Meghan και Harry: Το όνομα του νέου τους ιδρύματος, αλλά και αυτό του γιου τους έχει σχέση με την... Ελλάδα

07.04.2020
Meghan και Harry: Το όνομα του νέου τους ιδρύματος, αλλά και αυτό του γιου τους έχει σχέση με την... Ελλάδα
Μετά το Sussex Royal έρχεται το... Archewell! Πώς προκύπτει, όμως, καταλαβαίνεις;

Την περασμένη εβδομάδα, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex μοιράστηκαν το τελευταίο post μέσω του μέχρι εκείνη τη στιγμή επίσημου λογαριασμού τους στο instagram, @SussexRoyal ενώ την ίδια στιγμή "πάγωσε" και το site με το ίδιο trademark, το όνομά τους δηλαδή. Υπέγραψαν ως Harry και Meghan σημάνοντας και επίσημα το "τέλος εποχής", δίνοντας ταυτόχρονα την αφορμή για διάφορα σενάρια περί της επόμενης ημέρας.

Λοιπόν, σενάρια τέλος. Πριν από λίγες ημέρες, περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας Telegraph επίσημα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία αποκαλύπτονταν ότι το πρώην royal ζεύγος είχε καταθέσει αίτημα για την ίδρυση στις ΗΠΑ ενός νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού ονόματι Archewell.

Αμέσως μόλις η εφημερίδα κυκλοφόρησε την είδηση, εκπρόσωπος του ζευγαριού την επιβεβαίωσε επίσημα, εξηγώντας ακριβώς πώς προέκυψε το όνομα, χωρίς, όμως να αποκαλύπτει καμία άλλη λεπτομέρεια σχετικά το ίδρυμα η λειτουργία του οποίου, προφανώς, τέθηκε σε παύση, όπως... ο κόσμος όλος εξαιτίας του κορονοϊού.

Το όνομα Archewell λοιπόν βρίσκει την έμπνευσή του στην ελληνική λέξη "Αρχή" (Arche) που, όπως αναφέρεται σημαίνει "πηγή δράσης", ενώ τονίζεται ότι στην ίδια έμπνευση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και η επιλογή του ονόματος του γιου τους.

"Όπως όλοι, ο στόχος μας αυτή τη σιτγμή είναι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια εναντίον της πανδημίας του Covid-19, όμως καθώς οι πληροφορίες αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας, νιώσαμε υποχρεωμένοι να μοιραστούμε κομμάτι της ιστορίας", υποστήριξε εκπόσωπος του ζεύγους, τονίζοντας ότι η ιδέα του Arche υπήρχε πολύ πριν το SussexRoyal"

"Συνδέσαμε τη λέξη στο concept του φιλανθρωπικού οργανισμου που ελπίζαμε να χτίσουμε μια μέρα και λειτούργησε ως έμπνευση για το όνομα του γιου μας. Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να έχει νόημα, κάτι που να αξίζει. Το Archewell είναι ένα όνομα που συνδυάζει την αρχαία λέξη για τη δύναμη και τη δράση και μία άλλη που υποδηλώνει τους πόρους από όπου πρέπει να αντλήσουμε. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε το Archewell τη σωστή στιγμή", μεταφέρουν με λόγια δικά τους ο Harry και η Meghan, που αυτό τον καιρό, λέγεται ότι έχουν μετακομίσει στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στην Αμερική.