Βασίλισσα Ελισάβετ: Η συγκινητική πρώτη δημόσια αναφορά της στον Φίλιππο, μετά τον θάνατο του

06.10.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Η συγκινητική πρώτη δημόσια αναφορά της στον Φίλιππο, μετά τον θάνατο του
Η βασίλισσα παρευρέθηκε πριν λίγες μέρες στην τελετή έναρξης για την έκτη σύνοδο του Σκωτικού Κοινοβουλίου, μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο και την Camilla - οι οποίοι έχουν τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας του Rothesay όταν βρίσκονται στη Σκωτία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η βασίλισσα μίλησε για την αγάπη τη δική της και του εκλιπόντα συζύγου της, για τη χώρα.

«Έχω μιλήσει και παλαιότερα για τη βαθιά και διαρκή αγάπη μου για αυτήν την υπέροχη χώρα και για τις πολλές ευτυχισμένες αναμνήσεις που είχαμε πάντα εδώ μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο», είπε. «Συχνά λέγεται ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν έναν τόπο και υπάρχουν λίγα μέρη όπου αυτό είναι περισσότερο αληθινό, από ότι συμβαίνει στη Σκωτία, όπως έχουμε δει τον τελευταίο καιρό».

Πρίγκιπας Φίλιππος - Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη (1939) και η τελευταία (2020) κοινή τους φωτογραφία πριν το "αντίο"

Για την εκδήλωση, η μονάρχις φόρεσε ένα πράσινο μάλλινο παλτό σε γραμμή Α με χρυσά κουμπιά, πάνω από ένα χρυσό λουλουδάτο εμπριμέ φόρεμα, και τα δύο κομμάτια του Stewart Parvin, όπως αναφέρει το People. Φορούσε επίσης ένα αντίστοιχο πράσινο καπέλο της Rachel Trevor Morgan, καθώς και τη διαμαντένια καρφίτσα της βασίλισσας Mary.

Η ομιλία της βασίλισσας σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μιλάει δημόσια για τον δούκα του Εδιμβούργου από τον θάνατό του τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών. Προηγουμένως απέτισε φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο για την 100η επέτειο της γέννησης του τον περασμένο Ιούνιο.

Το απίστευτο ρεκόρ της βασίλισσας Ελισάβετ - Δείτε την με όλους τους πρωθυπουργούς που έχει διορίσει από το 1953!

Η βασίλισσα επέστρεψε στα βασιλικά καθήκοντα αυτόν τον μήνα, αφού πέρασε στο κάστρο Balmoral τις πρώτες καλοκαιρινές της διακοπές από τότε που πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος. Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge και τα παιδιά τους, έκαναν επίσης το ταξίδι στο Balmoral για να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τη βασίλισσα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, κάτι το οποίο έχει γίνει ετήσια παράδοση.

«Έχει γίνει παράδοση τα τελευταία χρόνια ότι την αργία του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Αυγούστου, η βασιλική οικογένεια, συγκεντρώνεται για τελευταία φορά πριν από τα Χριστούγεννα και όλοι είναι καλεσμένοι. Διανυκτερεύουν μαζί όλα τα εγγόνια και τα δισέγγονα της βασίλισσας. Η Μεγαλειότητα το απολαμβάνει απίστευτα», έχει πει οικογενειακός φίλος.