Σε ελευθερη πτώση η δημοτικότητα του Γκίμπσον

12.07.2010
Ο Μελ Γκίμπσον (Mel Gibson) δεν περνάει και τις καλύτερες του μέρες και μάλλον θ’ αρχίσει ν’ αναπολεί τις παλιές δόξες χωρίς τις περίεργες συμπεριφορές γεμάτες αλκοόλ κοινό δεν τον αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο κι οι συνεργάτες του τον εγκαταλείπουν.

Ο Μελ Γκίμπσον (Mel Gibson) δεν περνάει και τις καλύτερες του μέρες και μάλλον θ’ αρχίσει ν’ αναπολεί τις παλιές δόξες χωρίς τις περίεργες συμπεριφορές γεμάτες αλκοόλ κοινό δεν τον αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο κι οι συνεργάτες του τον εγκαταλείπουν.

Ο αμερικάνος ηθοποιός έμεινε χωρίς ατζέντη αφού ο Γουίλιαμ Μόρις (William Morris) παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες γιατί δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν πλέον κι επίσης ο Γκίμπσον δε μπορούσε ν ανταπεξέλθει οικονομικά. "Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τον Μελ Γκίμπσον αυτή τη στιγμή. Δεν θα τον πειράξει κανείς και θα κάνει τις δικές του ταινίες."

Οι λεγόμενοι παρατηρητές του Χόλιγουντ -ανάμεσα τους ένας διευθυντής στούντιο και ένας συνεργάτης του Μόρις - λένε πως η η βιομηχανία μάλλον έχει ξεχάσει την υποτιθέμενη επίθεση του Γκίμπσον στην πρώην κοπέλα του. Αλλά οι συνεχιζόμενοι ισχυρισμοί και τα άσχημα σχόλια, χάλασαν τη σχέση του ηθοποιού με το κοινό και η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη με τις κασέτες που κυκλοφορούν όπου ο Γκίμπσον χρησιμοποιεί απαράδεκτες εκφράσεις αναφερόμενος στους Αφροαμερικάνους και τους Λατίνους. Οπότε έχει να ανταγωνιστεί δύο γκρουπ που έχουν απογοητευτεί μαζί του και δεν θα εμφανιστούν στις αίθουσες.

Ακόμα και οι φαν του που είχαν την διάθεση να συγχωρέσουν προηγούμενες παραβάσεις όπως τα μεθύσια, αυτή την περίοδο τους είναι δύσκολο να βρουν κάποια δικαιολογία γι’ αυτόν. Παρ’ όλες τις σεξιστικές και αντισημιτικές του δηλώσεις μετά την σύλληψη του το 2006, λίγοι παραγωγοί τον κατήγγειλαν δημοσίως. (Οι εξαιρέσεις είναι ο διευθυντής της Sony Pictures, Έιμι Πασκάλ(Amy Pascal) και ο ατζέντης Άρι Εμανουέλ (Ari Emanuel) από την Endeavor αν και κατέληξε να τον δεχτεί ως πελάτη με τον Γουίλιαμ Μόρις να τον μανατζάρει.)

Τώρα το δύσκολο κομμάτι είναι να βρεθεί κάποιος να υπερασπιστεί τον πρώην μεγάλο πρωταγωνιστή αφού οι κατηγορίες είναι περισσότερες από τα καλά σχόλια. "Δεν θα έκανα ταινία μαζί του ακόμα κι αν ήταν ο τελευταίος ηθοποιός στον πλανήτη. Υπήρχαν πέντε λεπτά που λέγαμε πως πρέπει να δώσουμε ένα διάλειμμα σ αυτόν τον άνθρωπο αλλά τώρα δεν υπάρχει περίπτωση. Κανείς δεν πρόκειται να τον πλησιάσει." δηλώνει ένας διευθυντής μεγάλου κινηματογραφικού στούντιο.

Ένας βετεράνος παραγωγός πιστεύει ότι ο Γκίμπσον θα συνεχίσει να κάνει τις δικές του ταινίες κι ότι μπορεί να πετύχει αν μείνει πίσω από τις κάμερες και προσθέτει "Πίστευα πως είχε τελειώσει σαν ηθοποιός και λόγω της ηλικίας του αλλά αν έκανε τα "Πάθη του Χριστού" σήμερα δεν θα είχε ούτε δεκάρα κέρδος."

Δεν έχουν άδικο να μιλάνε για τα χειρότερα γι' αυτόν μιας και όταν κυκλοφόρησε "Η άκρη του νήματος" πριν λίγους μήνες, η συμπεριφορά του στα μίντια ήταν εντελώς αλλοπρόσαλλη. Στις κατηγορίες των δημοσιογράφων ότι δεν φαινόταν και πολύ υγιής, ο εκπρόσωπος του ηθοποιού απάντησε πως ήταν η υγεία του ήταν πολύ καλή για έναν άνθρωπο που είναι αλκοολικός, κάπνιζε για 40 χρόνια και προσπαθεί να γίνει καλύτερα.

Στα επόμενα σχέδια του Γκίμπσον είναι η ταινία "The Beaver", μια μαύρη κωμωδία με συμπρωταγωνίστρια και σκηνοθέτιδα την Τζόντι Φόστερ (Jodie Foster). Η αμοιβή του φημολογείται ότι θα είναι γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια και πρόκειται να υποδυθεί έναν προβληματικό ήρωα που εκφράζεται μέσω μιας μαριονέτας- κάστορα. Απ’ ότι ακούγεται το σενάριο είναι πολύ καλό, η ερμηνεία του πρωταγωνιστή Γκίμπσον είναι τρομερή και αναμένεται η ημερομηνία που θα πάρει εξιτήριο για τις αίθουσες.

Επιμέλεια: Κική Παπαδοπούλου