Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί η φετινή χριστουγεννιάτικη ομιλία της θα είναι η πιο δύσκολη της ζωής της

13.12.2019
Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί η φετινή χριστουγεννιάτικη ομιλία της θα είναι η πιο δύσκολη της ζωής της
Η βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζεται να γράψει την ετήσια ομιλία της για τα Χριστούγεννα και προφανώς δεν είναι και το πιο εύκολο έργο, δεδομένου ότι στη χρονιά που τελειώνει, δεν πήγαν όλα καλά με την βασιλική οικογένεια. Όχι μόνο ο γιος της πρίγκιπας Andrew απομακρύνθηκε από τις βασιλικές ευθύνες του, μετά από μια συνέντευξη που προκάλεσε χαμό για τη σχέση του με τον Jeffrey Epstein, αλλά και οι φήμες για τη διαμάχη μεταξύ των Sussexes και των Cambridges, ταλαιπωρούν τη βασιλική οικογένεια για πάνω από ένα χρόνο τώρα.

Και προφανώς όλα αυτά ήταν πολύ βαριά για την Ελισάβετ. «Δεν γνωρίζουμε τι σχεδιάζει να πει η βασίλισσα γιατί δεν έχουμε δει ακόμη την ομιλία», δήλωσε η ρεπόρτερ βασιλικών θεμάτων Katie Nicholl στο Vanity Fair. «Είναι ακόμα στο πρώτο στάδιο λόγω των εκλογών, αλλά δεν είναι ίσως και η ευκολότερη ομιλία για να γράψει. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος πίσω από τα παρασκήνια και το ηθικό είναι λίγο χαμηλό».

Η βασίλισσα έχει στα σχέδιά της να φιλοξενήσει την οικογένεια στο Sandringham για τις γιορτές, όπως κάθε χρόνο, αλλά η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry θα απουσιάζουν καθώς βρίσκονται ήδη στην Αμερική. Όπως έχει γίνει γνωστό οι Sussexes θα περάσουν τις γιορτές με τη μητέρα της Meghan, Doria Ragland. Αντίθετα, ο πρίγκιπας William, η Κate Middleton και τα παιδιά τους, ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis θα περάσουν τις γιορτές με τη βασίλισσα.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη διαμάχη προφανώς έχει να κάνει με τον πρίγκιπα Αndrew. Σύμφωνα με τη βιογράφο της βασίλισσας Ελισάβετ, Sally Bedell Smith, «Το σκάνδαλο γύρω από τον πρίγκιπα Αndrew είναι βαθύτατα ανησυχητικό και αναμφισβήτητα θα αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα στο καινούργιο έτος, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης για την ένορκη μαρτυρία του». Αλλά σαφώς αυτό δεν εμποδίζει τους βασιλείς να δείξουν την υποστήριξή τους, καθώς ο Andrew θα περάσει επίσης τις διακοπές του στο Sandringham και «αναμένεται να είναι μαζί με τους βασιλείς στην εκκλησία το πρωί των Χριστουγέννων».