Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήθελε να γίνει αστυνομικός!

19.03.2009
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ( William), ακολουθώντας τα βήματα της μητέρα του Νταϊάνα( Diana), διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο.

Aκολουθώντας τα βήματα της μητέρα του, πριγκίπισας Νταϊάνα (princess Diana), o πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο, όπως είναι η προσπάθεια ίδρυσης εξειδικευμένου αντικαρκινικού κέντρου για παιδιά και εφήβους.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη στο νοσοκομείο "Royal Marsden", στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έδωσε συνέντευξη στην 10χρονη Άλις (Alice) η οποία πάσχει από καρκίνο και "έπαιξε" την δημοσιογράφο για το παιδικό τμήμα του ειδησεογραφικού καναλιού BBC.

O 26χρονος γαλαζοαίματος κατάφερε να εντυπωσιάσει την Αλις δείχνοντας της το σημάδι που έχει στο μέτωπο: "Το βλέπεις; Είναι σαν και αυτό που έχει ο "Χάρι Πότερ"". Συνεχίζοντας της αποκάλυψε ότι σημαδεύτηκε πάνω στο παιχνίδι όταν ήταν μικρός:

"Με χτύπησε κατά λάθος ένα φίλος μου με το μπαστούνι του γκόλφ. Είδα αστεράκια και χρειάστηκε να πάω στο νοσοκομείο για ράμματα. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχεις περάσει εσύ".

Ο Γούιλιαμ, μίλησε επίσης στην Άλις για τα παιδικά του όνειρα: "Πριν πολλά, πολλά χρόνια ήθελα να γίνω αστυνομικός. Μετά όμως με έπεισαν ότι ίσως δεν είναι πολύ καλή ιδέα.

Έτσι, τώρα είμαι στο στρατό. Οδηγώ ελικόπτερο, κάνοντας έρευνα και διάσωση. Πάει πολύ καλά. Μπορεί οι εκπαιδευτές μου να λένε 'Όχι και τόσο καλά', αλλά δεν έχω πέσει ακόμη πάνω σε κανένα δέντρο, άρα τα πάω καλά!", ομολόγησε γελώντας στη μικρή του φίλη.

Η πριγκίπισσα Νταιάνα δημιούργησε το αντικαρκινικό τμήμα για τα παιδιά του νοσοκομείου Royal Marsden, το 1993 και ο μεγαλύτερος γιος της δήλωσε περήφανος που συνεχίζει το έργο της: "Για πολύ καιρό η μητέρα μου ασχολήθηκε με το νοσοκομείο "Royal Marden" και είχε στενή σχέση με τον κόσμο εκεί. Ήθελα να ακολουθήσω το παράδειγμα της και να προσφέρω κι εγώ τη βοήθεια μου. Μου έχει κάνει εντύπωση η δύναμη των παιδιών που δίνουν μάχη με το καρκίνο και με μοναδική γενναιότητα προσπαθούν να ξεπεράσουν την ασθένεια και να βγουν νικητές"!

Ο πρίγκιπας απάντησε και στην ερώτηση της 10χρονης δημοσιογράφου για το τι θα έκανε αν για μια μέρα γινόταν αόρατος: "Μάλλον θα έμπλεκα άσχημα, γιατί θα κρυβόμουν μέσα στο γραφείο κάποιας εφημερίδας για ν' ακούσω τις ιστορίες που λένε για μένα".

Όσο για το ποιος θα κέρδιζε αν πάλευαν με τον πρίγκιπ Χάρι, ο Γούιλιαμ φάνηκε σίγουρος για τον εαυτό του: "Την ξέρεις την απάντηση. Δεν τίθεται καν θέμα ανταγωνισμού. Είναι προφανές ότι θα κερδίσω. Σαν μεγαλύτερος αδερφός έχω την φυσική υπεροχή από τον νεότερο".

Η διευθύντρια του νοσοκομείου Tέσα Γκρήν (Tessa Green) δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη του Γουίλιαμ: "Είμαστε χαρούμενοι που ο Πρόεδρος μας, πρίγκιπας Γουίλιαμ έδωσε αυτή την αποκλειστική συνέντευξη στο παιδικό BBC. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στην συγκέντρωση του ποσού των 15 εκατομμυρίων λιρών, στο οποίο ανέρχεται το κόστος του ειδικού αντικαρκινικού κέντρου για παιδιά και εφήβους που θέλουμε να κτίσουμε".