Η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει την ευχή της στους Sussexes: Η επίσημη ανακοίνωση

13.01.2020
Η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει την ευχή της στους Sussexes: Η επίσημη ανακοίνωση
Τελικά φαίνεται ότι ο Harry και η Meghan θα ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο έχοντας την απόλυτη υποστήριξη της βασιλικής οικογένειας.

Η βασίλισα Ελισάβε έβαλε μόλις τέλος στις φήμες που θέλουν την ίδια και την υπόλοιπη οικογένεια "έξαλλους" με τους Sussexes που αποφάσισαν ότι θέλουν να ζήσουν ως "on & off royals" -ή έτσι τουλάχιστον ερμηνεύτηκε το σχέδιο που ανακοίνωσαν μέσω instagram πριν από λίγες μέρες.

Με τα σενάρια να έχουν πάρει "φωτιά", η σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα η Ελισάβετ έβγαλε ετυμηγορία. Η ίδια η βρετανή μονάρχης, συναντήθηκε σήμερα -όπως διαβάσαμε στον βρετανικό Τύπο- με τον γιο της και τους εγγονούς της σε κλειστό κύκλο, ενώ από τον Καναδά όπου βρίσκεται, φέρεται να επικοινώνησε μαζί τους και η Meghan μέσω ειδικής σύνδεσης.

Και δεν πάει να λέει ο κόσμος -και εμείς, εδώ που τα λέμε- ό,τι θέλουμε. Οι royals απεφάνθησαν και αποφάσισαν να στηρίξουν 100% τους Sussexes στην προσπάθειά τους αυτή να χαράξουν την ολοδική τους πορεία.

Ιδού η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Buckingham, όπου η βασίλισσα εξηγεί τι συνέβη σήμερα και τι απόφαση πάρθηκε. Με συνοπτικές διαδικασίες. Διαβάζουμε λοιπόν τα εξής:

Σήμερα, η οικογένειά μου είχε πολύ επικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.
Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε ολοκληρωτικά τη βούληση του Harry και της Meghan να δημιουργήσουν τη δική τους ζωή ως νέα οικογένεια. Παρόλο που θα προτιμούσαμε να παραμείνουν full-time εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, παραμένοντας ταυτόχρονα σημαντικό κομμάτι της οικογένειάς μας.
Ο Harry και η Meghan κατέστησαν σαφές ότι δεν θέλουν να στηρίζονται σε δημόσια κονδύλια για τη νέα ζωή τους.
Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει μια περίοδος μετάβασης κατά την οποία οι Sussexes θα μοιράσουν τον χρόνο τους μεταξύ Καναδά και Ηνωμένου Βασιλείου.
Πρόκειται για περίπλοκα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλύσει η οικογένειά μου και υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει πάνω σε αυτά, όμως ζήτησα να παρθούν οι τελικές αποφάσεις μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες

Ιδού και το tweet στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας που παραπέμπει στην επίσημη ανακοίνωση στο site της, ενώ να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ώρες υπήρξε και μια κοινή ανακοίνωση των αδελφών Harry και William σχετικά με τις φήμες που τους ήθελαν κάτι παραπάνω από τσακωμένους.

Το θέμα τυπικά δεν έχει λήξει ακόμη και σίγουρα περιμένουμε "κάτι" από τη βασίλισσα -κάποιου είδους αντίδραση, εκτός από την ευχή της (!)- όμως το γεγονός παραμένει ότι γράφεται ιστορία κι εμείς την παρακολουθούμε.

Πώς θα αντιδράσουν άραγε οι Βρετανοί; Μήπως η σημερινή δήλωση του Καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau ότι η χώρα του προτείθεται να μοιραστεί κατά το ήμισυ με τη Βρετανία τα έξοδα για τη ασφάλεια των Sussexes εφόσον αυτοί ζήσουν στη χώρα του, βοήθησε λίγο την κατάσταση; Θα δείξει.

Σε κάθε περίπτωση, η Meghan και ο Harry συνεχίζουν να τα κάνουν όλα their way. Γιατί; Μα... επειδή μπορούν!

Ζωή Κίττα