Harry - William: Οι δυσκολίες στη σχέση τους με τον πρίγκιπα Κάρολο και το ρόλο του ως «αφεντικού» τους

23.03.2021
Harry - William: Οι δυσκολίες στη σχέση τους με τον πρίγκιπα Κάρολο και το ρόλο του ως «αφεντικού» τους
Τα μέσα ενημέρωσης έχουν επικεντρωθεί στο ότι ο Harry τα έχει "σπάσει" με την οικογένειά του, αλλά το βαθύτερο νόημα είναι αλλού. Γιατί ο Harry δεν είναι ο μόνος που δυσκολεύεται στη σχέση με τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Κάρολο. Αυτό είναι το κοινό που μπορεί να έχει ο Harry με τον αδερφό του, πρίγκιπα William και δεν μπορεί να είναι εύκολο όταν η οικογενειακή επιχείρηση συνοδεύεται από ένα αυστηρό σύνολο κανόνων και έναν μπαμπά που κρατάει το πορτοφόλι.

Ακούσαμε κατευθείαν από το στόμα του Ηarry στη συνέντευξη στην Oprah Winfrey ότι αποκόπηκε οικονομικά από την οικογένειά του όταν εκείνος και η σύζυγός του Meghan Markle επέλεξαν να αφήσουν τους ανώτερους βασιλικούς ρόλους τους. Και μάλιστα είπε ότι ήταν η κληρονομιά του από την αείμνηστη μητέρα του, πριγκίπισσα Diana, που τους επέτρεψε να κάνουν την κίνηση που έκαναν, αλλά ας μην συσχετίσουμε μόνο αυτό το θέμα με τον Ηarry και την Μeghan.

Τα πράγματα δεν μπορούν να είναι εύκολα για κανέναν γιο όταν ο Κάρολος είναι ο πατέρας, το αφεντικό και ο διαχειριστής των χρημάτων στην οικογένεια. Μια πηγή του παλατιού αποκάλυψε στο People ότι, ότι σε ότι αφορά τον πρίγκιπα Κάρολο, τον William και τον Ηarry, «Δεν είναι μια απλή σχέση πατέρα-γιών. Είναι ο πατέρας τους και το αφεντικό τους και τον περιμένουν να χρηματοδοτήσει τα γραφεία και τις ζωές τους».

Αυτό δημιουργεί μια δομή εξουσίας που μοιάζει λιγότερο σαν μια οικογένεια και περισσότερο σαν μια εταιρεία - δεν είναι περίεργο που η Meghan το ονόμασε «The Firm». Εκτός από τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ίδια κεφάλαια στη βασιλική οικογένεια, κάτι που σπάνια συμβαίνει, φαίνεται σαν μια αδιέξοδη κατάσταση για τους αδελφούς. «Η ένταση μεταξύ του Καρόλου και των αγοριών πάντα είχε να κάνει με τα χρήματα γιατί ο Κάρολος είναι αυτός που κατέχει όλη τη δύναμη», πρόσθεσε η πηγή.

Ενώ λοιπόν ο Ηarry κατάφερε να αποκτήσει την ελευθερία του και να συνεχίσει τη ζωή που θέλει με την Meghan, ο William δεν έχει την ίδια πολυτέλεια. Δεδομένου ότι είναι δεύτερος στη σειρά για το θρόνο, η ζωή του έχει καθοριστεί από τη γέννηση του. Ενώ ο Δούκας του Sussex αγωνίστηκε να βρει τη θέση του στη ζωή, αφού απλώς ήταν τελετουργικό διακοσμητικό πρόσωπο μέσα στη μοναρχία, τώρα έχει έναν σκοπό και μια κατεύθυνση.

Ο δούκας του Cambridge δεν θα μπορέσει ποτέ να ακολουθήσει ένα παρόμοιο μονοπάτι σαν του Harry και με τον Κάρολο να χρηματοδοτεί το γραφείο του μαζί με την Kate Middleton, δεν υπάρχει διαφυγή από το να έχεις έναν πατέρα που είναι το αφεντικό σου.

Η ελευθερία του Harry μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που θεραπεύει τελικά τη σχέση του με τον πατέρα του, αλλά θα λύσει ποτέ τη διαμάχη με τον Πρίγκιπα William;

Ν. Μ.