Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί τα φετινά Χριστούγεννα θα της είναι εξαιρετικά δύσκολα

22.12.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί τα φετινά Χριστούγεννα θα της είναι εξαιρετικά δύσκολα
Καταραμένη πανδημία! Η βασίλισσα δεν θα κάνει Χριστούγεννα στο κτήμα της στο Sandringham για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στη Μεγάλη Βρετανία.

Αντίθετα, η μονάρχης θα παραμείνει στο κάστρο του Windsor, όπου πέρασε τις περσινές γιορτές με τον εκλιπόντα πλέον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Αυτά τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν την πρώτη φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα έχει κοντά της τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον περασμένο Απρίλιο. Κάτι που θα κάνει τα φετινά της Χριστούγεννα ακόμα πιο δύσκολα.

Πρίγκιπας Φίλιππος - Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη (1939) και η τελευταία (2020) κοινή τους φωτογραφία πριν το "αντίο"

Mια πηγή μέσα από το παλάτι αποκάλυψε ότι η απόφαση λήφθηκε μετά από «προσεκτική σκέψη» και μια «προληπτική προσέγγιση». Παρά την ακύρωση των εορτασμών στο κτήμα της στο Norfolk, η πηγή είπε ότι διάφορα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα εξακολουθήσουν να την επισκέπτονται κατά τη διάρκεια των εορτών, ακολουθώντας όλες τις κατάλληλες οδηγίες για τη δημόσια υγεία.

Συνήθως, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Sandringham, όπου κάνουν την παραδοσιακή τους χριστουγεννιάτικη πρωινή επίσκεψη στην εκκλησία, ακολουθούμενη από ένα γεύμα στο κτήμα της βασίλισσας. Οι βασιλικοί fans ανυπομονούσαν στο παρελθόν να δουν έστω για λίγο τον William και την Kate, καθώς και τα παιδιά τους, κατά τη διάρκεια της τελετής. Παλαιότερα, ο Ηarry και η Meghan συμμετείχαν επίσης.

Κάρολος και Καμίλα: Δύο στοιχεία που κάνουν τη φετινή χριστουγεννιάτικη κάρτα τους "παράξενη" και ξεχωριστή

Δυστυχώς όμως, το ποσοστό των μολύνσεων από τον Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί ραγδαία από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη της Omicron. Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan κήρυξε «μείζον περιστατικό» ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην πρωτεύουσα της χώρας για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο.