Πρίγκιπας Harry: Κρίσεις πανικού, ναρκωτικά, ο θάνατος της μητέρας του και η Meghan - Νέα συνέντευξη, νέος "πονοκέφαλος" για το παλάτι

21.05.2021
Πρίγκιπας Harry: Κρίσεις πανικού, ναρκωτικά, ο θάνατος της μητέρας του και η Meghan - Νέα συνέντευξη, νέος "πονοκέφαλος" για το παλάτι
"Αισθάνομαι σα να βρίσκομαι έξω από το σύστημα αλλά είμαι ακόμη κολλημένος μέσα του. Ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθείς και να δραπετεύσεις είναι να πεις την αλήθεια", βροντοφωνάζει ο δούκας το Sussex και ανοίγει για ακόμη μία φορά το στόμα του, καθιστώντας σαφές στη βασιλική οικογένεια, ότι αφού έγινε η αρχή, δεν υπάρχει σταματημός. Θα τα πει όλα... κι όποιον πάρει ο Χάρος!

Η συνέντευξη που έδωσε στην Oprah Winfrey μαζί με τη σύζυγό του, Meghan Markle και έβαλε "φωτιά" στο παλάτι, τελικά, ήταν μόνο η αρχή. Ο πρίγκιπας Harry φαίνεται αποφασισμένος να μην κρατήσει τίποτα από όσα τον καταπίεζαν ασφυκτικά από τη στιγμή που γεννήθηκε μέσα του πια. Και όλο αυτό, ως μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας που ξεκίνησε από τη στιγμή που γνώρισε τη Meghan, η οποία, όπως εξήγησε, "τον κατάλαβε" αμέσως και τον έκανε να αντιληφθεί ότι αν δεν επιστρέψει πίσω στην πηγή του προβλήματος, που κορυφώθηκε με τον τραγικό θάνατο της μητέρας του, αν δεν αντιμετωπίσει μετωπικά το θέμα αυτό, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει με τη δική του ζωή.

Το πιο πρόσφατο, δημόσιο, βήμα προς την προσωπική του κάθαρση έρχεται μέσα από το νέο τηλεοπτικό πρότζεκτ του πάλαι ποτέ "μικρού πρίγκιπα" ο οποίος συμπράττει ακόμη μία φορά με την Oprah Winfrey, εξομολογείται τα "εσώψυχά" του και, τελικά, βάζει "φωτιά" στο παλάτι.

Ο λόγος για το "The Me You Don't See", μια σειρά ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στην ψυχική υγεία που κάνει πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου στην Apple TV+ και σκοπό έχει να διώξει το σκοτάδι που μπορεί να σκεπάζει τα όσα γνωρίζει ή πιστεύει κανείς για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Ο πρίγκιπας Harry ανοίγει τον "χορό" των "καταθέσεων ψυχής" με τον πιο συναισθηματικό τρόπο μιλώντας για τα όσα τον βασάνιζαν σε όλη του τη ζωή. Και δεν κράτησε τίποτα πίσω.

"Η μητέρα μου πέθανε ενώ την κυνηγούσαν τη στιγμή που βρισκόταν σε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός και τώρα δες τι συνέβη", είπε, μεταξύ άλλων στην Oprah o Harry κάνοντας άμεσα στον συνειρμό της σχέσης της Diana με τον Doddi Al Fayed και της δικής του με τη Meghan η οποία πρόσφατα κατηγόρησε ανοιχτά τη βασιλική οικογένεια για ρατσιστική συμπεριφορά.

"Αν μιλάμε για την ιστορία που επαναλαμβάνεται... Δεν θα σταματήσουν μέχρι να πεθάνει. Είναι τρομακτικό ως πιθανότητα να χάσω ακόμη μία γυναίκα στη ζωή μου. Η λίστα ολοένα και μεγαλώνει. Και πάλι γυρίζει στους ίδιους ανθρώπους, στην ίδια βιομηχανία", συνέχισε με πάθος.

O Harry ήταν μόλις 12 ετών όταν έχασε τη μητέρα του και, προφανώς, δεν το έχει ξεπεράσει ποτέ. "Ήθελα πάντα να είμαι φυσιολογικός, και όχι ο πρίγκιπας Harry, απλά ο Harry. Ήταν μια μπερδεμένη ζωή, δυστυχώς... Όταν σκέφτομαι τη μαμά μου το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι πάντα το ίδιο, ξανά και ξανά... Καθισμένοι στο αυτοκίνητο, με τις ζώνες δεμένες. Ο αδελφός μου στο αυτοκίνητο επίσης και η μητέρα μου να οδηγεί ενώ μας κυνηγούν τρεις, τέσσερις, πέντε μοτοσυκλέτες με παραπάτσι".

Ο Harry θυμήθηκε να βλέπει τη μητέρα του να κλαίει και να μην μπορεί ούτε να οδηγήσει τονίζοντας το συναίσθημα της ανημπόριας μπροστά σε κάτι τόσο μεγάλο. "Ήμουν απλά ένας μικρός που δεν μπορούσα να βοηθήσω μια γυναίκα που είχε ανάγκη, σε αυτή την περίπτωση τη μητέρα μου. Και αυτό συνέβαινε κάθε μέρα μέχρι τη μέρα που πέθανε".

Κάποια στιγμή η κουβέντα γύρισε και στην κηδεία της μητέρας του, όπου, πολύ απλά, τόσο εκείνος, όπως και ο William, απλά έκαναν "αυτό που έπρεπε, χωρίς να αντιλαμβάνονται".

"Χωρίς αμφιβολία, ήμουν τόσο θυμωμένος με αυτό που της συνέβη αλλά και για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ δικαιοσύνη. Δεν βγήκε τίποτα από αυτό. Οι ίδιοι άνθρωποι που την καταδίωκαν μέσα στο τούνελ, τη φωτογράφησαν να πεθαίνει μέσα σε εκείνο το αυτοκίνητο", θυμήθηκε ο Harry ενώ τόνισε με πόνο ότι μετά τον θάνατο της μητέρας του, κανείς στην οικογένεια "δεν μιλούσε γι' αυτό".

"Τα μέλη της οικογένειας ήταν της λογικής παίξε το παιχνίδι και η ζωή σου θα είναι ευκολότερη. Όμως, εγώ έχω πολύ από τη μαμά μου μέσα μου. Αισθάνομαι σα να βρίσκομαι έξω από το σύστημα αλλά είμαι ακόμη κολλημένος μέσα του. Ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθείς και να δραπετεύσεις είναι να πεις την αλήθεια", εξηγεί και... ο νοών νοείτο!

Η συζήτηση, βέβαια, έφτασε και στις καταχρήσεις.

"Κάθε φορά που έπρεπε να βάλω κοστούμι και γραβάτα και έπρεπε να παίξω τον ρόλο μου έλεγα, άντε, πάμε... Πριν ακόμη βγω από το σπίτι έλιωνα στον ιδρώτα, η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή. Κρίσεις πανικού, σοβαρό στρες. Τα 28 μέχρι τα 32 περίπου ήταν ένας εφιάλτης στη ζωή μου, φρίκαρα", παραδέχτηκε ο Harry αποκαλύπτοντας και πιο προσωπικά θέματα.

"Ήμουν διατεθιμένος να πιω, ήμουν διατεθιμένος να πάρω ναρκωτικά, ήμουν διατεθιμένος να κάνω οτιδήποτε θα με έκανε να νιώσω λιγότερο έντονα όσα ένιωθα. Σιγά σιγά όμως αρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν είναι εντάξει. Δεν θα έπινα όλη την εβδομάδα, όμως σε μια νύχτα, Παρασκευή η Σάββατο, θα έπινα ότι αντιστοιχούσε σε όλη την εβδομάδα. Και θα το έκανα όχι γιατί το απολάμβανα αλλά γιατί με αυτό έκρυβα κάτι", συνέχισε ο Harry "ξεφορτώνοντας" την ψυχή και την καρδιά του.

Ο Harry αποκάλυψε ότι κάνει τέσσερα χρόνια ψυχοθεραπεία και αυτό τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ, όμως δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που παρακολουθώντας τη συνέντευξη "υπογράφουν" ότι "ο πρίγκιπας δεν είναι καθόλου καλά ακόμη... ούτε καν".

Ιδού μια γεύση από την αμφιλεγόμενη νέα συζήτηση του Harry με την Oprah και δεν μπορούμε να αναρωτηθούμε τι θα σκέφτονται όλοι στο Μπάκιγχαμ βλέποντάς την: