχειρηματίας
Οι δυσκολίες και οι στερήσεις που πέρασε στα νεανικά του χρόνια ο Αντώνης Ρέμος τον ώθησαν από την πρώτη στιγμή που καθιερώθηκε στις πίστες να θέλει να επενδύσει επιχειρηματικά στο χώρο του φαγητού αλλά και του καφέ. Στην πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη ο γνωστός τραγουδιστής διαθέτει το caf-restaurant «Famous» στο εμπορικό κέντρο «City Gate», αλλά και τη γνωστή καφετέρια «Εsperemos» στο «Μediterranean Center». Ακούγεται πως ο τραγουδιστής αποτελεί πλέον συνεργάτη και του ομίλου Παπαθεοχάρη στο γνωστό πολυχώρο ψυχαγωγίας στη Γλυφάδα.

Αυθεντική πολίτικη κουζίνα
Πολίτικες συνταγές με νεωτερισμούς αλλά και μεσογειακά πιάτα θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σύντομα οι λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων. Η δική μας Κατιάνα Ματζαρίδου βρίσκεται σε αναζήτηση του ιδανικού χώρου στα βόρεια προάστια προκειμένου να δημιουργήσει τις σπεσιαλιτέ που προς το παρόν γεύονται οι φίλοι της αλλά και οι συνεργάτες της στην εκπομπή «Τι θα φάμε σήμερα» στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Τo όλο εγχείρημα αναμένεται εντός του 2008 άκρως ενδιαφέρον και νόστιμο.

Οι ομελέτες του Κανάκη
Κοντά στις πολυτελείς μεζονέτες «Νηρηίδες», στη Φούρκα της Χαλκιδικής, ένας ξεχωριστός χώρος έχει κατακτήσει τις καρδιές των παραθεριστών. Πρόκειται για το «Caprice Country», έναν πολύ στυλάτο χώρο που έχει επιμεληθεί ο Αντώνης Κανάκης και μαζεύει όλη την enfant gate της Θεσσαλονίκης. Κινέζικη και γαλλική ομελέτα, καπνιστός σολομός με ζελέ σόγιας, γιαούρτι με φρούτα και μέλι είναι μερικά από τα εδέσματα που προσφέρονται υπό τους ήχους ατμοσφαιρικής μουσικής. Στην ιδιοκτησία του εν λόγω μαγαζιού ακούγεται μάλιστα πως συμμετέχει και ο δημοφιλής παρουσιαστής της πρωινής ζώνης του Mega Γρηγόρης Αρναούτογλου, αφού είναι γνωστό πως με τον Αντώνη είναι «κολλητοί».

Το τριπλό χτύπημα του Ορφέα
Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία μπαράκια διαθέτει στην περιοχή του Ψυρρή ο νεαρός ηθοποιός Ορφέας Αυγουστίδης μαζί με τον πατέρα του Ντίνο. Η οδός Αβραμιώτου ήταν πραγματικά άγνωστη στην περιοχή πριν πατέρας και γιος αναλάβουν τη μεταμόρφωσή της. Εκεί βρίσκονται πλέον το «Τit», η εναλλακτική «Μαύρη γάτα», που απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και η «Πλαστελίνη». Αν επισκεφθείτε κάποιο από τα τρία μαγαζιά, είναι πολύ πιθανό να πετύχετε τον Ορφέα να κάνει πλάκα μαζί με τους φίλους του ή τη Μαρία Τζομπανάκη να συζητάει για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια.

Τα υπέροχα πλάσματα των Εξαρχείων
Χαμηλών τόνων είναι η Μυρτώ Αλικάκη και όταν πριν από αρκετά χρόνια άνοιξε μαζί με το σύζυγό της Πέτρο Λαγούτη τους «Κόκκους Καφέ» στα Εξάρχεια, απέφυγε να διαφημίσει το μαγαζί με την παρουσία επώνυμων φίλων της. Το μαγαζί βέβαια γρήγορα εξελίχθηκε σε καλλιτεχνικό στέκι της περιοχής. Οι «Κόκκοι Καφέ» από νωρίς το πρωί προσφέρουν εύγεστα αφεψήματα, ενώ το βράδυ οι θαμώνες τους απολαμβάνουν ποτά και κοκτέιλ υπό τους ήχους σόουλ, ροκ και τζαζ μουσικής.

Οι «Πρωταγωνιστές» των κρητικών γεύσεων
«Πρωταγωνιστής» στην αθηναϊκή γεύση θα πρέπει να είναι η κρητική κουζίνα. Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πριν από μερικά χρόνια, παράλληλα με τις δημοσιογραφικές του δραστηριότητες, αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο με γεύσεις από την κρητική παράδοση. Το «Αλάτσι» στην περιοχή του Χίλτον, που στη χανιώτικη ντοπιολαλιά σημαίνει «θαλασσινό αλάτι», αποτελεί σημείο συνάντησης επιχειρηματιών, δημοσιογράφων αλλά και όσων αγαπάνε τις αυθεντικές γεύσεις. Με φόντο τα ντολμαδάκια της Αργυρώς, την μπουγάτσα του Ιορδάνη, το γαμοπίλαφο του βοσκού με αρνί και στακοβούτυρο αλλά και παγωμένη τσικουδιά έχουν κλειστεί μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες αλλά και τηλεοπτικές μετεγγραφές.

«Λευκά» ποτά στη Μιχαλακοπούλου
Στη νύχτα όχι σαν τραγουδιστής, αλλά σαν επιχειρηματίας διείσδυσε πρόσφατα και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Ο γνωστός Κύπριος τραγουδιστής είναι ιδιοκτήτης του «White». Πρόκειται για ένα μικρό μπαράκι στην οδό Μιχαλακοπούλου που συγκεντρώνει καλλιτέχνες, φίλους του τραγουδιστή, αλλά και πολύ κόσμο, που διαμένει κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Στα γήπεδα της διασκέδασης
Πολλοί είναι βέβαια και οι αθλητές που έχουν επενδύσει στο χώρο της διασκέδασης. Άλλωστε, μπορεί τα χρήματα να είναι αρκετά για όσους έχουν επιλέξει τον πρωταθλητισμό, ωστόσο αυτός διαρκεί λίγο και συγκεκριμένα τοπολύ μέχρι τα 35. Ο Ντέμης Νικολαϊδης φημολογείται πως είναι ο ιδιοκτήτης γνωστής καφετέριας στο Νέο Ηράκλειο. Λέγεται επίσης πως μαζί με τη σύζυγό του Δέσποινα Βανδή διαθέτουν ένα μικρό ποσοστό στα κλαμπ «Βarrouge» στο Γκάζι, το οποίο ανήκει στον κουμπάρο τους Γιάννη Λεονάκη. Συνιδιοκτήτης του γνωστού caf «Lis» στη Γλυφάδα είναι ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Σαραβάκος. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος της Μπόλτον είναι συνιδιοκτήτης καφετέριας στην Καισαριανή, ενώ ο ολυμπιονίκης μας Μιχάλης Μουρούτσος άνοιξε πριν από δύο χρόνια το caf-restaurant «Βe Τwins» στο εμπορικό κέντρο «Τhe Μall» .

Ασπρόμαυρη γαστρονομία στο Χαλάνδρι
Τη δεκαετία του 90 μεσουράνησε τόσο στις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου όσο και αργότερα σε αυτές του Μεγάλου καναλιού.

Ο Γιώργος Χριστοδούλου απέδειξε πως διαθέτει και επιχειρηματικές ικανότητες μέσα από το εστιατόριο «Άσπρο Μαύρο» στο Χαλάνδρι, το οποίο αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα της περιοχής. Στα highlights του μενού συμπεριλαμβάνονται τα αυθεντικά προϊόντα από την Κρήτη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή πρώτων, δεύτερων πιάτων, ορεκτικών αλλά και επιδορπίων.