Όπρα τέλος!

20.11.2009
Μετά από 25 χρόνια, πέφτουν οι τίτλοι τέλους για το δημοφιλές σόου της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) που προβάλλεται σε περισσότερες από 145 χώρες.

Μετά από 25 χρόνια, πέφτουν οι τίτλοι τέλους για το δημοφιλές σόου της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) που προβάλλεται σε περισσότερες από 145 χώρες.

Η "βασίλισσα του τοκ-σόου" όπως την αποκαλούν, πρόκειται να ανακοινώσει ότι η ενάτη Σεπτεμβρίου του 2011 θα είναι η τελευταία μέρα προβολής του σόου της, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της Γουίνφρεϊ.

Η 55χρονη παρουσιάστρια και πρώτη κυρία της αμερικάνικης τηλεόρασης, ετοιμάζεται να ξεκινήσει το δικό της καλωδιακό κανάλι "Όwn", αρχικά του "The Oprah Winfrey Network" και σύμφωνα με φήμες σχεδιάζει να γίνει αφεντικό του εαυτού της, εκμεταλλευόμενη τα πετυχημένα προγράμματα της.

Πάντως, οι υπεύθυνοι του δικτύου CBS, με τους οποίους συνεργάζεται όλα αυτά τα χρόνια, δεν της κρατούν κακία και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Ξέρουμε πως ότι πιάνει στα χέρια της γίνεται χρυσός και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Σεβόμαστε την Όπρα και της ευχόμαστε καλή τύχη στα νέα επιχειρηματικά της σχέδια. Ανυπομονούμε να ξαναδουλέψουμε μαζί της".

Η Όπρα έχοντας βιώσει την κακοποίηση και την φτώχεια στα παιδικά της χρόνι,α κατάφερε να γίνει τηλεοπτικός αστέρας παγκόσμιας εμβέλειας.

"Άλλαξε τον τρόπο που οι άνθρωποι μιλούν μεταξύ τους, καθιέρωσε έναν διαφορετικό είδος συνέντευξης με προσωπικές ιστορίες, οι οποίες έγραψαν ιστορία και ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη", δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας της Τιμ Μπένετ (Tιm Bennett).

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά συγκεντρώνει πάνω από τα 7 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αμερική. Η 24η σεζόν του σόου ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, στη λεωφόρο Μίσιγκαν στο Σικάγο, με τη συμμετοχή 20.000 θαυμαστών της Όπρα και τη ζωντανή εμφάνιση του μουσικού συγκροτήματος "Black Eyed Peas".

Στη φετινή σεζόν, η Γουίνφρεϊ παρουσίασε πολλές αποκλειστικές συνεντεύξεις, όπως για παράδειγμα, η συνάντηση με τον πυγμάχο Μάικ Τάισον (Mike Tyson), την τραγουδίστρια Γουίντεϊ Χιούστον (Whitney Houston) αλλά και την πρώην κυβερνήτη της Αλάσκα, Σάρα Πέιλιν (Sarah Palin).

Η απώλεια του σόου της Όπρα θα αποτελέσει μια πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δικτύου CBS, αφού το κανάλι παίρνει ένα ποσοστό των δικαιωμάτων της εκπομπής, από τους σταθμούς που την αναμεταδίδουν ανα τον κόσμο.

Η περιουσία της Όπρα ξεπερνά σήμερα τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας την στην κορυφή των πιο ισχυρών προσωπικοτήτων του κόσμου και των μίντια, σύμφωνα και με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα, το οικονομικό περιοδικό Forbes.

Ο Ντον Χάλκομπ (Don Halcombe), εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής της, αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους που οδήγησαν την Όπρα να βάλει τέλος στο σόου της:

"Θα μιλήσει για όλα αυτά, μέσα από την εκπομπή της Παρασκευής. Έχετε υπομονή", ανέφερε χαρακτηριστικά!

Η αυτοκρατορία της Όπρα, που περιλαμβάνει βιβλία, περιοδικά, ραδιόφωνο και ίντερνετ, έχει και φιλανθρωπικό πρόσωπο.

Για την Όπρα, έργο ζωής αποτελούν και τα σχολεία θηλέων που έχει ιδρύσει στην Αφρική, αλλά και η στήριξη των παιδιών που γνώρισαν την κακοποίηση και την βία από μικρή ηλικία.

Μετάφραση - Απόδοση video: Κατερίνα Πατούλια