Φίλιππος Κτενάς: «Θα μείνω εργένης»

20.02.2008
Με αρκετά χρόνια εμπειρία και κάνοντας προσεκτικά βήματα στο χώρο του τραγουδιού, μια γνήσια λαϊκή φωνή έρχεται τώρα να μιλήσει στις καρδιές μας. Ο Φίλιππος Κτενάς κάνει ντεμπούτο στη δισκογραφία με τέσσερα πολύ ωραία τραγούδια, γιατί, όπως λέει ο ίδιος, κάνει μουσική και όχι μόντελινγκ!

Από τη Βίκυ Διαμάντη


Με αρκετά χρόνια εμπειρία και κάνοντας προσεκτικά βήματα στο χώρο του τραγουδιού, μια γνήσια λαϊκή φωνή έρχεται τώρα να μιλήσει στις καρδιές μας. Ο Φίλιππος Κτενάς κάνει ντεμπούτο στη δισκογραφία με τέσσερα πολύ ωραία τραγούδια, γιατί, όπως λέει ο ίδιος, κάνει μουσική και όχι μόντελινγκ!

Ο τίτλος του πρώτου σου CD είναι «...θα μείνω εργένης». Το δηλώνεις στην κυριολεξία;

«Θα μείνω εργένης μέχρι να βρεθεί κάποια να με πείσει για το αντίθετο... (Γέλια.)».

Η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά περιέχει λαϊκά ακούσματα. Έχεις επιλέξει να είσαι λαϊκός τραγουδιστής, έτσι δεν είναι;

«Ο λαϊκός τραγουδιστής δεν γίνεται, γεννιέται και στην πορεία διαμορφώνεται. Οπότε δεν θεωρώ ότι είναι επιλογή μου, αλλά επιλογή του Θεού».

Είχες τέτοια ακούσματα από μικρός; Πώς κατέληξες να αγαπάς αυτό το είδος;

«Μεγάλωσα με λαϊκά και δημοτικά ακούσματα, αλλά στην πορεία ανακάλυψα και άλλα είδη μουσικής, που κρύβουν και αυτά τους θησαυρούς τους».

Αλήθεια, πόσα χρόνια ασχολείσαι με το τραγούδι;

«Επαγγελματικά ξεκίνησα να τραγουδάω πριν από 10 χρόνια και από τότε δεν έχω σταματήσει ούτε στιγμή, χειμώνα καλοκαίρι!».

Πριν από 2-3 χρόνια συμμετείχες στο «Dreamshow». Σε βοήθησε τελικά αυτή η συμμετοχή στην εξέλιξη της καριέρας σου;

«Το Dreamshow ήταν μια εμπειρία ζωής για μένα. Δεν πιστεύω όμως ότι έπαιξε κάποιο σημαντικό ρόλο στη δουλειά μου, αφού προϋπήρχα στο χώρο. Το έκανα πιο πολύ για την εμπειρία».

Κυριαρχεί μια άποψη στην ελληνική μουσική σκηνή που θέλει την εμφάνιση να παίζει σπουδαιότερο ρόλο από τις φωνητικές δυνατότητες ενός τραγουδιστή.

Συμφωνείς;

«Ε, μην τρελαθούμε κιόλας μουσική κάνουμε, όχι μόντελινγκ! Σίγουρα μια ωραία εμφάνιση σαγηνεύει, αλλά αν η παρουσία είναι μουγκή, τότε τι κάνουμε;».

Ο χώρος του πενταγράμμου είναι δύσκολος και ακούγονται πολλά. Εσύ που έχεις αυτό που λέμε «πακέτο», δηλαδή και καταπληκτική λαϊκή φωνή και εμφάνιση, έχεις δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση;

«Έχει συμβεί και αυτό κάποιες φορές, αλλά το προσπερνάω διακριτικά».

Με ποια μεγάλα ονόματα έχεις συνεργαστεί;

«Είμαι από τους τυχερούς τραγουδιστές της γενιάς μου, γιατί είχα την ευκαιρία να σπουδάσω δίπλα σε μεγάλες φωνές και προσωπικότητες, όπως η Μαρινέλλα, η Άννα Βίσση, ο Νότης Σφακιανάκης, ο Στέφανος Κορκολής, ο Τάκης Σούκας και άλλοι πολύ σπουδαίοι του χώρου».

Αυτή τη σεζόν είσαι επικεφαλής του σχήματος στο «La Νotte», κυκλοφόρησε το πρώτο σου CD, που πάει ήδη πολύ καλά, οπότε τι εύχεσαι στον εαυτό σου από εδώ και πέρα;

«Αυτό που εύχομαι είναι με τη δουλειά μου να μπω στις καρδιές σας και ο Θεός να μου δίνει δύναμη να κάνω τους ανθρώπους να περνάνε καλά με τα τραγούδια μου.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου σε όσους είναι κοντά μου και με βοηθάνε με κάθε τρόπο. Ξέρουν αυτοί... Εύχομαι σε όλους καλή ακρόαση»