Cambridges vs Sussexes: Ποιο royal ζευγάρι έχει μεγαλύτερη περιουσία και γιατί

05.07.2019
Cambridges vs Sussexes: Ποιο royal ζευγάρι έχει μεγαλύτερη περιουσία και γιατί
Royal ανταγωνισμός σε όλους τους τομείς;

Είναι από τις φορές που ο αδελφικός ανταγωνισμός δεν είναι μόνο φυσικός, αλλά και αναπόφευκτος. Και όταν τα εν λόγω αδέλφια ανήκουν σε βασιλική οικογένεια και είναι και πολιτιστικά σύμβολα, αυτός ο ανταγωνισμός κεντρίζει το δημόσιο ενδιαφέρον. Έτσι, ένα πρόσφατο ρεπορτάζ που ισχυρίζεται ότι η Meghan Markle και ο Πρίγκιπας Harry έχουν λιγότερα χρήματα -ως περιουσία- από την Kate Middleton και τον Πρίγκιπα William, συζητήθηκε πολύ και προκάλεσε την προσοχή. Όμως να είναι αλήθεια; Εάν ναι, ποιος είναι ο λόγος; Ας δούμε τι απαντάει σε αυτή τη φήμη, μια διάσημη βασιλική ρεπόρτερ.

Διάβασε επίσης: Kate και Meghan: Οι "κοινές θνητές" νύφες του Buckingham και οι προίκες τους

Η αποκάλυψη αυτή έγινε σε ένα άρθρο του Vanity Fair από τη βασιλική ρεπόρτερ Katie Nicholl, η οποία ξεκίνησε να απoτυπώνει όλους τους τρόπους με τους οποίους η Meghan και ο Harry σχεδιάζουν να μεγαλώσουν τον μικρό Archie σε μια «κανονική» ζωή. Μεταξύ των παραδειγμάτων της ήταν το γεγονός ότι οι Meghan και Harry έχουν έναν μικρό αριθμό υπηρετικού προσωπικού που τους βοηθά στο κτήμα τους Frogmore Cottage και «δεν θα κάνουν καμία πρόσληψη όπως αυτές που κάνουν οι Cambridges». Αυτή τη στιγμή το προσωπικό απαρτίζεται από μια οικονόμο, δύο βοηθούς, μια νταντά και δύο νοσοκόμες (με βάρδιες). H Nicholl παραθέτει τα λόγια μιας συνεργάτιδας του παλατιού ως πηγή της: «Οι Sussexes δεν έχουν τους ίδιους οικονομικούς πόρους με τους Cambridges».

Mε την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν προσβολή. Αλλά, στην πραγματικότητα, είναι θέμα βασιλικής ιεραρχίας – ο Harry και η Μeghan δεν είναι σε τόσο υψηλή θέση όσο ο William και η Kate. Όπως εξηγεί η συνεργάτις, «Βρίσκονται πιο κάτω στην ιεραρχική σειρά».

Εκτός αυτού, η Meghan και ο Harry προτιμούν αυτό τον τρόπο. «Μπορούν να έχουν μια ιδιωτική οικογενειακή ζωή, η οποία είναι τόσο σημαντική για αυτούς», δήλωσε στη Nicholl, ο Nick Ede, ο οποίος έχει δουλέψει με τη Meghan. «Όταν η Meghan ήρθε στην Αγγλία, ερωτεύτηκε την ύπαιθρο. Αγαπά τις αγγλικές παμπ και τους περιπάτους στην εξοχή. Η Meghan εξακολουθεί να έρχεται σε επαφή με πολλούς παλιούς φίλους της και πολλοί από αυτούς έχουν παιδιά, οπότε μπορώ να διαπιστώσω τη δική της φιλοξενία, τις συγκεντρώσεις για τσάι και πολύ κομψά dinner πάρτι. Θα είναι ένα κατάλληλο οικογενειακό σπίτι».

Φυσικά, το σπιτικό του Sussex θα έχει πρόσβαση στα τυπικά προνόμια που απολαμβάνει η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Ωστόσο, ο δούκας και η δούκισσα προφανώς προτίθενται να διατηρήσουν τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο διακριτικά. Δεν έχουν, για παράδειγμα, σεφ. Η Meghan έχει αναλάβει τη μαγειρική, παραγγέλνοντας πράγματα οnline και από παντοπωλεία από το Ocado. Η δούκισσα επίσης δεν έχει στιλίστα – «τα περισσότερα ντυσίματα τα κάνει από μόνη της».

Νικολέτα Μακρή