Μάντι Μουρ: "Ένα τυχερό κορίτσι"

03.08.2007
Μια νεαρή ηθοποιός, με «ταλέντο στην κωμωδία, πολύ αληθινή, προσιτή αλλά και τρελή», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε γι αυτήν ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπιν Γουίλιαμς, φαίνεται πως θα απασχολήσει για τα επόμενα χρόνια την παγκόσμια showbiz. Ο λόγος για τη Μάντι Μουρ, που οι δύο τελευταίες της ταινίες στο πλευρό του Ρόμπιν Γουίλιαμς και της Νταϊάν Κίτον επιβεβαίωσαν την άποψή της ότι αφήνοντας την τύχη της ελεύθερη αυτή δουλεύει υπέρ της!

Από τον Αλέξανδρο-Ρωμανό Λιζάρδο

Εχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με ιδιαίτερα ταλαντούχους ανθρώπους...

«Ναι, είμαι τυχερό κορίτσι εγώ!».

Είναι θέμα τύχης ή επιδιώκεις να συνεργάζεσαι με σημαντικές προσωπικότητες;

«Δεν είναι απόλυτο. Υπάρχουν τόσο πολλοί με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ, αλλά ποιος ξέρει αν θα τα καταφέρω. Γι αυτό και καταλήγω στο ότι όταν αφήνεις την τύχη ελεύθερη, αυτή δουλεύει για σένα».

Τελικά έχεις καταφέρει να είσαι ταυτόχρονα η ιδανική γυναίκα, η τέλεια αρραβωνιαστικιά, το κορίτσι της διπλανής πόρτας και να μεταλλάσσεσαι με ευκολία.

«Αν μιλάς για τη Σάντι, την ηρωίδα που ερμηνεύω στο Άδεια γάμου, ναι, έχεις δίκιο, επειδή της αρέσει να ελέγχει τις καταστάσεις. Με εντιμότητα, όμως, σου λέω ότι αυτό είναι κι ένα στοιχείο της δικής μου προσωπικότητας».

Η ηρωίδα σου κάνει λίστες με τις εκκρεμότητές της. Εσύ;

«Μπορεί να μην κάνω λίστες, αλλά μπορώ να συνδεθώ μαζί της με την ιδέα ότι έχει υψηλές φιλοδοξίες. Θέλει να κάνει καριέρα. Είναι η κινητήριος δύναμη στη ζωή της».

Να πώς καταστρέφονται οι σχέσεις...

«Όντως, έτσι καταστρέφονται οι σχέσεις και δεν στεριώνουν οι γάμοι. Βέβαια, αυτή προχώρησε γρήγορα σε κάποια λύση. Εγώ δύσκολα θα ακύρωνα ένα γάμο».

Τελικά, όλες οι κωμικοτραγικές καταστάσεις που συμβαίνουν στα ζευγάρια πριν από το γάμο είναι το συστατικό που κάνει αυτόν το γάμο να στεριώσει;

«Α, εγώ λατρεύω και σχεδόν επιδιώκω αυτές τις κωμικοτραγικές καταστάσεις στα καθημερινά ρομάντζα. Εκτιμώ τα αποτελέσματα των υγιών εντάσεων, τις αντιδράσεις του καθένα από τους δύο όταν έρχεται σε επαφή με το απροσδιόριστο και το ανέλπιστο. Μέσα από αυτές τις καταστάσεις και τις δυσκολίες καταφέρνουν να ταιριάξουν τις διαφορές τους».

Υπάρχει κάποια αξία που αν καταπατηθεί, θα διαλύσει τα «δεσμά» σου;

«Το μόνο που μπορεί να με ξενερώσει είναι να καταλάβω ότι κάποιος παίρνει τον εαυτό του πολύ σοβαρά, ιδιαίτερα αν αυτός δεν είναι και τόσο ειλικρινής στην καθημερινότητά του και του λείπει η αίσθηση του χιούμορ. Τώρα τι να πω; Αυτά τα χαρακτηριστικά για εμένα είναι ικανά ακόμα και να σπάσουν τα δεσμά του γάμου. Ίσως έχει να κάνει με την υπερβολική ενέργεια που νιώθω να κυλάει μέσα μου».

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς;

«Δεν υπάρχουν λόγια για να την περιγράψω! Είναι υπέροχος. Είναι ό,τι εύχεσαι και ελπίζεις. Μας διασκέδαζε κάθε στιγμή. Ένιωθα ανάμεσα σε δύο πολύ καλούς κωμικούς σαν το κορίτσι στη γωνία που χειροκροτεί συνεχώς και πεθαίνει από τα γέλια όλη την ώρα».

Θα πρέπει να ήταν δύσκολο να επιβληθείς υποκριτικά ανάμεσα στα κωμικά ταλέντα που συμμετείχαν στην ταινία;

«Κι όμως δεν ήταν. Ποτέ μου δεν ένιωσα την ανάγκη να επιβληθώ με κάθε τρόπο. Ωστόσο, έπρεπε να παίρνω γρήγορες αποφάσεις. Ό,τι όμως και να έκανα αισθανόμουν ότι οι άντρες της ταινίας θα με έκαναν να σκάσω από τα γέλια. Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, για παράδειγμα, μάθαινε το σενάριο κατά γράμμα και όταν έβγαινε για να παίξει τη σκηνή του, αυτοσχεδίαζε. Φοβήθηκα ότι δεν θα μπορούσα να τον ακολουθήσω αρκετές φορές».

Δεν μπήκες όμως στον πειρασμό να κάνεις τον Ρόμπιν να γελάσει;

«Εγώ απλώς έριχνα τους τόνους και σκεφτόμουν για δες που τελικά δεν είμαι καθόλου αστεία. Μου αρέσει να γελάω με αυτά που κάνουν οι συνάνθρωποί μου, οπότε αυτό επέλεξα να κάνω... Ο Ρόμπιν μπορεί να κάνει να ξεκαρδιστεί από τα γέλια ακόμα και ο πιο αγέλαστος άνθρωπος. Έχει πολύ ενδιαφέρον να τον δεις να παίρνει ένα θέμα στα πολύ σοβαρά ή να διαστρεβλώνει ένα ιδιαίτερης σοβαρότητας θέμα και να το κάνει πολύ αστείο».

Στις δύο τελευταίες σου ταινίες έπαιξες με μεγάλους κωμικούς ηθοποιούς και είχαν υποθέσεις σχετικές με το γάμο. Πώς αντιμετώπισαν το ίδιο θέμα αυτά τα μεγαθήρια;

«Η λέξη δέος προσδιορίζει τα συναισθήματά μου για τη συνεργασία μου με αυτά τα μεγαθήρια. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα με την Νταϊάν, που τη θεωρούσα πάντα βασίλισσα της κωμωδίας. Είναι το είδωλό μου. Και οι δύο, ο καθένας με το δικό του τρόπο, είναι φανταστικοί άνθρωποι. Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλείο τους φαίνεται ακόμα περισσότερο όταν τους γνωρίζεις. Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου λες: Για δες που παίζω με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς και ο κόσμος θα γελάσει με τα αστεία που κάνω εις βάρος του. Αυτό δεν το ξεπερνάς ποτέ».

Τι να περιμένουμε από τη νέα σου δισκογραφική δουλειά;

« Έχει στοιχεία από folk και pop και θυμίζει πολύ τη μουσική που ακούω. Περιμένω με περιέργεια τις αντιδράσεις του κόσμου».

Καταφέρνεις και κρατάς ισορροπίες στην καριέρα σου στο τραγούδι, στις ταινίες, στην προσωπική σου ζωή;

«Ναι, και γι αυτό δεν ξεκουράζομαι. Αυτόν τον καιρό δίνω συνεντεύξεις για τις μουσικές μου δουλειές, καθώς και για τις νέες μου ταινίες. Είναι υπέροχο να είσαι απασχολημένη όλη την ώρα, το θεωρώ ευλογία».

Έχεις επαγγελματικά απωθημένα;

«Ναι, θέλω να γνωρίσω την Μπέτι Μίντλερ. Είμαι μεγάλη θαυμάστρια της δουλειάς της. Έχει χαράξει μόνη της το δικό της δρόμο θέατρο, τηλεόραση, ταινίες, δίσκοι, stand up show και σε όλα είναι παραπάνω από εξαιρετική!».