Τα 30 μυστικά του πρίγκιπα Γουίλιαμ

22.06.2012
Χθες ο δεύτερος σε διαδοχή για τον βασιλικό θρόνο της Βρετανίας έγινε 30 χρονών και με αυτή την αφορμή ας δούμε τις πιο σημαντικές συναυλίες στη ζωή του.



1 Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1982, στις 21:03 στο νοσοκομείο Σεντ Μέρις στο Πάντινγκτον του δυτικού Λονδίνου και ζύγιζε 3 κιλά και 400 γραμμάρια.

2 Βαφτίστηκε ως Γουίλιαμ Άρθουρ Φίλιπ Λουίς Γουίνδσορ στις 4 Αυγούστου 1982 στο μουσικό δωμάτιο του Μπάκινχαμ.

3 Έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τον Γάλλο φιλόσοφο Ζαν Πολ Σαρτ (Jean-Paul Sartre), τον Ρέι Ντέιβις (Ray Davies) και τη Λάνα ντελ Ρέι (Lana Del Rey).

4 Ως παρατσούκλια του έχουν ακουστεί ονόματα όπως "Μπιγκ Γουίλι", "Π. Γουίλι", "Γουίλς" και "Μπίλι".

5 Φοίτησε με τη σειρά στα εξής σχολεία: Mrs Mynors, Ludgrove School και στη συνέχεια στο Κολέγιο Ίτον πριν καταλήξει στο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους από όπου αποφοίτησε το 2005 με πτυχίο στη Γεωγραφία.

6 Στο φοιτητικό δωμάτιό του λέγεται ότι είχε ένα πόστερ της Πάμελα Άντερσον (Pamela Anderson) από το Μπέιγουτς.

7 Στο πανεπιστήμιο είχε εγγραφεί με το όνομα Γουίλιαμ Γουέιλς (William Wales) και οι συμφοιτητές του τον φώναζαν "Στιβ" για να τον προστατέψουν από τους δημοσιογράφους.

8 Αντίθετα με τον μικρότερο αδελφό του Χάρι, ο Γουίλιαμ απέφυγε τα στραβοπατήματα με τους παπαράτσι, εκτός από μία φορά που απαθανατίστηκε να "χουφτώνει" τη 18χρονη βραζιλιάνα Άνα Φερέιρα (Ana Ferreira) σε κλαμπ του Μπορνμαουθ με φίλους.

9 Ενημέρωσε τη βασίλισσα και τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο (prince Charles) για τον αρραβώνα του με την Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) μόλις δύο ώρες πριν την επίσημη δημόσια ανακοίνωση.

10 24.5 εκατομμύρια βρετανοί παρακολούθησαν τον γάμο του στις 29 Απριλίου 2011.

11 Σε ένα ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στη γιαγιά του, ο Γουίλιαμ αποκάλυψε ότι την παραμονή του γάμου του κοιμήθηκε μόνο 30 λεπτά από τον θόρυβο που έκανε ο συγκεντρωμένος κόσμος στον δρόμο.

12 Από μικρός του άρεσε το σκι, η ιππασία, το ράγκμπι, το τένις, το χόκεϊ, το ράφτινγκ, κωπηλασία και η σκοποβολή.

13 Το αγαπημένο του βιβλίο είναι η περιπέτεια "Fledgling Jason Steed" το Μαρκ Α. Κούπερ γιατί είναι ένα "τυπικό βρετανικό βιβλίο. Δράση, περιπέτεια, ρομάντζο, συναίσθημα και λίγο γέλιο".

14 Του αρέσουν πολλά είδη μουσικής, όμως αποκάλυψε ότι "απόλαυσε το 'Never say Never' του Τζάστιν Μπίμπερ (Justin Bieber)" ενώ το αγαπημένο του όλων των εποχών είναι το "Yesterday" των Μπιτλς.

15 Αγαπημένη του εκπομπή είναι το "Top Gear" ενώ για αυτοκίνητο θα επέλεγε ένα a Land Rover.

16 Αγαπημένα του φαγητά λέγεται ότι είναι η πίτσα, τα μακαρόνια και τα αβγά ποσέ.

17 Όταν ήταν νεότερος, φέρεται να του άρεσε η μπύρα Stella Artois και τα σφηνάκια Σαμπούκα, ενώ στο τρέντι μπαρ του Λονδίνου, Mahiki, η παραγγελία του ήταν στάνταρ: το κοκτέιλ Treasure Chest που κόστιζε £135.

18 Στο ποδόσφαιρο υποστηρίζει την Άστον Βίλα.

19 Ως πολυταξιδεμένος, ο Γουίλιαμ μιλά άπταιστα γαλλικά, έχει μελετήσει τα ουαλικά και γνωρίζει λίγα σουαχίλι.

20 Όταν ήταν 16 χρονών, έσπασε τον δεξί του δείκτη παίζοντας ράγκπι και χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο.

21 Το 1991, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Σεντ Ορμόντ του Λονδίνου ύστερα από ατύχημα που είχε παίζοντα γκολφ. Έφαγε ένα μπαστούνι στο κεφάλι και το όλο συμβάν του άφησε μια ουλή τύπου Χάρι Πότερ στο κούτελο.

22 Αν ήταν αόρατος για μία μέρα παραδέχτηκε ότι "θα έμπαινε μέσα στα γραφεία μιας εφημερίδας για να κρυφακούσει όλες τις ιστορίες που λένε για εκείνον".

23 Ως παιδί ήθελε να γίνει αστυνομικός αλλά πολύ σύντομα κατάλαβε ότι αυτή δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα.

24 Αργότερα αποφάσισε να καταταγεί στον στρατό και στη συνέχεια βρήκε το "κάλεσμά" του ως πιλότος σε ελικόπτερα διάσωσης.

25 Το 2009 κοιμήθηκε ένα βράδυ στο πεζοδρόμιο, μέσα σε έναν υπνόσακο κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργανώθηκε για τους αστέγους.

26 Ο κωμικός-τρομοκράτης Άαρον Μπαρσάκ (Aaron Barschak) κατάφερε να περάσει από τους ανθρώπους της ασφάλειάς του και ντυμένος ως Οσάμα Μπιν Λάντεν (Osama bin Laden) να τρυπώσει στο πάρτι για τα 21α γενέθλιά του στο παλάτι του Γουίνδσορ.

27 Είναι καρκίνος στο ζώδιο, άρα σύμφωνα με τους αστρολόγους, ευαίσθητος και τρυφερός κυρίως απέναντι στους δικούς τους ανθρώπους.

28 Στο ύψος είναι 1 μέτρο και 90 εκατοστά, ενώ ο πατέρας του 1,80 και ο Χάρι 1,88.

29 Έχει γίνει κέρινο άγαλμα στο μουσείο της μαντάμ Τισό στο Λονδίνο μαζί με τη σύζυγό του, Κέιτ.

30 Μαζί με τα κεράκια που έσβησε χθες, ήρθαν και £10 εκατομμύρια (€12,44 εκατομμύρια) ως μέρος της κληρονομιάς που του άφησε η μητέρα του για τη στιγμή που θα συμπλήρωνε το 30ό έτος της ηλικίας του.

Ζ. Κ.