Ο γιος του Τζάκσον ακούσιος συνεργός στο θάνατό του!

31.07.2009
Σύμφωνα με τα εντάλματα των ερευνών που είδαν το φως της δημοσιότητας χτες, οι αρχές που χειρίζονται την υπόθεση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) τον χαρακτηρίζουν "εξαρτημένο" και αναζητούν στοιχεία για το ισχυρό αναισθητικό προποφόλ και για τα όλα τα πρόσωπα που βοηθούσαν τον σταρ να έχει πρόσβαση σ' αυτό.

Σύμφωνα με τα εντάλματα των ερευνών που είδαν το φως της δημοσιότητας χτες, οι αρχές που χειρίζονται την υπόθεση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) τον χαρακτηρίζουν "εξαρτημένο" και αναζητούν στοιχεία για το ισχυρό αναισθητικό προποφόλ και για τα όλα τα πρόσωπα που βοηθούσαν τον σταρ να έχει πρόσβαση σ' αυτό.

Τα ίδια έγγραφα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ανακριτές πιστεύουν πως στην περίπτωση του Τζάκσον έχουν γίνει σοβαρές παραβάσεις του κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας της Καλιφόρνια, όπως "αλόγιστη συνταγογράφηση", ένα παράπτωμα που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι και έξι μηνών.

Οι έφοδοι στο σπίτι και το ιατρείο του καρδιολόγου και προσωπικού γιατρού του Τζάκσον, Κόνραντ Μιούρεϊ (Conrad Murray) απέφεραν τεκμήρια που υποστηρίζουν αυτή την κατηγορία, αλλά και άλλες παραβάσεις όπως η "συνταγογράφηση σε εξαρτημένο άτομο" και η "αντιεπαγγελματική συμπεριφορά".

"Ο συγκεκριμένος δεοντολογικός κώδικας απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που έχουν δικαίωμα να υπογράφουν φαρμακευτικές συνταγές, περιλαμβανομένων των γιατρών και των οδοντιάτρων", λέει ο διευθυντής του Ιατρικού Συλλόγου της Καλιφόρνια. Στον ίδιο κώδικα αναφέρεται ρητώς ότι ο γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφεί φάρμακα σε χημικώς εξαρτημένα άτομα ή σε άτομα που χρησιμοποιούν τα φάρμακα για μη θεραπευτικούς σκοπούς, ενώ ορίζει ως εξαρτημένο εκείνον που εξακολουθεί να κάνει χρήση ενός φαρμάκου παρά τους κινδύνους, έχει ψυχαναγκαστική σχέση με το φάρμακο ή κάνει αλόγιστη χρήση.

Ο Τζάκσον είχε υποστεί πολλές φορές γενική αναισθησία για ένα πλήθος επεμβάσεων που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια και είχε προϊστορία στη χρήση συνταγογραφημένων φαρμάκων. Αλλά το φάρμακο προποφόλ που χρησιμοποιούσε για υπνωτικό είναι πολύ ισχυρό και ενδείκνυται αποκλειστικά για χρήση μέσα στα χειρουργεία σε ασθενής υπό συνεχή παρακολούθηση.

Ο Μιούρεϊ έχει ήδη παραδεχτεί ότι είχε χορηγήσει το επικίνδυνο αναισθητικό στον Τζάκσον στο σπίτι του λίγες ώρες πριν πεθάνει, για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί και παρότι τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως, οι αρχές εκτιμούν ότι αυτό το φάρμακο ήταν που έκανε την καρδιά του να σταματήσει. Γι' αυτό και θεωρούν τον Μιούρεϊ τον βασικό στόχο των ερευνών τους.

Τα εντάλματα, τα οποία είχαν σφραγιστεί κατά τη διεξαγωγή των ερευνών στο σπίτι και το γραφείο του γιατρού, λένε ότι οι ανακριτές ήθελαν όλα τα τεκμήρια που σχετίζονται με την "αγορά, μεταφορά, παραλαβή, παραγγελία και αποθήκευση του προποφόλ". Μάλιστα ανέφεραν και τα 19 ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε ο "βασιλιάς της ποπ" για να αποκτά το περιβόητο φάρμακο. Ανάμεσά τους αυτό της ηθοποιού και χορεύτριας Τζόζεφιν Μπέικερ (Josephine Baker), του συγγραφέα Τζακ Λόντον (Jack London), του βοηθού του, Μάικλ Αμίρ Γουίλιαμς Μοχάμεντ (Michael Amir Williams Muhammed), της προσωπικής του σεφ Κάι Τσέις (Kai Chase), αλλά και του δωδεκάχρονου γιου του Πρινς Μάικλ (Prince Michael).

Παράλληλα αναφέρουν ότι οι ανακριτές αναζητούν επαφή με άλλους επτά γιατρούς που είχαν παρακολουθήσει τον Τζάκσον τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών και ο γιατρός, ρευματολόγος Άλαν Μέτζγκερ (Allan Metzger) ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο τραγουδιστής του είχε ζητήσει να του γράψει το προποφόλ, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε, όπως είχε γίνει και με την διατροφολόγο και νοσοκόμα του, Τσέριλιν Λι (Cherilyn Lee).