Η Μαντόνα τα βρήκε σκούρα!

30.03.2009
Η αγωνία της Μαντόνα (Madonna) μεγαλώνει καθώς θα πρέπει να περιμένει μέχρι την Παρασκευή( 3 Απριλίου) για μάθει αν εγκρίνεται η δεύτερη υιοθεσία.

Η αγωνία της Μαντόνα (Madonna) μεγαλώνει καθώς θα πρέπει να περιμένει μέχρι την Παρασκευή, 3 Απριλίου για μάθει αν εγκρίνεται η υιοθεσία της 4χρονης Μέρσι (Mercy) από την φυλή των Μαλάουι.

Η 50χρονη τραγουδίστρια που βρίσκεται από την Κυριακή 29 Μαρτίου, μαζί με τα παιδιά της στην Αφρική εμφανίστηκε την Δευτέρα στο δικαστήριο του Λίλονγκ (Lilongwe). Ντυμένη κομψά, σε αποικιακό στυλ, με μαύρη φούστα και μαύρα ψηλοτάκουνα, μπήκε στην δικαστική αίθουσα από την πίσω πόρτα, για να αποφύγει τους δημοσιογράφους.

Ο δικαστής Τόμσον (Thomson) μια ώρα αργότερα επιβεβαίωσε ότι η απόφαση για την υιοθεσία θα βγει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ενώ δεν έγινε γνωστό αν παρουσιάστηκαν συγγενείς της οικογένειας του κοριτσιού, που ονομάζεται Chifudo James, που στην τοπική διάλεκτο συμαίνει "Ελεούσα" (Mercy).

Η "βασίλισσα της πoπ", αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στον Τύπο για το ευαίσθητο θέμα της υιοθεσίας. Από εδώ και πέρα δεν έχει πάρα να ελπίζει ότι θα γυρίσει πίσω με ένα ακόμη παιδί.

Φυσικά δεν λείπουν και οι αντιδράσεις, κυρίως από ομάδες προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών που την κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί την δύναμη της, ασκώντας πιέσεις και παραβιάζοντας του νόμους περί υιοθεσίας.

Η Μαντόνα έφερε μαζί της, τον 3χρονο Ντέιβιντ Μπάντα (David Banda) που υιοθέτησε πέρσι επίσης από τους Μαλάουι- και την 12χρονη Λούρδη (Lourdes).

O μικρός είχε την ευκαιρία να περάσει 2 ½ ώρες με τον βιολογικό του πατέρα, στο ξενοδοχείο που μένει η δημοφιλής τραγουδίστρια.

"Χάρηκα που τον είδα", δήλωσε ο Γιόχανε Μπάντα (Yohane Banda) στο "Associated Press": "Αν και δεν με αναγνώρισε αφού με ρώτησε ποιος είμαι" συμπλήρωσε με παράπονο.

Η μητέρα του 3χρονου Ντέιβιντ, πέθανε όταν ήταν ενός μηνός. Ο πατέρας του δεν μπορούσε να τον φροντίζει μόνος και τον είχε βάλει σε ορφανοτροφείο.

Την Κυριακή η Μαντόνα μαζί με την 12χρονη Λούρδη -που πλέον ρίχνει μισό κεφάλι στην μαμά της- επισκέφθηκαν ένα χωριό των Μαλάουι και συζήτησαν την προοπτική δημιουργίας ενός νέου σχολείου εκεί.

Η Μαντόνα πήγε για πρώτη φορά στο Μαλάουι το 2006, για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ φιλανθρωπικού χαρακτήρα, το οποίο μεταξύ άλλων έθιγε την μάστιγα του Aids, που στην περιοχή έχει χιλιάδες θύματα.

Στην συνέχεια δημιούργησε έναν οργανισμό που σκοπό έχει την προστασία της συγκεκριμένης φυλής , παρέχοντας φάρμακα, τροφή και εκπαίδευση στα παιδιά.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη τα μισά από το ένα εκατομμύριο παιδιά των Μαλάουι έχουν μείνει ορφανά αφού έχασαν τους γονείς τους από το AIDS.