Κάρολος - Camilla: Μια αναδρομή στο πολυτάραχο royal love story που κρατάει 50 χρόνια

25.03.2021
Κάρολος - Camilla: Μια αναδρομή στο πολυτάραχο royal love story που κρατάει 50 χρόνια
Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Camilla βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, επίσημοι καλεσμένοι για τους ερορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Με αυτήν την αφορμή το WomenOnly.gr ξαναθυμάται το πολυτάραχο love story του ζευγαριού, το οποίο συμπλήρωσε 5 δεκαετίες.

Η Camilla, που είναι πλέον 74 ετών, ήταν η πρώτη μεγάλη αγάπη του 73χρονου σήμερα, πρίγκιπα Καρόλου και η σχέση μεταξύ τους δεν διακόπηκε παρά τα βασιλικά καθήκοντα και τους γάμους με άλλα πρόσωπα.

Τόσο ο πρίγκιπας Κάρολος όσο και η Camilla παντρεύτηκαν αρχικά άλλους ανθρώπους, με τον Κάρολο να παντρεύεται την πριγκίπισσα Diana το 1981. Μέσα από σκάνδαλο και τραγωδία, ο δεσμός τους δεν μπόρεσε ποτέ να σπάσει. Τελικά έφθασαν στο αίσιο τέλος, 35 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση. Ρίξε παρακάτω μια ματιά στο περίπλοκο χρονοδιάγραμμα της σχέσης Καρόλου και Camilla, που καλύπτει 50 χρόνια.

Η αρχή της σχέσης

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Camilla συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε έναν αγώνα πόλο στο Windsor Great Park το 1970. Αρχίζουν να βγαίνουν και να αναπτύσσουν βαθιά συναισθήματα μεταξύ τους. Ωστόσο, όταν ο Κάρολος πήγε για να υπηρετήσει στο Βασιλικό Ναυτικό, η σχέση τελείωσε.

Όταν ο Κάρολος επέστρεψε, η Camilla ήταν αρραβωνιασμένη με τον Andrew Parker Bowles. Παντρεύτηκαν στις 4 Ιουλίου 1973. Ο Andrew είχε προηγουμένως κάνει σχέση με την αδερφή του πρίγκιπα Καρόλου, την πριγκίπισσα Άννα. Η Camilla και ο Andrew απέκτησαν δύο παιδιά: τον Tom και τη Lauren. Ο Κάρολος και η Camilla παρέμειναν κοντά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με τον πρίγκιπα να γίνεται ο νονός του Tom.

Η Diana μπαίνει στην εικόνα

Η λαίδη Diana Spencer και ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκαν μέσω της αδελφής της Diana, της Sarah, το 1977. Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Sarah έβγαιναν τότε για μια σύντομη περίοδο. Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Diana άρχισαν να βγαίνουν το 1980. Αρραβωνιάστηκαν τον Φεβρουάριο του 1981 και παντρεύτηκαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο στις 29 Ιουλίου του 1981.

Η Camilla ήταν καλεσμένη στον γάμο και η Diana παραδέχτηκε ότι έψαχνε την πρώην του Καρόλου στο κοινό. «Ήξερα ότι η Camilla ήταν εκεί. Την έψαξα », είπε αργότερα η Diana στον βιογράφο Andrew Morton στις περίφημες κασέτες, οι οποίες αργότερα αποτέλεσαν το υλικό για το βιβλίο του, Diana: Her True Story — In Her Own Words.

Η πριγκίπισσα Diana και ο πρίγκιπας Κάρολος υποδέχτηκαν τον πρώτο τους γιο, τον πρίγκιπα William, το 1982. Ο πρίγκιπας Harry γεννήθηκε το 1984.

Μια σχέση ξεκινάει πάλι

Μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Harry, ο γάμος της πριγκίπισσας Diana και του πρίγκιπα Τσαρλς συνέχισε να επιδεινώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Camilla άρχισαν να έχουν πάλι σχέση το 1986, σύμφωνα με τη βιογραφία της Sally Bedell Smith, Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life.

Η πριγκίπισσα Diana αποκάλυψε στον Μorton ότι «κάτι μέσα μου έκλεισε» μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Harry. «Ήξερα ότι ο Κάρολος είχε επιστρέψει στην κυρία του», είπε η Diana στον Morton.

Η Diana αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο την Camilla

Η πριγκίπισσα Diana ισχυρίστηκε στον Μorton ότι αντιμετώπισε κατά πρόσωπο την Camilla για την σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Η φερόμενη αντιπαράθεση πραγματοποιήθηκε το 1989 σε πάρτι γενεθλίων για την αδερφή της Camilla.

Camillagate

Το βιβλίο του Andrew Morton, εκδόθηκε το 1992. Την ίδια χρονιά, θερμές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Καρόλου και Camilla που πραγματοποιήθηκαν το 1989, διέρρευσαν στον Τύπο και ονομάστηκαν «Camillagate». Στις κασέτες, ο Κάρολος και η Camilla μιλούσαν ανοιχτά για τα συναισθήματά τους ο ένας για τον άλλο. Μετά τη διαρροή των ταινιών, η Diana και ο Κάρολος ανακοίνωσαν το χωρισμό τους, τον Δεκέμβριο του 1992.

Ο Κάρολος παραδέχεται ότι ήταν άπιστος στην Diana

Ο πρίγκιπας Κάρολος έδωσε μια εκρηκτική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Jonathan Dimbleby το 1994. Αποκάλεσε την Camilla «σπουδαία» φίλη και είπε ότι προσπάθησε να παραμείνει πιστός στην Diana «μέχρι να καταστεί σαφές ότι ο γάμος είχε καταρρεύσει ανεπανόρθωτα».

Το διαζύγιο

«Υπήρχαν τρεις από εμάς στο γάμο, οπότε ήταν κάπως... στριμωγμένα», είχε δηλώσει η Diana στην ιστορική, πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά το διαζύγιο -το 1995 στον Martin Bashir για λογαριασμό του Panorama- από όπου και το συγκεκριμένο απόσπασμα στη συνέχεια.Το διαζύγιο Καρόλου και Diana έγινε επίσημο το 1996. Ο γάμος της Camilla και του Andrew τελείωσε με διαζύγιο το 1995.

Τον Ιούλιο του 1997, ο Κάρολος φιλοξένησε το πάρτι των 50ων γενεθλίων της Camilla στο εξοχικό του. Τον επόμενο μήνα, η πριγκίπισσα Diana σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Παρίσι. Ήταν μόλις 36 ετών.

Μια σχέση αναζωπυρώνεται

Το 1998, ο πρίγκιπας Κάρολος κάνει ένα μεγάλο βήμα με τη γνωριμία της Camilla στους γιους του. Την επόμενη χρονιά, ο Κάρολος διοργάνωσε πάρτι γενεθλίων για την αδερφή της Camilla στο Λονδίνο. Ο Κάρολος και η Camilla φωτογραφήθηκαν φεύγοντας από το πάρτι μαζί, κάτι που σήμαινε ότι δημοσιοποιούσαν τη σχέση τους.

Το ζευγάρι πήγε το 1999 διακοπές στην Ελλάδα με τον William και τον Harry. Το 2003, η Camilla μετακόμισε επίσημα στο Clarence House, την κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Camilla ανακοίνωσαν τον γάμο τους τον Φεβρουάριο του 2005. Παντρεύτηκαν στις 9 Απριλίου του 2005. Ο πρίγκιπας William ήταν ο κουμπάρος του πατέρα του. Κι ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ δεν παρευρέθηκε στο γάμο, πήγε στη δεξίωση.

Η Camilla έλαβε τον τίτλο της δούκισσας της Κορνουάλης. Όσον αφορά τον τίτλο της όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, το Clarence House ανακοίνωσε πριν από το γάμο τους το 2005 ότι «η κυρία Parker Bowles πρέπει να χρησιμοποιήσει τον τίτλο HRH The Princess Consort (πριγκίπισσα σύζυγος) όταν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας προσχωρήσει στο Θρόνο». Τεχνικά, ο τίτλος για τη σύζυγο του βασιλιά, είναι βασίλισσα.

Το Clarence House επιβεβαίωσε τον Μάρτιο του 2020 ότι η Camilla θα είναι η πριγκίπισσα σύζυγος όταν ο Κάρολος ανέβει στο θρόνο. «Η πρόθεση είναι να γίνει γνωστή η δούκισσα ως σύζυγος πριγκίπισσα όταν ο πρίγκιπας προσχωρήσει στο θρόνο», δήλωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού στους The Times. «Αυτό ανακοινώθηκε τη στιγμή του γάμου και δεν υπήρξε απολύτως καμία αλλαγή».

Με τα χρόνια, η Camilla έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη τόσο των παιδιών του αγαπημένου της, όσο των ανθρώπων του παλατιού αλλά και της βασίλισσας, πεθεράς της, ενώ το σκάνδαλο με τον "νόθο γιο" του ζεύγους, ακόμη... υπάρχει.