Η Μαντόνα πήρε την ευχή του πατέρα!

15.06.2009
Απογοητευμένος από την τελική απόφαση του δικαστηρίου, να επιτρέψει την υιοθεσία της κόρης του από την Μαντόνα (Madonna), ο άντρας που εμφανίζεται ως πατέρας της μικρής αποφάσισε να παραιτηθεί από την διεκδίκησή της.
Απογοητευμένος από την τελική απόφαση του δικαστηρίου, να επιτρέψει την υιοθεσία της κόρης του από την Μαντόνα (Madonna), ο άντρας που εμφανίζεται ως πατέρας της μικρής αποφάσισε να παραιτηθεί από την διεκδίκησή της.

"Ειλικρινά, της εύχομαι τα καλύτερα και το μόνο που της ζητάω είναι να προσέχει την κόρη μου. Πρέπει να μεγαλώσει γνωρίζοντας ότι ο πατέρας της ζει στο Μαλάουι", είπε ο Τζέιμς Καμπένα (James Kambena) σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την περασμένη Παρασκευή το ανώτατο δικαστήριο του Μαλάουι παραχώρησε στην Μαντόνα την κηδεμονία της Τσιφούντο Τζέιμς (Chifundo James), της οποίας το όνομα -Τσιφούντο- σημαίνει Ελεούσα στα ελληνικά ή αλλιώς, Μέρσι (Mercy) στα αγγλικά.

"Κατά την άποψή μας, η Τσιφούντο Τζέιμς θα λάβει καλύτερη φροντίδα αν υιοθετηθεί από μια ξένη οικογένεια που θα της προσφέρει αγάπη και τρυφερότητα", εξήγησε ο επικεφαλής του δικαστηρίου, Λάβμορ Μάνρο (Lovemore Munro).

Κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών της ακρόασης, ο δικαστής είπε ότι η "βασίλισσα της ποπ" είναι: "Έξυπνη, συμπονετική, συγκροτημένη και αποφασιστική, καθώς από την τρυφερή ηλικία των έξι ετών που έχασε τη μητέρα της, βοηθούσε στην ανατροφή των αδελφών της". Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η Μαντόνα έχει την οικονομική επιφάνεια και την ικανότητα να φροντίσει την μικρή: "Γι' αυτό και εγκρίναμε την υιοθεσία", κατέληξε.

Στα χαρτιά, το 3χρονο κοριτσάκι έχει καταχωρηθεί ως "αγνώστου πατρός", ενώ όπως έγινε γνωστό από τη δίκη, η 14χρονη μητέρα της πέθανε από αιμορραγία τρεις μέρες μετά τη γέννα, το 2006. Τώρα οι δικηγόροι ετοιμάζουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε η μικρή να μπορέσει σμίξει με την καινούργια της οικογένεια.

Ο 24χρονος Καμπένα, που είχε εγκαταλείψει την μητέρα της Μέρσι όσο εκείνη ήταν έγκυος, δηλώνει απογοητευμένος από τις εξελίξεις και λέει, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απουσία του από το πλευρό της μικρής: "Μου έδωσαν λάθος πληροφορίες ότι η κόρη μου πέθανε μαζί με την κοπέλα μου, την Μαντίντα (Mwandida), το 2006. Έμαθα ότι ζει πολύ αργότερα, από τις εφημερίδες, όταν η Μαντόνα θέλησε να την υιοθετήσει". Ο Καμπένα είπε επίσης, ότι δεν έχει δει ποτέ την κόρη του, παρά μόνο σε φωτογραφίες στις εφημερίδες.

Η Μαντόνα συνάντησε την Μέρσι για πρώτη φορά στο ορφανοτροφείο του Κοντανάνι στο νότιο Μαλάουι, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα έξω από την εμπορική πρωτεύουσα, Μπλαντίρε, κατά τη διάρκεια της πρώτης της επίσκεψης στη χώρα το 2006 για τα γυρίσματα ενός φιλανθρωπικού ντοκιμαντέρ.

Έχοντας ήδη υιοθετήσει έναν γιο από εκεί, τον Ντέιβιντ Μπάντα (David Banda), ήθελε να του χαρίσει μια αδελφούλα από το ίδιο μέρος. Ο πατέρας του Ντέιβιντ, Γιοχάνε Μπάντα (Yohane Banda) δήλωσε για τη νέα υιοθεσία:

"Είμαι χαρούμενος που ο γιος μου θα έχει μια αδελφή από το Μαλάουι. Το δικαστήριο ήταν καλό με την Μαντόνα. Η Μέρσι της αξίζει και το κορίτσι χρειάζεται μια καλύτερη ζωή από αυτή που της προσφέρει το ορφανοτροφείο", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, μέσω κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τις αρχές του Μαλάουι, στη χώρα ζουν 1,5 εκατομμύριο ορφανά παιδιά που έχουν χάσει και τους δύο γονείς τους από AIDS. "Χρειαζόμαστε περισσότερους φιλεύσπλαχνους ανθρώπους σαν κι αυτή για να βοηθήσουν τα ορφανά αυτής της χώρας", συμπλήρωσε ο Μπάντα.

Η μικρή μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, αλλά η Μαντόνα θα στείλει εκπροσώπους της να την πάρουν, καθώς δεν μπορεί να την παραλάβει η ίδια. "Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων προς το Ανώτατο Δικαστήριο για την απόφασή του να επιτρέψει την υιοθεσία της Μέρσι Τζέιμς. Είμαι εκστασιασμένη. Η οικογένεια μου κι εγώ ανυπομονούμε να μοιραστούμε τη ζωή μας μαζί της", δήλωσε η 50χρονη σταρ μέσω της εκπροσώπου της, Λιζ Ρόζενμπεργκ (Liz Rosenberg).

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή στην υιοθεσία της Μαντόνα, ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικές οργανώσεις του Μαλάουι φαίνονται να κάμπτουν τις θέσεις τους ως προς τις διεθνείς υιοθεσίες, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει την τροποποίηση των σχετικών νόμων.