Ινγκόγνιτο στους Παξούς

17.08.2007
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η εντυπωσιακή θαλαμηγός σκούρου μπλε χρώματος με τη σημαία του κρατιδίου του Μονακό στο πίσω μέρος, που έριξε το απόγευμα του Σαββάτου άγκυρα αρόδο έξω από το λιμάνι των Παξών. Μέσα στη θαλαμηγό βρισκόταν η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, που αυτές τις μέρες κάνει τις διακοπές της ινγκόγνιτο στο Ιόνιο.

Από την Αριάννα Δημητροπούλου

Το «ΡΑCΗΑ», όπως διέκριναν από μακριά το όνομά του κάποιοι σκαφάτοι παραθεριστές, έμεινε αρκετή ώρα δεμένο στα ανοιχτά δίχως να εμφανιστεί κάποιος στο κατάστρωμά του.

Κάποια στιγμή όμως, το προσωπικό του σκάφους κατέβασε τα δύο μεγάλα tenders και έπειτα από λίγη ώρα ήταν έντονη η κινητοποίηση, τόσο πάνω σ' αυτό, όσο και στη γύρω θαλάσσια περιοχή. Φαινόταν ότι κάποια υψηλά ιστάμενα πρόσωπα βρίσκονταν στη θαλαμηγό και έπρεπε να παραμείνουν διακριτικά μακριά από τον πολύ κόσμο.

Το επόμενο πρωί, η εντυπωσιακή μπλε θαλαμηγός δεν ήταν εκεί και όλοι πίστεψαν ότι συνέχισε το ταξίδι της δίχως να μαθευτεί η ταυτότητα των επιβατών της.

Λίγο αργότερα, όμως, κάποιοι διαπίστωναν την παρουσία του μεγάλου σκάφους στα τιρκουάζ νερά ανοιχτά του νησιού των Αντιπαξών. Και πάλι επικρατούσε κινητικότητα στο σκάφος, δίχως να διακρίνεται κόσμος πάνω στο κατάστρωμά του. Μόνο εκείνοι που περνούσαν κοντά στη θαλαμηγό μπορούσαν να διακρίνουν κάποιους να κολυμπούν δίπλα στα tenders με γυαλιά ηλίου.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο γραφικό λιμανάκι του Λογγού, στην άλλη άκρη του νησιού των Παξών, κάποιοι που θύμιζαν σωματοφύλακες περπατούσαν στο λιμάνι και ερευνούσαν τη γραφική ταβέρνα «Νάσος», που βρίσκεται στο μέσο του μικροσκοπικού λιμανιού, 3-4 φορές κάθε πέντε λεπτά, σαν να προετοίμαζαν την άφιξη κάποιου σπουδαίου προσώπου.

Πράγματι, λίγη ώρα μετά κατέπλευσε στο λιμάνι, μπροστά ακριβώς από την ταβέρνα, ένα ταχύπλοο με 8 επιβάτες. Ανάμεσα σ' αυτούς, όσοι βρίσκονταν στην ταβέρνα, αναγνώρισαν στο πρόσωπο μιας απλά ντυμένης, άβαφης, ηλιοκαμένης, όμορφης γυναίκας, την πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό. Δίπλα της, καθόταν ο σύζυγός της Ερνέστος του Ανόβερο. Χαμογελαστή και ευγενική, ζήτησε να δει τον κατάλογο του μαγαζιού και τελικά απόλαυσαν ψάρια και θαλασσινά και λευκό ελληνικό κρασί.

Δύο ώρες κράτησε το δείπνο και όλοι από τα γύρω τραπέζια κοίταζαν διακριτικά την πριγκίπισσα, που μέσα στο εμπριμέ της φόρεμα έμοιαζε έφηβη. Όταν τελείωσε το δείπνο, χαιρέτησε προσωπικά την ιδιοκτήτρια της ταβέρνας και το προσωπικό και τους ευχαρίστησε, δηλώνοντας την απόλυτη ικανοποίησή της από το υπέροχο φαγητό.

Η παρέα, συνοδεία των σωματοφυλάκων, περπάτησε ως την άλλη μεριά του μικρού λιμανιού και κάθισε στο μπαρ «Roxy» για ένα ποτό. Κι εκεί η πριγκίπισα Καρολίνα έκανε αίσθηση με την απλότητα και την ευγένειά της. Μάλιστα, δεν σταματούσε να εκδηλώνει τη χαρά της από την παραμονή της στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, που διατηρεί ακόμη τη γραφικότητά του.

Η συντροφιά απόλαυσε το ποτό της και λίγες ώρες μετά, περπατώντας, έφτασαν στο σημείο όπου είχαν δέσει το ταχύπλοο, με το οποίο επέστρεψαν στη θαλαμηγό για να συνεχίσουν τις διακοπές τους στο μαγευτικό Ιόνιο.