Η Καμίλα ακολουθεί την Νταϊάνα

28.04.2009
Εχουν περάσει 24χρόνια από τότε που ο πρίγκιπας Κάρολος παρουσίασε την γυναίκα του- που φορούσε βέλο- στον πάπα.

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση της τότε συζύγου του στον Πάπα, ο πρίγκιπας Κάρολος (prince Charles) επανέλαβε την ίδια σκηνή, αλλά με άλλη γυναίκα στο πλευρό του.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης -η δεύτερη γυναίκα του Κάρολου- Καμίλα (Camilla) επισκέφτηκαν χτες το Βατικανό και συναντήθηκαν με τον Πάπα Βενέδικτο τον ΙΣΤ'.

To πριγκιπικό ζευγάρι υποδέχθηκε η τιμητική ελβετική φρουρά του Βατικανού. Η Καμίλα είχε καλυμμένο το κεφάλι της με την εθιμοτυπική καθολική μαντήλα που συνδύασε με ένα λιτό μαύρο φόρεμα, όπως είχε κάνει στην ίδια περίπτωση και η προκάτοχός της, πριγκίπισσα Νταϊάνα, με τη διαφορά ότι εκείνη είχε διαλέξει φόρεμα από δαντέλα.

Η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφτηκε το Βατικανό ήταν τον Απρίλιο του 1985, όταν είχε συναντήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β', μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα (Diana).

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του κράτους των καθολικών, ο πρίγκιπας συνάντησε πρώτα μόνος του τον Ποντίφικα και στην συνέχεια προχώρησαν στις συστάσεις με τη γυναίκα του και τη συνοδεία τους.

Ο Πάπας τους έκανε δώρο ένα τιμητικό μετάλλιο με το ανάγλυφο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, ενώ εκείνοι ανταπέδωσαν με μια συλλογή πορσελάνινων πιάτων ζωγραφισμένων στο χέρι, με θέμα φυτά από το κτήμα του Καρόλου στο Χάιγκροουβ. "Ω, πολύ ωραία", είπε για το δώρο ο αρχηγός των Καθολικών. "Δεν ξέρω αν μπορούν να σας φανούν χρήσιμα", παραδέχτηκε ο πρίγκιπας.

Η διήμερη επίσκεψη του Κάρολου στην Ιταλία γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την προστασία του περιβάλλοντος και συμπίμπτει με τις αναμενόμενες αλλαγές του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, ώστε να επιτραπεί στα μέλη της βασιλικής οικογένειας να παντρεύονται με καθολικούς.

Στη συνέχεια του ταξιδιού του, ο βρετανός γαλαζοαίματος θα μεταβεί στη Γερμανία για άλλη μία διήμερη επίσκεψη.