Οι κρυφοί άσοι της Ελένης

12.10.2009
«Όσοι βιάστηκαν να χαρούν σύντομα θα απογοητευτούν. Όσοι έκαναν ήδη το πρώτο βήμα για να την κατεβάσουν από το θρόνο της σε λίγο θα κόψουν ταχύτητα.

«Όσοι βιάστηκαν να χαρούν σύντομα θα απογοητευτούν. Όσοι έκαναν ήδη το πρώτο βήμα για να την κατεβάσουν από το θρόνο της σε λίγο θα κόψουν ταχύτητα. Και όσοι πίστεψαν ότι η ωραία Ελένη τρέχει πανικόβλητη σε ψυχιάτρους να καλμάρει τα νεύρα της, ας αλλάξουν γνώμη».

Το λένε και το πιστεύουν οι συνεργάτες της, που θλίβονται με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες. «Τρίζει ο θρόνος της;», «Βασίλισσα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης;», «Ο πανικός της Ελένης»... Με τέτοιους τίτλους περιοδικά και μεσημεριανο-απογευματινές εκπομπές έσπευσαν να δουν το πέρασμα της Ελένης Μενεγάκη στη δεύτερη θέση.

Τι απ’ όλα αυτά όμως είναι αλήθεια και τι ψέματα; Το ότι η φετινή χρονιά θα έκρυβε εκπλήξεις ακόμα και για τη «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» και ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην είναι ένας απλός τηλεοπτικός περίπατος εμείς στο ΛΟΙΠΟΝ το είχαμε γράψει πρώτοι. Την ώρα μάλιστα που όλοι οι άλλοι στοιχημάτιζαν ότι και φέτος η Ελένη θα έκανε περίπατο. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι του να εμφανίζεται πανικόβλητη και να παρουσιάζεται η τηλεοπτική της καριέρα σαν να κρέμεται από μια κλωστή υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Η Ελένη ούτε πανικόβλητη είναι ούτε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται. Άνθρωποι που την ξέρουν καλά και βρίσκονται δίπλα της αναφέρουν ότι ο σωστός χαρακτηρισμός είναι «προβληματισμένη». Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει να ανασυντάσσει τις δυνάμεις της. Αυτό που περιμένει είναι να παρουσιαστούν οι πρωινές εκπομπές όλων των καναλιών, καθώς τη Δευτέρα ξεκινάει και η πεντάδα του «Όμορφου κόσμου» του Mega, οπότε η τράπουλα της AGB θα ανακατευτεί πάλι για τα καλά.

Η αντεπίθεση
Η Ελένη σχεδιάζει αντεπίθεση, και μάλιστα με πολύ γερά χαρτιά. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως πάνω απ’ όλα είναι επαγγελματίας και αρκετές φορές μέχρι τώρα τα έχει βρει δύσκολα. Βέβαια, όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά έκανε και όλο τον κόσμο να μιλάει για εκείνη.

Η ωραία Ελένη βρέθηκε στη δεύτερη θέση για δύο χρόνια την εποχή που ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο «Όμορφος κόσμος» του έσκιζαν στο Mega, αλλά και... τρίτη, όταν το... φαινόμενο Ελεονώρα Μελέτη είχε πρωτοεμφανιστεί στον ΑΝΤ1 και στον «Καφέ» του. Παρ’ όλα αυτά, επειδή ο παλιός είναι αλλιώς, κατάφερε όχι μόνο να μην το βάλει κάτω, αλλά να απογειωθεί και πάλι.

Τα δυνατά της χαρτιά
Η Ελένη σχεδιάζει αντεπίθεση, εστιάζοντας σε ενδιαφέροντα θέματα και νέες ιδέες.

Έχει αποφασίσει ο «Καφές με την Ελένη» να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες νέες ενότητες, αλλά και πολλά βίντεο με lifestyle θέματα, έτσι ώστε ο κόσμος να μην παρακολουθεί μόνο το τι συμβαίνει μέσα στο πλατό και στον... καναπέ της.

Η ίδια παίρνει τον πρώτο λόγο στο κλείσιμο των καλεσμένων, αφού στο στόχαστρό της έχουν μπει τα πιο λαμπερά και εμπορικά πρόσωπα της σοουμπίζ, τα οποία θέλει άμεσα να επισκεφθούν τον «Καφέ» της. Μάλιστα, δεν διστάζει η ίδια να τους παίρνει τηλέφωνο για να τους πείσει να δεχτούν να πιουν μαζί της καφέ... on air. Λέγεται ότι ένας από αυτούς θα είναι και το βαρύ πυροβολικό του Alpha, ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ένας ακόμη άσος της Ελένης είναι η ιδέα να εμπλουτίσει το τηλεοπτικό της παρεάκι και με νέους συνεργάτες, ακόμη και με πρόσωπα που θα προκαλέσουν έκπληξη, προκειμένου να διατηρηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου αμείωτο.

Τέλος, σκέφτεται ο «Καφές» της να πάρει και λίγο ενημερωτικό άρωμα. Μάλιστα, για του λόγου το αληθές την επομένη των εκλογών φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ένα εκτενές βίντεο-αφιέρωμα στο «ποιος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου» με πληροφορίες για τη ζωή του αλλά και για την πολιτική του πορεία.

Το χαμηλό lead in
Εκεί όμως που πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση και δεν είναι στο χέρι της Ελένης, αλλά του καναλιού είναι στο τι θα γίνει με την πρωινή ζώνη και την εκπομπή «Πάνω στην ώρα», καθώς της... σερβίρει μονοψήφια νούμερα.