Harry και Meghan: Τελικά ΔΕΝ είχαν παντρευτεί πριν από τον γάμο - Η επίσημη ανακοίνωση για το... ψέμα

24.03.2021
Harry και Meghan: Τελικά ΔΕΝ είχαν παντρευτεί πριν από τον γάμο - Η επίσημη ανακοίνωση για το... ψέμα
Δύο εβδομάδες μετά την εκρηκτική συνέντευξη που έδωσαν στην Oprah οι Sussexes αναγκάζονται να επανέρθουν για διευκρινήσεις!

Ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle, μίλησαν για πρώτη φορά ελεύθερα, όπως υπογράμμισαν χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας πολλά από τα τραύματα που τους άφησε η ζωή στο Παλάτι, την οποία και απαρνήθηκαν πριν από έναν χρόνο αρχικά και πριν από έναν μήνα και τυπικά.

Μεταξύ των "βομβών" που εκτόξευσαν εκείνη τη μέρα, ακούσαμε και πως την ημέρα του γάμου τους, στις 19 Μαΐου 2018 [φωτό κάτω], ήταν ήδη παντρεμένοι. Όπως είχε αποκαλύψει η Meghan μιλώντας στην Oprah, οι δυο τους είχαν ανταλλάξει τους δικούς τους όρκους όπως τους είχαν ονειρευτεί, τρεις μέρες νωρίτερα, στις 16/5 στο Nottingham Cottage στο Kensington Palace. "Φωνάξαμε τον Αρχιεπίσκοπο [του Canterbury] και του είπαμε πως το θέαμα είναι για τον κόσμο αλλά εμείς θέλαμε η ένωση να γίνει μεταξύ μας», αποκάλυψε η Meghan προσθέτοντας ότι οι όρκοι που αντάλλαξαν εκείνη τη μέρα βρίσκονται κορνιζαρισμένοι στον τοίχο του σπιτιού τους. «Μόνο οι τρεις μας», συμπλήρωσε ο Harry.

Με εκτενές ρεπορτάζ της η εφημερίδα "The Sun" αποκάλυψε ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί εφόσον το πιστοποιητικό γάμου τους, το οποίο και παραθέτει [φωτό κάτω] αναφέρει ότι ο γάμος, με βάση τους νόμους της Βρετανίας και την ευχή της βασίλισσας, τελέστηκε στις 19 Μαΐου 2018 και όχι νωρίτερα. Ως μάρτυρες, δε, αναφέρονται επίσημα, ο πατέρας του γαμπρού, πρίγκπιπας Κάρολος και η μητέρα της νύφης, Doria Ragland.

Ο Stephen Borton, πρώην προϊστάμενος στο Faculty Office μίλησε στην εφημερίδα και ως ο άνθρωπος που συνέταξε την άδεια δήλωσε ότι η Meghan, "προφανώς μπερδεύτηκε" και "ξεκάθαρα ενημερώθηκε λανθασμένα" σχετικά με τον γάμο.

Αφενός, δεν θα μπορούσαν να παντρευτούν στο Nottingham Cottage καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένος χώρος, αφετέρου ένας γάμος δεν είναι έγκυρος χωρίς τον απαραίτητο αριθμό των μαρτύρων. Επιπλέον, τονίζεται ότι η ένωση αυτή δεν θα είχε την έγκριση της Εκκλησίας της Αγγλίας, εφόσον τα επίσημα έγγραφα έχουν συνταχθεί για τη 19η Μαΐου.

Και εκεί προέκυψε άμεσα η ανάγκη διευκρίνησης, η οποία ήρθε από εκπρόσωπο του ζεύγους ξεκαθαρίζοντας ότι απλά "το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους σε μια ιδιωτική τελετή μερικές μέρες πριν από τον γάμο".

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο γάμος των Sussexes πραγματοποιήθηκε ενώπιων 600 καλεσμένων και το κόστος της τελετής υπολογίζεται να έχει ξεπεράσει τα €37 εκατομμύρια (£32 εκατομμύρια).