Πρίγκιπας Κάρολος: Ευχαρίστησε τους πολίτες για τα συλλυπητήρια με μια παιδική φωτογραφία του με τον πατέρα του, Φίλιππο

06.05.2021
Πρίγκιπας Κάρολος: Ευχαρίστησε τους πολίτες για τα συλλυπητήρια με μια παιδική φωτογραφία του με τον πατέρα του, Φίλιππο
Η βασιλική οικογένεια άρχισε να στέλνει ευχαριστήριες κάρτες μετά τον θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας ήταν μεταξύ εκείνων που απάντησαν σε πολίτες που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου.

Ο πρίγκιπας Κάρολος επέλεξε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του εαυτού του ως παιδί με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Isle of Wight το 1958.

Ο Κάρολος - ο οποίος θα ήταν περίπου εννέα ή δέκα ετών εκείνη την εποχή- είναι μέσα σε ένα μικρό σκάφος το οποίο οδηγεί ο πρίγκιπας Φίλιππος στην αγγλική πολή Cowes.

«Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας σας ευχαριστεί πολύ για το πολύ ευγενικό σας μήνυμα συμπαράστασης», έλεγε το συνοδευτικό μήνυμα.

«H Aυτού Μεγαλειότης έχει συγκινηθεί πάρα πολύ από τα πολλά γενναιόδωρα μηνύματα που έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες. Δίνουν μεγάλη ανακούφιση σε αυτήν την πολύ θλιβερή στιγμή».

Kλείνοντας το μήνυμα αναφέρει «Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας σας στέλνει τις θερμότερες ευχαριστίες και τις καλύτερες ευχές του».

Η κάρτα κοινοποιήθηκε στο instagram από τη fan της βασιλικής οικογένειας Lisa ως απάντηση σε μια κάρτα που είχε στείλει στο Clarence House.

Ο φάκελος και η κάρτα δείχνουν ένα μαύρο περίγραμμα, το οποίο χρησιμοποιείται από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στις επιστολές κατά τη διάρκεια περιόδων πένθους.

Μια ευχαριστήρια κάρτα από το Δούκα και τη Δούκισσα του Wessex, που εστάλη επίσης στη Lisa, παρουσίαζε μια διαφορετική και πιο πρόσφατη φωτογραφία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Το μήνυμα - που στάλθηκε με επίσημη επιστολή από το Bagshot Park, το σπίτι του πρίγκιπα Edward και της Sophie – γράφει: «Σας ευχαριστώ για το ευγενικό σας συλλυπητήριο μήνυμα».

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τη σκέψη σας σε αυτή τη θλιβερή στιγμή». Η κάρτα είχε την υπογραφή «TRH the Earl and Countess of Wessex and Forfar». Το Forfar είναι ο τίτλος με τον οποίο το πριγκιπικό ζευγάρι ήταν γνωστό όταν πήγαινε στη Σκωτία.

Η παράδοση της χρήσης επιστολών με μαύρο περίγραμμα χρονολογείται από την εποχή που η βασίλισσα Βικτώρια έστειλε αλληλογραφία μετά το θάνατο του συζύγου της Πρίγκιπα Αλβέρτου το 1861, για να δείξει στον παραλήπτη την τρέχουσα κατάσταση του πένθους της.

Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε να σπάσει αυτήν τη μακροχρόνια παράδοση, μη χρησιμοποιώντας το μαύρο χαρτί για την αλληλογραφία της κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων βασιλικού πένθους.