Η Μαντόνα, σε αναμένα κάρβουνα

05.05.2009
Καθώς θα πρέπει να περιμένει επ' αόριστον για να μάθει αν θα υιοθετήσει το 3χρονο κοριτσάκι από τους Μαλάουι, η αγωνία της Μαντόνα (Madonna) κορυφώνεται.

Καθώς θα πρέπει να περιμένει επ' αόριστον για να μάθει αν θα υιοθετήσει το 3χρονο κοριτσάκι από τους Μαλάουι, η αγωνία της Μαντόνα (Madonna) κορυφώνεται.

Στη δίκη που έγινε χθες για την εξέταση της έφεσης της 51χρονης σταρ, το τριμελές δικαστήριο έλαβε γνώση των επιχειρημάτων της για την διεκδίκηση της Μέρσι Τζέιμς (Mercy James), αλλά η απόφαση αναβλήθηκε επ' αόριστον.

Ο δικηγόρος της "βασίλισσας της ποπ" προσπάθησε να πείσει τους δικαστές ότι αυτό που έχει σημασία είναι το μέλλον της μικρής και όχι ο τόπος κατοικίας της πελάτισσας του. Στο πλευρό της υπεράσπισης έχουν τεθεί ένας κορυφαίος συνταγματολόγος του Μαλάουι και δύο οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Οι γνώστες που παρακολουθούν την υπόθεση προβλέπουν το δικαστήριο θα απορρίψει την έφεση, εμμένοντας στην αρχική αρνητική απόφαση.

Ως εμπόδιο στην υιοθεσία εμφανίστηκε και ο βιολογικός πατέρας της μικρής, Τζέιμς Καμπέβα (James Kambewa) ισχυριζόμενος ότι η Μαντόνα δεν αποτελεί το ιδανικό πρότυπο μάνας, αφού δημιουργεί συνεχώς σκάνδαλα και ότι θέλει η κόρη του να μεγαλώσει σύμφωνα με τις αρχές και τις παραδόσεις του τόπου της.

Ο 24χρονος πατέρας της Μέρσι έχει προγραμματίσει σήμερα, Τρίτη, 5 Μαϊου συνάντηση με τον δικηγορικό σύλλογο του Μαλάουι, ζητώντας να τον εκπροσωπήσουν στο δικαστήριο.

Ο Καμπέβα που δεν έχει συναντήσει ποτέ την κόρη του, επισκέφθηκε το Σάββατο τους συγγενείς της στο χωριό της, σε μια προσπάθεια προσέγγισης, αλλά ο θείος της Πίτερ Μπανέτι (Peter Baneti ) τον έδιωξε λέγοντας: "Πού ήσουν τόσο καιρό; Τώρα μας θυμήθηκες"; Στο πλευρό της οικογένειας της Μέρσι, τίθεται και ο αρχηγός του χωριού που λέει: "Αν ο Καμπέβα ήθελε τη μικρή, θα έπρεπε να ήταν εδώ όταν πέθανε η μητέρα της. Τώρα δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω της".

Ο Καμπέβα όμως, δεν πτοείται και διαδίδει τα αντίθετα: "Η οικογένεια μου γνώρισε την οικογένεια της Μέρσι και όλοι συμφωνούμε ότι αγαπάμε την μικρή και θα ενωθούμε για το καλό της"!

Ως δικαιολογία για την εξαφάνισή του μέχρι σήμερα, ο Καμπέβα προβάλει το επιχείρημα ότι νόμιζε πως η μικρή είχε πεθάνει μαζί με τη 14χρονη μητέρα της, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννα καθώς είχε λάβει ένα γράμμα που τον ενημέρωνε ότι και οι δυο τους ήταν νεκρές. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι τα νέα του θανάτου τους τον είχαν κλονίσει, ενώ έμαθε την αλήθεια μόλις πριν ένα μήνα, μέσω των εφημερίδων και της τηλεόρασης.

Παρόλα αυτά η Μαντόνα -που φωτογραφήθηκε την Κυριακή μαζί με τα παιδιά της στο Κέντρο Καμπάλα της Νέα Υόρκης- δεν χάνει τις ελπίδες της και περιμένει με αγωνία να χτυπήσει το τηλέφωνο για να μάθει τα νέα.