Μάικλ Μπόλτον: "Είμαι ερωτευμένος με την Ελλάδα"

17.07.2009
Eίναι ένας καλλιτέχνης που διαθέτει το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας και των διασήμων στο Χόλιγουντ. Oπαδός του ωραίου φύλου κι ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές παγκοσμίως. Βρέθηκε στην Ελλάδα για συναυλίες και μας μίλησε αποκλειστικά.Ο λόγος για τον Μάικλ Μπόλτον....

Από τον Βασίλη Λούκα

Eίναι ένας καλλιτέχνης που διαθέτει το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας και των διασήμων στο Χόλιγουντ. Oπαδός του ωραίου φύλου κι ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές παγκοσμίως. Βρέθηκε στην Ελλάδα για συναυλίες και μας μίλησε αποκλειστικά. Οταν τον συνάντησα, με πρόλαβε και άρχισε να μιλάει πρώτος για την Ελλάδα, της οποίας δηλώνει λάτρης. «Είμαι αρκετές ημέρες στην Ελλάδα και μου αρέσει πολύ. Μπορώ να πω ότι έμαθα πολλά. Για τη θάλασσά σας, για τα νησιά σας και για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Να φανταστείς ότι ακόμη και την τελευταία ημέρα μου την αξιοποιώ με μία μίνι κρουαζιέρα σε δύο κοντινά νησιά. Είναι ένα μικρό δώρο-έκπληξη σε μία από τις κόρες μου που είχε τα γενέθλια της στις 7 Ιουλίου και ταξίδεψε μαζί μου».

Η συναυλία του στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, ήταν απόλυτα πετυχημένη. Ανάμεσα στις χιλιάδες των φίλων του και ο Σάκης Ρουβάς.

«Είναι τιμή μου, πραγματικά, να επικοινωνώ και να μοιράζομαι ωραίες στιγμές από την καριέρα μου με τους θαυμαστές μου αλλά και τους φίλους της μουσικής γενικότερα. Δίνω, μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση στο ύφος κάθε εμφάνισης και ακολουθώ ιδιαίτερο ενδυματολογικό κώδικα, είτε φορώντας κοστούμι είτε κάτι πιο κάζουαλ. Από το 2005 και μετά βρίσκομαι σε πολύ μεγάλες περιοδείες. Θυμάμαι πιο πολύ την εμφάνιση στο Albert Hall στο Λονδίνο, αλλά και live στην Ταϊβάν, στο Βουκουρέστι, όπου ανάμεσα στους θεατές ήταν και το πρωθυπουργικό ζεύγος. Μετά την εμφάνισή μου σίγουρα η Ελλάδα θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μου. Είμαι ερωτευμένος με την Ελλάδα».

Μια καριέρα σε στιγμές
Όταν του ζήτησα να μου ξεχωρίσει κάποιες ιδιαίτερες στιγμές από την πολύχρονη καριέρα του, δυσκολεύτηκε.

«Δεν είναι εύκολο να πω ποιο τραγούδι μού αρέσει περισσότερο. Όλα μου αρέσουν. Σε επίπεδο συνεργασιών, πάντως, έχω τραγουδήσει live μαζί με τον Luciano Pavarotti και τον Ray Charles κι έχω παίξει κιθάρα παρέα με το θρύλο BB King. Είναι στιγμές που μου έχουν μείνει αξέχαστες. Έχω συνεργαστεί με τον Μπομπ Ντίλαν, έχω δώσει τραγούδια στην Barbra Streisand, στον Joe Cocker, στον Marc Anthony, στον Kenny G, στους KISS και σε άλλους».

Στο πλευρό των γυναικών και των αδυνάτων
Μέσα από τη Michael Bolton Charities Οrganization που ίδρυσε το 1993, κάνει ό,τι μπορεί για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων. Παράλληλα, βοηθά ενεργά την προσπάθεια κάποιων οικονομικά αδυνάτων να σπουδάσουν με υποτροφίες. Έχει υπογράψει το ντοκιμαντέρ «Τρόμος στο σπίτι», που αναφέρεται στην οικογενειακή βία στην Αμερική, και για τις ανάγκες του φιλμ έγραψε το κομμάτι «Tears of the Angels».

«Θεωρώ τον εαυτό μου ακτιβιστή του κόμματος των Δημοκρατικών και κάνω ό,τι μπορώ για τα δικαιώματα των πολιτών και ειδικότερα των γυναικών όλου του πλανήτη. Είμαι έντονα πολιτικοποιημένος και ευαισθητοποιημένος με το ζήτημα αυτό. Ίσως γιατί έχω κόρες και ανησυχώ όπως όλοι οι γονείς. Νιώθω ιδιαίτερα προσβεβλημένος όταν ακούω για κρούσματα βίας έναντι των γυναικών, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο. Δεν σου κρύβω ότι πολεμάω με κάθε τρόπο την οικογενειακή βία και προσπαθώ να βοηθάω αναξιοπαθούντα άτομα. Μεγάλωσα υποστηρίζοντας τον κανόνα που δεν επιτρέπει καμία διάκριση για λόγους χρώματος επιδερμίδας ή για λόγους εθνικότητας. Μπορώ να σας πω ότι θαύμαζα από μικρός τον Martin Luther King Jr., που ήταν η αγαπημένη μου φιγούρα στο πατρικό μου σπίτι».

«Πάνω από όλα οι κόρες μου»
Δηλώνει φανατικός χορτοφάγος. Λατρεύει το μαύρο χρώμα και τα σκουρόχρωμα κοστούμια. Διατηρεί τους ίδιους συνεργάτες εδώ και χρόνια δίπλα του και γενικά δηλώνει ένας ήρεμος άνθρωπος.

«Θεωρώ γενικότερα τον εαυτό μου ήρεμο στις αντιδράσεις μου. Βάζω πάντα σε προτεραιότητα τις κόρες μου, την Isa, τη Holly και την Taryn, ενώ παράλληλα κάνω ό,τι μπορώ για να βελτιώνω τη ζωή και την καριέρα μου».

Γάμοι και έρωτες
Με τη σύζυγό του Maureen παντρεύτηκαν το 1975 και χώρισαν το 1990, έχοντας αποκτήσει τρεις κόρες. Στους μεγάλους έρωτές του συγκαταλέγονται δυνατά ονόματα, όπως η Brooke Shields, η Cher, αλλά και πολλές ακόμη κυρίες του θεάματος. Η Nicollette Sheridan, ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του σίριαλ «Desperate Housewives», αποτελεί το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του. Άρχισαν να βγαίνουν το 1992 και χώρισαν πέντε χρόνια μετά. Ξαναβρέθηκαν μαζί το 2005 και ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους ένα χρόνο αργότερα. Σήμερα οι φήμες λένε πως δύσκολα θα είναι ξανά ζευγάρι και αυτό είναι κάτι που, σύμφωνα με το παρασκήνιο, έχει χαροποιήσει ιδιαιτέρως τις τρεις κόρες του, καθώς για χάρη τους αναγκαζόταν να παίζει το ρόλο του διαιτητή στο πλαίσιο των σχέσεών τους με την πρώην αρραβωνιαστικιά του

Εκατομμύρια αντίτυπα, αμέτρητα βραβεία
Ο Michael Bolotin αυτό είναι το πραγματικό του επώνυμο γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1953 στο New Haven του Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Εδώ και χρόνια θεωρείται ο κατεξοχήν ερωτικός τραγουδιστής σε παγκόσμια κλίμακα. Οι πωλήσεις των άλμπουμ του ξεπερνούν τα 53 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία Grammy και διακρίσεις ως ο καλύτερος άντρας τραγουδιστής.