Harry και William: Η πρώτη κοινή δήλωση των αδελφών μετά τον... χαλασμό!

13.01.2020
Harry και William: Η πρώτη κοινή δήλωση των αδελφών μετά τον... χαλασμό!
Κοινό μέτωπο για τους πρίγκιπες μετά τα τελευταία γεγονότα και πριν από την οικογενειακή συνάντηση που κάλεσε η βασίλισσα προκειμένου να βρεθεί λύση για το φλέγον ζήτημα της αποχώρησης των Sussexes από το παλάτι.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο παλάτι του Μπάκινχαμ, από τη στιγμή που ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle ανακοίνωσαν μέσω Instagram ότι σκοπεύουν να παραιτηθούν των καθηκόντων τους ως senior royals.

Από εκείνη τη στιγμή επικράτησε πανικός στη Βρετανία -και φυσικά μέσα στο παλάτι- καθώς, όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκαν για τα σχέδια των Sussexes μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο.

Γράφτηκαν πολλά και ειπώθηκαν ακόμη περισσότερα ενώ η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς παλατιού έλεγε ότι οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex βρίσκονται σε αρχικό στάδιο. "Αντιλαμβανόμαστε τη διάθεσή τους να κρατήσουν μια διαφορετική προσέγγιση, όμως αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα που θα χρειαστούν χρόνο για να προχωρήσουν", ολοκλήρωνε.

Σήμερα και μετά τον σάλο που προκάλεσε άρθρο των Sunday Times σύμφωνα με το οποίο αφενός ο Harry φέρεται να οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, μερικώς, λόγω bullying (!) που δεχόταν από τον μεγάλο του αδελφό, αφετέρου ο William έδειχνε απρόθυμος να συνεχίσει να "αγκαλιάζει" τον "μικρό" πια, οι δύο πρίγκιπες δίνουν την πρώτη κοινή ανακοίνωση θέλοντας, προφανώς, να βάλουν μια τελεία σε "ψευδή δημοσιεύματα" τέτοιου τύπου.

Μεταξύ των όσων γράφονται στην ανακοίνωση αυτή και διαβάζουμε σε όλο τον Βρετανικό Τύπο ξεχωρίζουμε τα εξής:

Παρά τις διαψεύσεις, μία αναληθής ιστορία δημοσιεύτηκε σε βρετανική εφημερίδα, σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στον δούκα του Sussex και τον δούκα του Cambridge.
Για αδέλφια που νοιάζονται τόσο πολύ για θέματα σχετικά με την ψυσική υγεία, η χρήση εμπρηστικής γλώσσας με τέτοιον τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιβλαβής.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε τι θα αποφασιστεί σήμερα στην συνάντηση "κορυφής" που έχει συγκαλέσει η βασίλισσα μεταξύ της ίδιας, του Κάρολου, του William και του Harry σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Λέγεται μάλιστα ότι η Meghan θα συμμετάσχει στη συζήτηση μέσω ειδικής σύνδεσης από τον Καναδά όπου βρίσκεται.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε εξελίξεις.