Δύο σούπερ σταρ στο θέατρο της Επιδαύρου

17.07.2009
Μπορεί η «βασίλισσα» Έλεν Μίρεν να καταχειροκροτήθηκε ως «Φαίδρα» στην ομώνυμη παράσταση του Ρακίνα, ωστόσο την... παράσταση έκλεψε ο Τομ Χανκς, που παρακολούθησε το έργο από τις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου. Όχι μόνος του, φυσικά, αλλά μαζί με τη διάσημη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον, καθώς και τους καλούς του φίλους, τον κύριο Δημήτρη Κοντομηνά, την κυρία Μαριάννα Λάτση και το γνωστό σκηνογράφο Διονύση Φωτόπουλο.

Των Βίκυς Διαμάντη, Γιάννη Πολέμη

Μπορεί η «βασίλισσα» Έλεν Μίρεν να καταχειροκροτήθηκε ως «Φαίδρα» στην ομώνυμη παράσταση του Ρακίνα, ωστόσο την παράσταση έκλεψε ο Τομ Χανκς, που παρακολούθησε το έργο από τις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου. Όχι μόνος του, φυσικά, αλλά μαζί με τη διάσημη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον, καθώς και τους καλούς του φίλους, τον κύριο Δημήτρη Κοντομηνά, την κυρία Μαριάννα Λάτση και το γνωστό σκηνογράφο Διονύση Φωτόπουλο. Το χολιγουντιανό ζευγάρι εγκατέλειψε για λίγο το πολυτελές εξοχικό του στην Αντίπαρο και με σκάφος έφτασε αρχικά στο Ναύπλιο και από κει στη γραφική περιοχή της Αργολίδας. Η είδηση της άφιξης του διάσημου ζευγαριού στην περιοχή δημιούργησε συνωστισμό, με πολλούς θαυμαστές αλλά και φωτογράφους να τον κυνηγούν σε κάθε του βήμα. Ευγενής και προσιτός με όλους, τους χαιρετούσε και υπέγραφε αυτόγραφα.

Στο φινάλε της ομολογουμένως συγκλονιστικής παράστασης, ο Τομ Χανκς και η famous παρέα του σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν. Και, φυσικά, τα φωτογραφικά φλας άστραψαν όχι στο κέντρο της σκηνής αλλά στα καθίσματα των VIP’s.

Αντίθετα με την ευγένεια του Τομ Χανκς, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά της Έλεν Μίρεν. Προφανώς επηρεασμένη από το ρόλο της ως βασίλισσας Ελισάβετ στον κινηματογράφο, μετά το τέλος της παράστασης δεν δέχτηκε κανέναν στα καμαρίνια της, αρνήθηκε να φωτογραφηθεί, αλλά και να ακολουθήσει τους συναδέλφους της σε γνωστή ταβέρνα του Λυγουριού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός σταρ του Χόλιγουντ επισκέπτεται το θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Το 2004 είχε παρακολουθήσει τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ως «Ιππόλυτο» μετά την πρόσκληση του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου, επί πολλά χρόνια καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Το διάσημο ζευγάρι έχει ήδη επιστρέψει στην Αντίπαρο, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες εβδομάδες να πραγματοποιήσει μία μίνι κρουαζιέρα στις Κυκλάδες ύστερα από πρόσκληση γνωστού επιχειρηματία.