Πρίγκιπας Ηarry: Το όνομα Lili της κόρης του, είχε μπει στο μυαλό του πριν καν γεννηθεί ο Archie

11.06.2021
Πρίγκιπας Ηarry: Το όνομα Lili της κόρης του, είχε μπει στο μυαλό του πριν καν γεννηθεί ο Archie
Ο πρίγκιπας Ηarry και η Μeghan Markle προκάλεσαν παγκόσμια συγκίνηση όταν ανακοίνωσαν τη γέννηση της κόρης τους, Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor και αποκάλυψαν το συναισθηματικό νόημα πίσω από το όνομά της. Αλλά όπως φαίνεται, ο πρίγκιπας Ηarry είχε κάνει νύξη στο όνομα της νεογέννητης κόρης του πριν από δύο χρόνια.

Στις 6 Ιουνίου, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex ανακοίνωσαν ότι το δεύτερο παιδί τους γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου στη Santa Barbara, κοντά στο νέο τους σπίτι στην California, στο Montecito. Όπως ανέφερε το People το 2019, ο Harry και η Μeghan επισκέφτηκαν την πόλη Birkenhead, όταν εκείνη ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί, αλλά το φύλο ήταν άγνωστο.

Μιλώντας με μια ομάδα νέων μαθητών, ζήτησαν προτάσεις για το όνομα του μωρού. Μια μητέρα πρότεινε το Lily και στον Harry άρεσε πολύ και ρώτησε τη μητέρα του παιδιού πώς το έγραφε. Ωστόσο, η Meghan γέννησε λίγους μήνες αργότερα τον γιο τους Archie Harrison Mountbatten-Windsor, που σημαίνει ότι το όνομα «Lily» έμεινε εκτός τραπεζιού - μέχρι τώρα.

Προφανώς, το ζευγάρι άλλαξε ελαφρά την ορθογραφία σε «Lili» για να τιμήσει τη γιαγιά του Ηarry, τη βασίλισσα Ελισάβετ και επιβεβαίωσαν επίσης ότι το δεύτερο όνομα της δόθηκε προς τιμήν της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana. «Η Lili πήρε το όνομά της από τη γιαγιά της, την Αυτής Μεγαλειότητας, της οποίας το οικογενειακό ψευδώνυμο είναι Lilibet», ανέφερε η δήλωση. «Το μεσαίο της όνομα, Diana, επιλέχθηκε για να τιμήσει την αγαπημένη της γιαγιά, την πριγκίπισσα της Ουαλίας», ενώ πολύ σύντομα, μάθαμε ότι το όνομα Lili έκρυβε και μια τιμή στην άλλη γιαγιά της μικρής, Doria Ragland.

Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Στην ίδια επίσκεψη, ένα εφτάχρονο κορίτσι με το όνομα Megan Dudley πρότεινε το όνομα «Αmy» στη Meghan. «Τη ρώτησα αν θα έδινε στο μωρό της το όνομα Αmy, αν ήταν κορίτσι και είπε, “Αυτό είναι ένα πολύ όμορφο όνομα, μου αρέσει. Θα πρέπει να το σκεφτούμε”», δήλωσε η Dudley στους δημοσιογράφους. Κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιοδείας του ζευγαριού στην Αυστραλία το 2018, μίλησαν επίσης για το όνομα Harriet - τη γυναικεία εκδοχή του ονόματος του Harry - με τον δούκα να το αποκαλεί «υπέροχο όνομα».

Η μικρή Lilibet έγραψε επίσης ιστορία με έναν άλλο τρόπο: Είναι επίσημα η πρώτη από τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ που γεννήθηκε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, σε αντίθεση με ότι νομίζεις, δεν είναι η πρώτη από τη βασιλική οικογένεια που γεννήθηκε στην California. Ο λόρδος Frederick Windsor, ο γιος του ξάδελφου της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Μιχαήλ του Κent και η σύζυγός του Sophie Winkleman υποδέχτηκαν την κόρη τους Maud Windsor, στο Los Angeles τον Αύγουστο του 2013. Ωστόσο, η οικογένεια μετεγκαταστάθηκε από τότε στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που ο δούκας και η δούκισσα του Sussex δεν πρόκειται να κάνουν σύντομα.

Πάντως, φωτογραφία της νεογέννητης, λέγεται ότι δεν πρέπει να περιμένουμε σύντομα.