Μια Rolls-Royce για την Κέιτ

23.03.2011
Απομένει ένας μήνας και κάτι μέχρι τον πριγκιπικό γάμο της 29ης Απριλίου και οι ετοιμασίες στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι πυρετώδεις.

Απομένει ένας μήνας και κάτι μέχρι τον πριγκιπικό γάμο της 29ης Απριλίου και οι ετοιμασίες στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι πυρετώδεις.

Πάντως, πανέτοιμη προς χρήση φαίνεται να είναι η Rolls-Royce που θα μεταφέρει την νύφη, Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Το πανάκριβο αυτοκίνητο είχε υποστεί φθορές τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν σε μια βόλτα του πρίγκηπα Καρόλου με την Καμίλα διαμαρτυρόμενοι μαθητές τους επιτέθηκαν.

Και δεν μιλάμε για ένα τυχαίο αυτοκίνητο. Πρόκειται για μια μαύρη και διακριτικά κοκκινωπή Rolls-Royce Phantom VI του 1977, οι ζημιές στην οποία ήταν πολύ μικρές και αφορούσαν τη βαφή και κάποιες φθορές στα τζάμια, σύμφωνα πάντα με τον υπεύθυνο μετακινήσεων του Μπάκιγχαμ, Άλεξ Γκάρτι (Alex Garty).

Την Δευτέρα, ένα παρόμοιο όχημα (ένα από τα 8 στην ιδιοκτησία της βασιλικής οικογένειας) φωτογραφήθηκε στη θέση της γαμήλιας Rolls-Royce που θα είναι έτοιμη έγκαιρα, λίγο πριν τον γάμο.


Η παράδοση ήθελε τις νύφες στους βασιλικούς γάμους να φτάνουν στην εκκλησία μέσα σε άμαξα που μετέφεραν περήφανα άλογα. Πάντως, στην συγκεκριμένη περίπτωση της 29χρονης Κέιτ, η μέλλουσα πριγκίπισσα προτιμά να φτάσει στο Αβαείο με αυτοκίνητο.


Μετά τη γαμήλια τελετή, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ θα επιστρέψουν στο παλάτι με μια αριστοκρατική άμαξα με ανοιχτή κουκούλα του 1902, εκτός κι αν ο καιρός είναι βροχερός και χρησιμοποιηθεί τελικά η ξακουστή "Glass Coach"- που μετέφερε και την Νταϊάνα και την Σάρα Φέργκιουσον στο γάμο τους- που θα προφυλάξει τους νεόνυμφους από τη βροχή.

Όλες οι άμαξες φυλάσσονται κοντά στο παλάτι εντός των "Royal Mews" (σταύλοι των αρχοντικών σπιτιών) που χτίστηκαν από τον βασιλιά "Edward VII".

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το γραφείο τύπου του Καρόλου, της γαμήλιας Rolls-Royce, θα προηγηθούν 5 άμαξες τις οποίες θα σέρνουν άλογα.

Η πρώτη θα μεταφέρει τον κουμπάρο, πρίγκηπα Χάρι και την κουμπάρα, αδερφή της νύφης Πίπα (Pippa Middleton) αλλά και τις υπόλοιπες παρανύμφους.

Η επόμενη άμαξα θα μεταφέρει την βασίλισσα Ελισάβετ την δεύτερη, το σύζυγό της πρίγκηπα Φίλιππο ενώ θα ακολουθήσουν: η άμαξα του Καρόλου με την Καμίλα και η άμαξα με τους γονείς της νύφης, Μάικλ και Κάρολ Μίντλετον (Michael and Carole Middleton)

Πάρε και μια γεύση από τις ετοιμασίες στις βασιλικές άμαξες και άλογα και δες την Rolls-Royce που θα μεταφέρει την Κέιτ στην εκκλησία στο βίντεο που ακολουθεί:

Κατερίνα Πατούλια