Η Ελισάβετ γιόρτασε επισήμως τα 83 της

15.06.2009
Περιστοιχισμένη από την οικογένεια της και με εκατοντάδες στρατιώτες να παρελαύνουν μπροστά της, η βασίλισσα Ελισάβετ η Β' (Elizabeth II) γιόρτασε επισήμως το περασμένο Σάββατο τα 83 της χρόνια.
Περιστοιχισμένη από την οικογένεια της και με εκατοντάδες στρατιώτες να παρελαύνουν μπροστά της, η βασίλισσα Ελισάβετ η Β' (Elizabeth II) γιόρτασε επισήμως το περασμένο Σάββατο, 13/6, τα 83 της χρόνια.

Παρότι τα πραγματικά γενέθλια της ήταν τον Απρίλιο, ο εορτασμός έγινε τον Ιούνιο -σύμφωνα με την παράδοση που κρατάει από το 1748- ώστε να κάνει καλύτερο καιρό και να μπορέσει ο κόσμος να παρακολουθήσει με άνεση την μεγαλειώδη παρέλαση που τον συνοδεύει.

Φέτος, στην παρέλαση συμμετείχαν περισσότεροι από 1.100 στρατιώτες, μαζί με τους περίφημους βρετανούς φρουρούς με τα κόκκινα χιτώνια και τα μαύρα ψηλά καπέλα από γούνα αρκούδας.

Καθώς διέσχιζε το κέντρο του Λονδίνου πάνω στην ανοιχτή άμαξά της, η βασίλισσα φορούσε ένα ανοιχτό μπλε μαντό και ασορτί καπέλο. Στο πλευρό της κάθονταν ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιπ (prince Philip), ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος (prince Charles) και η πριγκίπισσα Άννα (princess Anne) ακολουθούσαν πάνω σε άλογα.

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ (William) και Χάρι (Harry) που παρευρέθηκαν επίσης στην τελετή συνόδεψαν την μητριά τους, Καμίλα (Camilla), Δούκισσα της Κουρνουάλης (duchesse of Cornwall).

Μετά την παρέλαση, η οικογένεια εμφανίστηκε στο μπαλκόνι των ανακτόρων του Μπάκινγκχαμ για να παρακολουθήσει τον χαιρετισμό ενός σμήνους της πολεμικής αεροπορίας.