Μονακό: Ζωγραφιστή φέτος η πριγκίπισσα Charlene στη χριστουγεννιάτικη κάρτα του παλατιού

22.12.2021
Μονακό: Ζωγραφιστή φέτος η πριγκίπισσα Charlene στη χριστουγεννιάτικη κάρτα του παλατιού
Η πριγκιπική οικογένεια του Μονακό μοιράστηκε την επίσημη κάρτα με τις ευχές για το 2022 όμως ήταν πολύ διαφορετική από άλλες χρονιές.

Η πριγκίπισσα Charlene συνεχίζει να βρίσκεται σε κλινική ψυχικής υγείας με στόχο να ξαναβρεί τον εαυτό της, όπως εξήγησε και δημόσια ο σύζυγός της, πρίγκιπας Αλβέρτος, όμως, έστω και από απόσταση, έδωσε το "παρών" σε μία από τις royal υποχρεώσεις της.

Όπως κάθε χρόνο η πριγκιπική οικογένεια του Μονακό, όπως όλες οι άλλες βασιλικές οικογένειες (και όχι μόνο), εκδίδει την επίσημη χριστουγεννιάτικη κάρτα με την οποία στέλνει τις ευχές της σε όλο τον κόσμο. Φέτος, καθώς ο Αλβέρτος και τα πριγκιπόπουλα, Jaques και Gabriela παραμένουν μακριά από τη Charlene, προφανώς, δεν μπόρεσαν να έχουν μια κοινή πόζα. Θέλοντας όμως να συμπεριλάβουν την πριγκίπισσα σε αυτή την κίνηση οι άνθρωποι του παλατιού επέλεξαν τη λύση της... ζωγραφικής.

Η φετινή κάρτα της πριγκιπικής οικογένειας των Μονεγάσκων για φέτος, λοιπόν, είναι ένας μικρός πίνακας! "Εύχομαι σε όλους μια όμορφη και ασφαλή εορταστική περίοδο. Όλη μου την αγάπη ❤", γράφει στη λεζάντα που συνοδεύει την κάρτα που μοιράστηκε μέσα από τον λογαρισμό της στο Instagram η Charlene.

Πριγκίπισσα Charlene: Η πρώτη ανάρτηση μετά την εισαγωγή της σε κλινική ψυχικής υγείας

Η Charlene παραμένει σε κλινική ψυχικής υγείας όμως φαίνεται ότι ο Αλβέρτος κάνει ό,τι μπορεί ώστε τα παιδιά τους να περάσουν όμορφα και αυτές τις γιορτές που είναι πολύ διαφορετικές χωρίς τη μητέρα τους κοντά τους. Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες είναι ενδεικτική:

Η νοσηλεία σε κλινική ψυχικής υγείας

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος ήταν εκείνος που αποκάλυψε ότι η πριγκίπισσα Charlene εισήχθη σε κλινική ψυχικής υγείας -εκτός Μονακό, για ευνόητους λόγους- όπου θα παραμείνει για αρκετές εβδομάδες "καθώς από τις πρώτες κιόλας ώρες της επιστροφής της στο Μονακό φάνηκε ότι δεν ήταν καλά".

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα στο περιοδικό People, ο Αλβέρτος εξήγησε ότι αφού κάλεσε οικογενειακό συμβούλιο (με τα δυο αδέλφια της και τη μία νύφη της) η σύζυγός του -η όψη της οποίας είναι εξαιρετικά αδύναμη τον τελευταίο καιρό- αναγνώρισε η ίδια ότι χρειάζεται βοήθεια, την οποία και ζήτησε.

Ο πρίγκιπας δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες της ασθένειας για την οποία ακολουθεί θεραπεία η Charlene όμως απέκλεισε καρκίνο και Covid, ενώ υπονόησε σαφώς θέματα ψυχικής ασθένειας λέγοντας ότι "[η Charlene] ένιωθω φορτισμένη ψυχολογικά και δεν ένιωθε ότι μπορούσε να αντιμετωπίσει τα όποια επίσημα καθήκοντά της, τη ζωή γενικότερα, ή ακόμη και την οικογενειακή ζωή". "Υποφέρει από εξάντληση ψυχολογική και σωματική", είπε χαρακτηριστικά ο Αλβέρτος.

Παραλίγο να πεθάνει η πριγκίπισσα Charlene - Η αποκάλυψη για τη μυστηριώδη ασθένεια και η επίθεση στον πρίγκιπα Αλβέρτο

"Καθίσαμε μαζί με τους αδελφούς της και τη νύφη της. Είχε ήδη πάρει την απόφασή της και θέλαμε μόνο να την επιβεβαιώσει μπροστά μας. Το ήθελε η ίδια. Γνώριζε ήδη πως το καλύτερο πράγμα για εκείνη ήταν να ξεκουραστεί και να λάβει μία ολοκληρωμένη ιατρική βοήθεια. Και όχι στο Μονακό. Για λόγους ιδιωτικότητας θα έπρεπε να ήταν κάπου εκτός Μονακό", είπε χαρακτηριστικά ο 63χρονος γαλαζοαίματος συμπληρώνοντας ότι τα παιδιά τους, η Gabriella και ο Jaques είναι έτοιμοι να συναντήσουν τη μητέρα τους αμέσως μόλις το ιατρικό team δώσει το ΟΚ.

Οι αντιδράσεις από το φιλικό και οικογενειακό της περιβάλλον

Η Charlene νοσηλεύεται ακόμη, όμως τα πράγματα μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Αλβέρτος. Σύμφωνα με την Page Six, που επικαλείται αποκλειστικές πηγές [ακόμη και τους γονείς της, που δεν μιλούν σχεδόν ποτέ], η Charlene παραλίγο να πεθάνει στη Νότια Αφρική, έχοντας υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις και έχοντας χάσει σχεδόν το μισό της βάρος!

"Είναι άδικο που παρουσιάζεται σα να έχει κάποιο ψυχολογικό, ή συναισθηματικό πρόβλημα. Δεν ξέρουμε γιατί το παλάτι υποβαθμίζει τόσο πολύ το γεγονός ότι [η Charlene] κόντεψε να πεθάνει στη Νότιο Αφρική", μεταφέρουν οι πηγές της έκδοσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 43χρονη πριγκίπισσα αντιμετώπισε μια σοβαρότατη μόλυνση στο ωτολαρυγγικό της σύστημα, η οποία πυροδότησε προβλήματα στα ιγμόρια και στην κατάπωση, από παλιότερη επέμβαση.

"Δεν μπορεί να φάει στερεά τροφή εδώ και έξι μήνες. Τρέφεται μόνο με υγρά μέσα από το καλαμάκια και έχει χάσει σχεδόν το μισό της βάρος", μεταφέρουν οι πηγές της Page Six ενώ διαψεύδεται πως η Charlene χάνει το μυαλό της, ή ότι αντιμετωπίζει κάποιας μορφής ψυχική ασθένεια.

"Είναι εξαντλημένη έπειτα από έξι μήνες χειρουργεία που έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να τραφεί κανονικά", μεταφέρουν οι πηγές τονίζοντας πόσο της είχαν λείψει τα παιδιά της και ο σύζυγός της όσο ήταν στη Νότιο Αφρική και της απαγορευόταν να ταξιδέψει πίσω στο Μονακό.

Σε κάθε περίπτωση -και με τις τελευταίες φήμες να τη θέλουν να κρύβεται λόγω πλαστικών επεμβάσεων που πήγαν στραβά και την παραμόρφωσαν- η πριγκίπισσα λαμβάνει την πρέπουσα θεραπεία και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στην οικογένεια και τα καθήκοντά της.