Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι συγγενής του Δράκουλα!

24.06.2010
Αν νομίζατε ότι η τρελή επιτυχία του 24χρονου βρετανού ηθοποιού στον ρόλο του γοητευτικού βρικόλακα Έντουαρτ Κάλεν (Eduart Cullen) οφείλεται καθαρά και μόνο στην... ομορφάδα του, κάνετε μεγάλο λάθος.

Αν νομίζατε ότι η τρελή επιτυχία του 24χρονου βρετανού ηθοποιού στον ρόλο του γοητευτικού βρικόλακα Έντουαρτ Κάλεν (Eduart Cullen) οφείλεται καθαρά και μόνο στην... ομορφάδα του, κάνετε μεγάλο λάθος.

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον (Robert Pattinson) έχει το βαμπιρίστικο DNA γραμμένο στο αίμα του όπως αποκαλύπτει σήμερα η γενεαλογική ιστοσελίδα ancestry.com. Οι συνεργάτες της εξειδικευμένης αυτής ιστοσελίδας κατέγραψαν το γενεαλογικό δέντρο του Πάτινσον και έφτασαν μέχρι τον Βλαντ Δράκουλα τον Τρίτο, τον σκληρό ηγεμόνα του 15ου αιώνα που ενέπνευσε τον Μπραμ Στόκερ (Bram Stoker) να γράψει το πασίγνωστο έργο του με τίτλο "Κόμης Δράκουλας" το 1897.

"Το να ακολουθήσουμε τα ίχνη της οικογένειας Πάτινσον μέχρι τον Βλαντ χρειάστηκε μια εξαιρετικά δύσκολη έρευνα, αλλά τα στοιχεία που προέκυψαν αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό με τον κινηματογραφικό ρόλο του Ρόμπερτ", υποστηρίζει η Αναστασία Τάιλερ (Anastasia Tyler), γενεαλόγος του Ancestry.com.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, λοιπόν, ο Πάτινσον και ο Βλαντ Ντράκουλ συνδέονται μέσω της σημερινής βασιλικής οικογένειας την Αγγλίας. Ο Ρόμπερτ είναι μακρινός ξάδελφος των πριγκίπων Γουίλιαμ (William) και Χάρι (Harry) από την πλευρά του πατέρα τους, Καρόλου (Charles) ο οποίος έχει σχέση με την οικογένεια Πίκερινγκ (Pickering) που ζούσε στη βόρεια Αγγλία στις αρχές του 14ου αιώνα, υποστηρίζει η ιστοσελίδα. Φαίνεται ότι ο γεννημένος στην Τρανσιλβανία τύραννος, που έμεινε γνωστός και ως Βλαντ ο Παλουκωτής λόγω του τρόπου με τον οποίο θανάτωνε τους εχθρούς του, ήταν μακρινός τους θείος!

Ένα ακόμη παράξενο στοιχείο έρχεται να προστεθεί στην υπερφυσική αυτή ιστορία και αφορά την Στέφανι Μέγιερ (Stephenie Meyer), τη συγγραφέα της σειράς "Twilight", η οποία όπως προκύπτει βρίσκεται επίσης στο γενεαλογικό δέντρο του διαδόχου του Αγγλικού θρόνου, άρα συνδέεται τόσο με τον Πάτινσον όσο και με τον Δράκουλα.

Η τρίτη συνέχεια της κινηματογραφικής επιτυχίας με τίτλο "Έκλειψη", αναμένεται και στην Ελλάδα στις 30 Ιουνίου.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα