O πελαργός φέρνει... ρουκέτα

20.10.2009
Όλα τα είχανε, τους έκατσε κι αυτό. Μια εγκυμοσύνη. Και τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα το γάμο πολυσυζητημένου ζευγαριού από το χώρο των επιχειρήσεων, που τον τελευταίο καιρό δείχνει να βιώνει τη χειρότερη κρίση στη σχέση του.

Όλα τα είχανε, τους έκατσε κι αυτό. Μια εγκυμοσύνη. Και τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα το γάμο πολυσυζητημένου ζευγαριού από το χώρο των επιχειρήσεων, που τον τελευταίο καιρό δείχνει να βιώνει τη χειρότερη κρίση στη σχέση του.

Χρήμα-Δόξα-Κάρμα. Πάνω σ’ αυτό το μαγικό τρίπτυχο ξεκίνησε και τελειώνει 20 χρόνια μετά ένας γάμος που τα είχε όλα. Από το ρομαντικό παραμύθι της Σταχτοπούτας με πινελιές Κρουέλα Ντεβίλ μέχρι ατμόσφαιρα σαπουνόπερας τύπου «Δυναστείας» και «Τόλμης», αντίστοιχα ελληνικά σίριαλ ωχριούν μπροστά του. Όσοι έζησαν από κοντά πριν από μερικά χρόνια τη γνωριμία του μεγαλοεπιχειρηματία της πασίγνωστης οικογένειας με τη νεαρή τότε σύζυγο άλλου επιχειρηματία, μικρής εμβέλειας βέβαια, που άνοιγε τα φτερά της στο χώρο της πολιτικής, και στη συνέχεια το πολυθρύλητο φλερτ, το διαζύγιο εκείνης σε χρόνο-ρεκόρ, την άμεση εγκυμοσύνη της κι έπειτα το γάμο-εισβολή στην οικογένεια του κροίσου, τώρα μιλάνε για... κάρμα! Γιατί τι άλλο μπορεί να εξηγήσει τις ομοιότητες της σημερινής τους κατάστασης με το τότε; Και εξηγούμαστε, γιατί έχουμε πληροφορίες από πρώτο χέρι και όχι από κομμωτήρια και μπουτίκ:

Ο γάμος έπνεε τα λοίσθια καιρό πριν ανακύψουν οικονομικά προβλήματα σχετικά με επιχειρήματα ρίσκου τα οποία τόλμησε το ζευγάρι έπειτα από επιμονή της δυναμικής κυρίας. Όπως άλλωστε έλεγαν όλοι, τον έπαιζε στα... κρινοδάκτυλά της και κάθε επιθυμία της γινόταν εντολή για εκείνον. Κανένα χατίρι δεν της χαλούσε και η ζωή της πρώην... πρώην όμορφης χωριατοπούλας κυλούσε πια σε ατμόσφαιρα παραμυθιού. Βίλες, πύργοι, κότερα, υπηρετικό προσωπικό, διάσημοι μόδιστροι, όλοι στα πόδια της. Όμως, τίποτα δεν παραμένει αναλλοίωτο στη φθορά του χρόνου, ακόμα και αν περάσει ολόκληρο το «Nip/Tuck» από πάνω σου. Αυτό, φυσικά, ισχύει και για τους δύο συζύγους, γιατί και ο κύριος δεν ήταν ποτέ ο Τζορτζ Κλούνεϊ!

Ήταν όμως η πηγή της οικονομικής ευφορίας της οικογένειάς του και στην τελική ένας άνθρωπος που πίσω από τα θεαματικά πυροτεχνήματα της στυλάτης γυναίκας του αποδεικνύεται ότι αυτός ήταν μια ήρεμη, σταθερή φλόγα. Η μια διαφορά μεγεθύνει την άλλη, γκοσιπάκια αρχίζουν να φέρνουν βόλτα γύρω γύρω, ένα ψιλοχάσμα αρχίζει να μεγαλώνει κι εκεί πέφτει η αστραπή!

Στο πρόσωπο μιας άλλης γυναίκας. Πολλά ακούστηκαν. Για 19χρονη καλλονή κόρη ξένου κροίσου, για παντρεμένη πριγκίπισσα και άλλα τρα-λα-λα.

Οι δικές μας πληροφορίες προσγειώνουν το παραμύθι σε πιο ρεαλιστική διάσταση. Πρόκειται, λένε, για 32άχρονη Ελληνίδα, με λαμπερό χαμόγελο και πολλή ζεστασιά, στοιχεία που κατέκτησαν τον επιχειρηματία από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους. Με προσωπικότητα χαμηλών τόνων αλλά και επικοινωνιακό χάρισμα, δείχνει να στέκεται στο πλευρό του χωρίς σημαίες και φανφάρες, κάτι που φαίνεται να έλειπε από τη μέχρι τότε ζωή του.

Και το κλου; Έχει, λένε, πολλές εμφανισιακές ομοιότητες με τη σύζυγό του. Το θέμα, όμως, που φέρνει τώρα τα πάνω κάτω είναι, όπως μας πληροφορούν, η εγκυμοσύνη της νεαρής κυρίας, που βρίσκεται στους πρώτους μήνες, χωρίς αυτό να εμποδίζει τις μετακινήσεις της στο εξωτερικό στο πλευρό του αγαπημένου της, ο οποίος τη φροντίζει με ιδιαίτερη αγάπη.

Τι θα γίνει παρακάτω; Μόνο ο Θεός το ξέρει και οι μεγαλοδικηγόροι τους, που ήδη σήκωσαν ψηλά τα μανίκια. Ό,τι και να γίνει, πάντως, ένα είναι σίγουρο: ότι η δυναμική κυρία θα καλύψει και τα νώτα της και τα παιδιά της, τα οποία άλλωστε μπορεί να της εξασφαλίσουν "με ή χωρίς το σύζυγο" το υπόλοιπο του βίου της σε χρυσό παλάτι. Ίδωμεν...