«Πέταξε» 200.000 λίρες στον Τάμεση

25.06.2010
Εκείνη Τουρκάλα. Εκείνος Έλληνας. Εκείνη, έτοιμη να αλλάξει θρησκεία για να τον παντρευτεί, θυσιάζει τα πάντα μπροστά στην αγάπη της. Έχει λογαριάσει όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από τον πατέρα της, ο οποίος έστησε ολόκληρη ίντριγκα για να την κάνει να χωρίσει. Μια απίστευτη ιστορία αγάπης που δεν είχε αίσιο τέλος και το μόνο που άφησε είναι πόνος αλλά και 200.000 λίρες... πεταμένες στον Τάμεση.

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Εκείνη Τουρκάλα. Εκείνος Έλληνας. Εκείνη, έτοιμη να αλλάξει θρησκεία για να τον παντρευτεί, θυσιάζει τα πάντα μπροστά στην αγάπη της. Έχει λογαριάσει όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από τον πατέρα της, ο οποίος έστησε ολόκληρη ίντριγκα για να την κάνει να χωρίσει. Μια απίστευτη ιστορία αγάπης που δεν είχε αίσιο τέλος και το μόνο που άφησε είναι πόνος αλλά και 200.000 λίρες... πεταμένες στον Τάμεση.

Η οικογένεια της κοπέλας πάμπλουτη. Ο πατέρας της είναι πασίγνωστος Τούρκος εφοπλιστής, με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κι ένα εργοστάσιο στη Σμύρνη. Όλοι τους ζουν στην απόλυτη χλιδή μεταξύ Σμύρνης και Λονδίνου, όπου σπουδάζει η κόρη τους. Κι ενώ όλα κυλούν ήρεμα... σκάει η βόμβα!

«Μαμά, μπαμπά, θέλω να μείνω μόνη μου», τους λέει. Η περιουσία της οικογένειας τεράστια, οπότε η επιθυμία της αγαπημένης κόρης διαταγή για τους γονείς της. Έτσι, της παραχωρούν ένα διαμέρισμα 200 τ.μ. σε πανάκριβη συνοικία στο κέντρο του Λονδίνου. Η μόνη απαίτηση του πατέρα είναι να έχει η κόρη του μαζί της μια κοπέλα για να τη βοηθάει. Η μικρή αντιδρά: «Δεν θέλω κανέναν. Θα τα τακτοποιήσω όλα εγώ. Μόνη μου!». Προχωράει σε μια μικρή ανακαίνιση και μένει πλέον μακριά από την οικογένειά της. Ο πατέρας της τρελαίνεται από την αγωνία του και μαζί με τη μητέρα της έχουν αρχίσει να υποπτεύονται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Μήπως το παιδί τους έχει μπλέξει; Μήπως έχει περίεργες παρέες ή είναι μπλεγμένη με ουσίες; Ανήσυχοι, αρχίζουν να τσεκάρουν.

Αρχίζει η ίντριγκα
Χρησιμοποιούν τα μεγάλα μέσα. Επιστρατεύουν το θυρωρό της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το πανάκριβο διαμέρισμα, για να μαθαίνουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει με την κόρη τους.

Με ένα γερό χαρτζιλίκι που του δίνουν έχουν πληροφόρηση από πρώτο χέρι. Μαθαίνουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στο σπίτι της πανέμορφης Τουρκάλας.

Ο θυρωρός μεταφέρει στους γονείς τα πάντα, έχει γίνει το μάτι και αφτί της οικογένειας: «Μπαίνουν πολλοί στο σπίτι. Αρκετές παρέες. Διασκεδάζουν, ξενυχτάνε, αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Εκείνος βέβαια που πηγαινοέρχεται πιο συχνά από όλους είναι ένας νεαρός στην ίδια ηλικία με την κόρη σας. Αυτός πρέπει να είναι και ο δεσμός της».

Στο άκουσμα αυτών των νέων η μητέρα της κοπέλας χάνει την υπομονή της: «Ποιος είναι και τι τρέχει μαζί του;» τη ρωτάει θέλοντας να μάθει λεπτομέρειες.

Η κόρη γνωρίζοντας τις αντιρρήσεις που θα είχε η μάνα της και ο πατέρας της, τους λέει: «Είναι ένας συμφοιτητής μου, ο Μοχάμεντ, αλλά δεν θέλω να τον ενοχλήσετε».

Αρχικά οι γονείς της δεν δίνουν και πολλή σημασία, λίγες μέρες μετά όμως θελουν να μάθουν ποιος είναι ο νεαρός. Έπειτα από μια μικρή έρευνα διαπιστώνουν ότι ο αγαπημένος της κόρης τους δεν είναι ο Μοχάμεντ, αλλά ο Βλάσης.

Γόνος κι εκείνος αριστοκρατικής οικογένειας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, σπουδαστής στο ίδιο οικονομικό πανεπιστήμιο με την κόρη τους, αλλά Έλληνας και χριστιανός ορθόδοξος! Δεν μπορούν να το πιστέψουν: «Η κόρη μας ερωτεύτηκε χριστιανό!».

Έξαλλος ο πατέρας. Έξω φρενών η μητέρα.

Αναζητούν λύσεις στο πρόβλημά τους.

Κι ένας ζιγκολό στο παιχνίδι
Επιστρατεύουν κάθε πιθανό μέσο. Η κόρη τους απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει και κάποια στιγμή κάνει μια υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας. Βάζει μια φίλη της να τηλεφωνήσει στους γονείς της και να τους πει ότι πήρε φάρμακα, για να συγκινηθούν και να τους κρατήσει όσο πιο μακριά γίνεται από την προσωπική της ζωή.

Οι γονείς, από την πλευρά τους, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν πίσω από όλη αυτή την ιστορία υπάρχει κάτι μεμπτό. Δεν βρίσκουν κάτι αξιόποινο και σκαρφίζονται μια παλιά συνταγή...

Ο Τούρκος επιχειρηματίας ψάχνει εναγωνίως να βρει μια κοπέλα για να τη ρίξει δίπλα στο νεαρό Έλληνα αγαπημένο της κόρης του, μήπως καταφέρει και του αποσπάσει την προσοχή. Στόχος του να βρει τα απαραίτητα ενοχοποιητικά στοιχεία που θα πείσουν την κόρη του ότι ο Βλάσης δεν αξίζει την αγάπη της.

Δεν μένουν όμως μόνο σ’ αυτό. Βρίσκουν κι έναν ζιγκολό που συχνάζει μεταξύ Μονακό και Γενεύης και στήνει ανάλογες ίντριγκες.

Ο Τούρκος τον χρυσοπληρώνει και του δίνει εντολή να αποδυναμώσει με κάθε τρόπο τη σχέση της κόρης του.

«Ο Τούρκος επί ένα τρίμηνο έχει χάσει κάθε επαφή με τη δουλειά του. Τα κουμαντάρει όλα ο αδερφός του κι εκείνος ζει και κινείται μόνο για να λύσει το πρόβλημα που έχει ταράξει την οικογενειακή του γαλήνη. Έχει παρατήσει καράβια, ξενοδοχεία, σπίτια, τα πάντα και το μόνο που θέλει είναι να απομακρύνει την κόρη του από τον Έλληνα. Από τη μία, λοιπόν, ζητάει από τον ζιγκολό να αποσπάσει την προσοχή της κόρης του και από την άλλη να βρει μια κοπέλα να την πληρώσει όσο όσο για να προσεγγίσει τον αγαπημένο της», αποκαλύπτει ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Ο ζιγκολό δεν κατάφερνει να κερδίσει την προσοχή της μικρής. Η πληρωμένη κυρία «παίζει» την κεραυνοβόλα ερωτευμένη με το νεαρό και καταφέρνει να κάνει σχέση μαζί του. Πάνω στον ενθουσιασμό της, όμως, του αποκαλύπτει την ίντριγκα!

Δεν θέλει να δει κανέναν
Η νεαρή Τουρκάλα φεύγει από το σπίτι και δεν θέλει καμία επαφή με την οικογένειά της, τους έχει μισήσει! Ο Βλάσης δίνει μάχη να της ξαναμιλήσει, αλλά εκείνη ανένδοτη!

Ο Έλληνας ντετέκτιβ επιστρατεύεται από έναν πάμπλουτο εφοπλιστή φίλο του Τούρκου και έπειτα από έρευνα βρίσκει την κόρη. Μένει σε μια φίλη της στο Μάντσεστερ και, όπως λέει, δεν θέλει την παραμικρή επικοινωνία με κανέναν. Κατηγορεί τους γονείς της ότι έγιναν αιτία ο καλός της να πάει με άλλη και μισεί, όπως λέει, την οικογένειά της για το παιχνίδι που της έστησαν.

«Ούτε με τη μητέρα της ούτε με τον πατέρα της, αλλά ούτε και με τα αδέρφια της μιλάει πλέον η κοπέλα. Πέρα από το θείο της, τον αδερφό του πατέρα της, και τη θεία της, που έχουν αναλάβει ουσιαστικά να τη συντηρούν, λέγοντάς της παράλληλα ότι κι εκείνοι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τους γονείς της. Μόνο και μόνο για να μπορούν να ελέγχουν την κατάστασή της, καθώς δεν μιλάει πλέον σε κανέναν από την οικογένειά της. Η ειρωνεία είναι πως η κοπέλα είχε δει τόσο σοβαρά τη σχέση της με τον Βλάση, που ήταν έτοιμη να αλλάξει ακόμη και θρησκεία, για να γίνει ο γάμος τους σε ορθόδοξη εκκλησία», αποκαλύπτει ο Γιώργος Τσούκαλης, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης που έχει βασανίσει τον Τούρκο μεγιστάνα.

«Το επιμύθιο της ιστορίας είναι πως ένα τεράστιο ποσό, που ξεπερνάει τις 200.000 λίρες Αγγλίας, ξοδεύτηκε από τους γονείς της κοπέλας ως αμοιβή στον ζιγκολό σε μια εποχή απίστευτης λιτότητας. Στην προσπάθειά τους να στήσουν την ίντριγκα και να χωρίσουν την κόρη τους από τον Έλληνα. Χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα! Είναι σαν να πέταξε ο πατέρας 200.000 λίρες στον Τάμεση».