Μπάκινχαμ: Τι ακριβώς έγινε στη μυστική συνάντηση των τεσσάρων και γιατί αποκλείστηκε, τελικά, η Meghan; [updated]

14.01.2020
Μπάκινχαμ: Τι ακριβώς έγινε στη μυστική συνάντηση των τεσσάρων και γιατί αποκλείστηκε, τελικά, η Meghan; [updated]
Πληροφορίες θέλουν τη βασίλισσα να έχει μιλήσει μόνη της με τον Harry για αρκετή ώρα πριν συναντηθούνε με τον Κάρολο και τον William.

Ημέρες αναβρασμού για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, με την απόφαση του πρίγκιπα Harry και της συζύγου του, Meghan Markle, να παραιτηθούν των θέσεών τους να έχει ανάψει φωτιές -και μάλιστα σε μία όχι ιδιαίτερα ήρεμη εποχή για τη Βρετανία στο σύνολό της, το αντίθετο μάλιστα.

Εν μέσω φημών, επιθέσεων και γενικότερης αναταραχής, πραγματοποιήθηκε χθες στο Sandringham μία συνάντηση κορυφής προκειμένου να λυθεί, όσο το δυνατόν πιο... αναίμακτα το όλο -πρακτικό- ζήτημα που προέκυψε.

Η βασίλισσα ζήτησε να συναντηθεί με τον γιο της, πρίγκιπα Κάρολο και τους γιους του, πρίγκιπες William και Harry για να αποφασίσουν από κοινού πώς θα πορευτούν. Μετά το τέλος της συνάντησης, η βρετανίδα μονάρχης προέβη σε μια επίσημη ανακοίνωση, μέσω της οποίας, αφενός ενημέρωνε ότι η ίδια και η οικογένειά της κατανοούν πλήρως και στηρίζουν την απόφαση των Sussexes, αφετέρου τόνιζε την ανάγκη λήψης οριστικών αποφάσεων πολύ άμεσα καθότι πρόκειται για πρωτόγνωρα ζητήματα στο σύνολό τους.

Στον απόηχο αυτής της ανακοίνωσης, λοιπόν, και ενώ αναμένουμε αυτές τις αποφάσεις που ζήτησε επιτακτικά η βασίλισσα, τόσο από τα εγγόνια της τα ίδια, όσο και από την ομάδα που, προφανώς, έχει αναλάβει να χειριστεί τα πιο πρακτικά ζητήματα αυτού του ιστορικού εγχειρήματος που επιχειρείται, όπως φαίνεται, να δοκιμαστεί, μαθαίνουμε μερικές λεπτομέρειες για τη χθεσινή, αυτή, συνάντηση.

Όπως διαβάζουμε στην DailyMail λοιπόν, ο πρίγκιπας Harry έφτασε στο Sandringham πολύ νωρίτερα από τον πατέρα και τον αδελφό του -δυο ώρες περίπου- και έτσι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τη γιαγιά του μόνος, πριν από το ευρύτερο οικογενειακό meeting.

Η συζήτηση αυτή, λέγεται ότι κύλησε πολύ ζεστά και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση της βασίλισσας να υποστηρίξει 100% την απόφαση των "παιδιών".

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της Daily Mail, Richard kay, η Meghan, δεν συμμετείχε στην κουβέντα, παρόλο που έτσι είχε αναφερθεί αρχικά, κυρίως γιατί υπήρχαν φόβοι σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να κρυφακούσει τη συζήτηση, εαν σε αυτή εμπλεκόταν η όποια τηλεφωνική σύνδεση. [Update] Στη συνέχεια βέβαια, τα βρετανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν επίσημη απάντηση επί του θέματος, εξηγώντας ότι "οι Sussexes αποφάισαν ότι δεν ήταν απαραίτητη σε αυτό το σημείο η συμμετοχή της δούκισσας στην όποια συζήτηση, εξ ου και η απουσία της". Μεταφέρουμε την πληροφορία, λοιπόν, υπογραμμίζοντας ότι και εδώ χρησιμοποιείται μέρος του τίτλου ως επίθετο, όπως και στην ανακοίνωση της βασίλισσας. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό!

Επιπλέον, λέγεται πως ο Κάρολος υπήρξε κάθετος με τον γιο του, ξεκαθαρίζοντας χονδρικά, ότι "αν πιστεύει ότι θα έχει απεριόριστες πηγές εισοδήματος από αυτή την πλευρά της οικογένειας... να το ξεχάσει", ενώ σε γενικές γραμμές, η συνάντηση των τεσσάρων εξελίχθηκε "ήρεμα και πολιτισμένα".

Από όλα τα βρετανικά μέσα -και όχι μόνο- υπογραμμίζεται η σημασία των λέξεων που χρησιμοποίησε η βασίλισσα στην ανακοίνωση, από όπου προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

1. Η επανάληψη της έκφρασης "η οικογένειά μου κι εγώ" τονίζει σαφώς τη διάθεσή της να παρουσιάσει το ζήτημα αυτό ως περισσότερο ιδιωτικό από ότι κρατικό -στο κάτω κάτω, και οι γαλαζοαίματοι έχουν ψυχή (!)

2. Δυο φορές αναφέρεται στα εγγόνια της με τον όνομά τους (Harry & Meghan) και μία με τον τίτλο τους αλλά πιο... καθημερινά (Sussexes). Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Πολλοί royal editors βλέπουν πίσω από αυτό τη σκέψη της βασίλισσας να στερήσει από το ζεύγος τους τίτλους του. Άλλοι, αναγνωρίζουν σε αυτή την κίνηση το ίδιο σκεπτικό με αυτή της πρώτης αναφοράς, αυτό της πιο ιδιωτικής προσέγγισης, δηλαδή.

3. Η βασιλισσα απογοητεύτηκε και το λέει, αν και όχι... κατάμουτρα. "Θα προτιμούσαμε να τους έχουμε ακόμη και τώρα full time royals", αναφέρει σε κάποιο σημείο, "αλλά...".

4. Ο τρόπος με τον οποίο κλείνει την ανακοίνωσή της η βασίλισσα φανερώνει σαφώς ότι τους έχει βάλει όλους να... τρέχουν! "Πρόκειται για περίπλοκα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλύσει η οικογένειά μου και υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει πάνω σε αυτά, όμως ζήτησα να παρθούν οι τελικές αποφάσεις μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες", λέει συγκεκριμένα και το μήνυμα έχει συγκεκριμένους παραλήπτες, κυρίως εντός του παλατιού..
Προφανώς οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επανέλθουν με μια πιο συγκεκριμένη σκέψη επί του μέλλοντός τους με βάση τα νέα δεδομένα που, μάλλον, τους δόθηκαν σε αυτή την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των τεσσάρων, όμως το μήνυμα πήγαινε σαφώς και στους ανθρώπους του παλατιού που ασχολούνται με τα πρακτικά. Ήρθε η ώρα για αλλαγές στη μοναρχία. Οι Sussexes τις ζήτησαν -μέχρι και... απαίτησαν- και μένει να δούμε τι, ακριβώς, θα λάβουν στο τέλος.


Ζωή Κίττα