Πριγκίπισσα Diana: Ο γιατρός που την εξέτασε αποκαλύπτει την αληθινή αιτία του θανάτου της και αν ήταν ή όχι έγκυος

27.07.2019
Πριγκίπισσα Diana: Ο γιατρός που την εξέτασε αποκαλύπτει την αληθινή αιτία του θανάτου της και αν ήταν ή όχι έγκυος
Πλησιάζει η 22η μαύρη επέτειος από τη στιγμή που η πριγκίπισσα Diana έχασε τη ζωή της και νέα, συγκλονιστικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ήταν 31 Αυγούστου 1997 όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η πριγκίπισσα Diana και ο τότε σύντροφός της, Dodi Al Fayed συγκρούστηκε σφοδρά -υπό τη στενή πίεση των παπαράτσι που τους καταδιώκαν, όπως έχει υποστηριχθεί από τότε- στερώντας τη ζωή και στους δύο αλλά και στον οδηγό της μοιραίας Mercedes, Henri Paul. Για την ιστορία, ο τέταρτος επιβαίνων στο αυτοκίνητο, ο σωματοφύλακας Trevor Rees-Jones βγήκε βαριά τραυματισμένος.

Τόσα χρόνια μετά και με τις θεωρίες συνομωσίας για "σκηνοθετημένο έγκλημα" να ακούγονται μέχρι και σήμερα, ο παθολόγος που εργάστηκε στην υπόθεση εκείνη η χρονιά μίλησε στην εκπομπή The Morning Show, αποκαλύπτοντας την αληθινή αιτία του θανάτου της και απαντώντας στο ερώτημα αν ήταν ή όχι έγκυος εκείνη την εποχή.

Με εμπειρία περίπου 26.000 περιπτώσεων στο βιογραφικό του, ο Dr Richard Shepherd υποστήριξε ότι επρόκειτο για μία σύγκρουση με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, μέσα σε ένα πολύ ασφαλές αυτοκίνητο με την Diana να έχει υποστεί τον λιγότερο σοβαρό τραυματισμό.

"Όταν έφτασαν οι πρώτοι άνθρωποι στο σημείο του δυστυχήματος εκείνη ήταν ζωντανή. Μιλούσε και επικοινωνούσε άνετα. Έδειχνε σχετικά καλά. Στον δρόμο για το νοσοκομείο, όμως, η κατάστασή της χειροτέρεψε και χρειάστηκε άμεσο χειρουργείο στον θώρακα. Όλα προέκυψαν από ένα μικροσκοπικό σκίσιμο στη φλέβα ανάμεσα από τους πνεύμονές της. Μία κάκωση διόλου συνηθισμένη. Αν φορούσε ζώνη ασφαλείας, η Diana θα είχε βγει περπατώντας από το αυτοκίνητο"

Αυτά υποστήριξε σε γενικές γραμμές ο Shepherd ενώ απάντησε και στην ερώτηση περί πιθανης εγκυμοσύνης της Di, σενάριο που "έπαιζε" πολύ εκείνη την περίοδο.

"Δεν είδα κάνενα στοιχείο σχετικά. Μελέτησα όλες τις ιατρικές και παθολογικές αναφορές, και δεν είδα το παραμικρό που να υπονοεί ότι ήταν έγκυος", απάντησε ξεκάθαρα ο γιατρός, βάζοντας τελεία σε αυτό το σενάριο. Έστω!

Θυμήσου εδώ τη ζωή της αδικοχαμένης πριγκίπισσας μέσα από 20 φωτογραφίας