Γιώργος Τσαλίκης: Με τον Νίκο είμαστε φίλοι

20.11.2009
Πώς είναι οι σχέσεις του με τον Μουτσινά; Θεωρεί ότι δέχεται πόλεμο η Μενεγάκη; Είναι το πρώτο όνομα στο «Δέστε τους»; Ποια είναι η γνώμη του για τους Καραμέρο και Χαριτάτο; Θα διαφήμιζε το CD του στον Φώτη και στη Μαρία; Τι απαντάει σε όσους υποστηρίζουν ότι αυτός και η παρέα του αντιγράφουν τους Σεργουλόπουλο και Μπακοδήμου και τι μας λέει για τη Ρούλα Κορομηλά; Ανακρίναμε τον Γιώργο Τσαλίκη πριν τον... δέσουμε και σας τα λέμε όλα!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Πολλοί στοιχηματίζουν για το πότε θα τσακωθείτε με τον Μουτσινά στο «Δέστε τους». Τι απαντάς;

«Δεν απαντώ ποτέ σε στοιχήματα τα οποία δεν με αφορούν. Για μένα το ουσιώδες είναι πότε η εκπομπή θα δέσει τόσο, ώστε να πούμε ότι έχει αποκτήσει μια ισχυρή ταυτότητα, που να αρέσει απόλυτα στους τηλεθεατές και να αντιπροσωπεύει εμάς στο 100%. Οπότε, είναι πολύ πιο σημαντικό αυτό το στοίχημα, παρά το αν πρόκειται να τσακωθώ με τον Νίκο, που δεν θα γίνει, γιατί δεν τσακώνομαι ποτέ και δεν μου έχει δείξει και ο Νίκος ότι έχει τέτοια διάθεση».

Πάντως, ορισμένοι βλέποντας την εκπομπή υποστηρίζουν ότι τόσο ο Νότης Χριστοδούλου όσο και η Δήμητρα Αιγινίτη δεν έχουν ιδιαίτερο ρόλο. Το αισθάνεσαι κι εσύ αυτό;

«Ότι δεν έχουν ρόλο δεν το αισθάνομαι γιατί ο καθένας έχει το ρόλο του, μικρό ή μεγάλο. Όταν η εκπομπή αποκτήσει συγκεκριμένη ταυτότητα, που θα βγει από τη χημεία των πέντε μας, πίστεψέ με, ο ρόλος που θα παίξει ο καθένας θα είναι στο 100% ο ρόλος που του έχει ανατεθεί».

Οι περισσότεροι θεωρούν λοιπόν ότι σ’ εσένα έχει ανατεθεί ο πρώτος ρόλος, ότι είσαι εκείνος "αν θες" που κινεί την ιστορία!

«Στο "Δέστε τους" είναι τρεις βασικοί παρουσιαστές, η Μαρία, ο Νίκος κι εγώ. Από εκεί και πέρα δεν έχω κάποια περαιτέρω ενημέρωση από το κανάλι».

Πάντως, στους τίτλους το όνομά σου είναι πρώτο...

«Δεν μπορούν να ξεκινούν και με τους πέντε μαζί σαν χορωδία».

Τυπικά οι τίτλοι θα έπρεπε να ξεκινούν με την Ηλιάκη, να ακολουθεί ο Μουτσινάς και να είσαι ο τρίτος στη σειρά... Aυτό δεν δείχνει ότι έχεις προβάδισμα;

«Δεν με έχει ενημερώσει κάποιος ότι εγώ είμαι ο πρώτος παρουσιαστής της εκπομπής. Απλώς σε μια κουβέντα που γίνεται, όπως είναι φυσικό, πρέπει κάποιος να τη συντονίζει για να είναι ομαλή. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι μιλάει πιο πολύ ούτε ότι είναι πρώτος».

Κάνω αυτή την ερώτηση, γιατί, αν θες, ακούς κι εσύ όλη αυτή την παραφιλολογία για τη σχέση σας, δεν είσαι εκτός.

«Ναι, αλλά αν με ρωτάς και με ξαναρωτάς, σημαίνει ότι δεν με πιστεύεις».

Έρχομαι στη Ρούλα Κορομηλά, η οποία βρίσκεται πίσω από πολλά προγράμματα του Alpha και φυσικά το «Δέστε τους». Πώς είναι η σχέση σας;

«Την αγαπώ πάρα πολύ. Με βοήθησε, με στήριξε "και με στηρίζει", τη θεωρώ δασκάλα μου. Έχει πολλή ενέργεια και είμαι πολύ ευτυχής που δουλεύω μαζί της».

Πιστεύεις ότι λείπει η Κορομηλά από την τηλεόραση;

«Σαφέστατα. Ο κόσμος τη λατρεύει, την αγαπάει και νομίζω ότι πολύ σύντομα η Ρούλα θα κάνει το comeback της. Και θα είναι πολύ δυναμικά, πίστεψέ με!».

Ξέρεις πράγματα λοιπόν...

«Όλος ο κόσμος ζητά να ακούσει τη φωνή της, να βγει στην κάμερα. Ο κόσμος αγαπάει πολύ τη Ρούλα και περιμένει να γυρίσει στη μικρή οθόνη. Γνωρίζω επίσης ότι η Ρούλα αναζητά ξανά αυτή την επαφή με τον κόσμο και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πολύ δυναμική επιστροφή σύντομα».

Φέτος έχουν γίνει πολλές και μεγάλες ανατροπές στα τηλεοπτικά πράγματα. Μία από αυτές είναι και το ότι οι Καραμέρος και Χαριτάτος πέρασαν την Ελένη Μενεγάκη. Τους έχεις παρακολουθήσει;

«Ναι, τους έχω παρακολουθήσει. Μου αρέσουν πολύ, αλλά δεν νομίζεις ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα;».

Σίγουρα ακόμα είμαστε στις αρχές της τηλεοπτικής σεζόν...

«Οπότε, μήπως πρέπει οποιαδήποτε κριτική κάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις να γίνεται με περισσότερη σύνεση και εγκράτεια; Εγώ νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνουμε. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι η Ελένη Μενεγάκη είναι η "βασίλισσα της πρωινής ζώνης", όπως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η εκπομπή των παιδιών είναι άρτια και ενδιαφέρουσα. Αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για σχόλια».

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί θεωρούν ότι γίνεται γενικότερα πόλεμος εναντίον της Μενεγάκη. Θεωρείς ότι ισχύει αυτό το γεγονός; Και αν ναι, πιστεύεις ότι είναι άδικο;

«Δεν έχω παρακολουθήσει κάτι τέτοιο. Αυτό που ξέρω και είναι δεδομένο είναι ότι όλος ο κόσμος αγαπάει την Ελένη Μενεγάκη. Τώρα, από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να βλέπουμε πολέμους, αλλά να κοιτάμε η δουλειά μας να γίνεται σωστά και νομίζω ότι η Ελένη αυτό κάνει. Κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της».

Άρα θεωρείς ότι δεν δέχεται πόλεμο από τα μέσα, όπως ουσιαστικά υποστηρίζεται από πολλούς...

«Θεωρώ ότι η Ελένη αυτή την περίοδο έχει υποστεί μια φθηνότατη κριτική, τίποτα άλλο. Τώρα, για την ταμπέλα «πόλεμος», δεν ξέρω. Δεν έχουμε ζήσει πολέμους για να ξέρω πώς είναι».

Τι τίτλο θα έδινες στον εαυτό σου; Τραγουδιστής ή παρουσιαστής;

«Τραγουδιστής, ο οποίος παρουσιάζει μια καθημερινή απογευματινή εκπομπή στην τηλεόραση του Alpha».

Φοβάσαι μήπως μπερδευτεί το κοινό; Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, για παράδειγμα, όταν ξεκίνησε την καριέρα του παρουσιαστή, έφυγε από το τραγούδι...

«Εγώ νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε μια συνειδητοποιημένη επιλογή και επέλεξε να μείνει μόνο στην τηλεόραση».

Έπειτα από δύο χρόνια θα ήθελες να είσαι σε ένα χώρο με μεγάλη επιτυχία ή να έχεις την πρώτη σε τηλεθέαση εκπομπή;

«Το συνδυασμό τον αποκλείεις προφανώς...».

Όχι? (Γέλια.)

«Οπότε έχεις την απάντηση».

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι σου ζητούσαν να κάνεις ένα βίντεο προκειμένου να διαφημίσεις το καινούργιο CD σου από την εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας, θα πήγαινες;

«Μα τι είναι αυτή η συνέντευξη που μου κάνεις; πραγματικά! Εσύ νομίζω ότι θα έπρεπε να ασχοληθείς με το δημιουργικό εκπομπής. Αν λοιπόν μου κάνουν πρόταση, θα δω πώς θα αισθανθώ και θα απαντήσω ανάλογα».

Πατέρας τριών παιδιών? Πώς είναι η άλλη όψη της ζωής σου;

«Παίρνω πολλή ενέργεια από τα παιδιά μου. Μου αρέσουν οι καινούργιες στιγμές που ζω μαζί τους. ειδικά με το μεγαλύτερό μου γιο, που πηγαίνει φέτος στην Α΄ Δημοτικού».

Τι λείπει πλέον από τη ζωή σου;

«Μου λείπουν μόνο οι άνθρωποι που έχουν φύγει».

Πολλοί θεωρούν ότι ο ένας θα προσπαθήσει να καπελώσει τον άλλο για το ποιος θα έχει τον πρώτο ρόλο, εξαιτίας του ότι και ο Μουτσινάς έχει έντονη προσωπικότητα...

«Δεν με αφορά καθόλου. Έχω ξανασυνεργαστεί με έντονες προσωπικότητες. Όταν έχεις αυτοπροσδιοριστεί και ξέρεις ακριβώς τι θέλεις από τον άλλο, δεν υπάρχουν παρερμηνείες. Ο Νίκος δεν έχει δείξει καμία τέτοια διάθεση. Εξάλλου, στην εκπομπή υπεύθυνη είναι η Ρούλα Κορομηλά. Δεν ξέρω αν αυτό έχει παίξει κάποιο ρόλο, αλλά ο Νίκος είναι συνεργάσιμος, θετικότατος και τολμώ να πω ότι αρχίζουμε και γινόμαστε φίλοι, κάτι που μ’ αρέσει πάρα πολύ».

Ήταν εύκολο τελικά να δέσετε με τον Μουτσινά;

«Με ξαναρώτησες.. Τον Νίκο δεν τον διαχωρίζω από την υπόλοιπη ομάδα, δεν τον αντιμετωπίζω σαν άτομο που έχει ειδικές ανάγκες. Δεν καταλαβαίνω γιατί μου το λες αυτό, αφού ο άνθρωπος είναι άψογος. Πολύ εύκολο ήταν και νομίζω ότι θα πρέπει να σταματήσει να γίνεται αυτή η ερώτηση τόσο έντονα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, οι σχέσεις μας είναι άριστες και ο άνθρωπος είναι συνεργάσιμος. Τι να πω? Να τραβήξω τα μαλλιά μου για να με πιστέψεις;».

Ήρθες για να μείνεις στην τηλεόραση ή κάνεις την πλάκα σου και δεν ξέρεις πώς θα είσαι του χρόνου;

«Για το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου θα απαντήσω ότι δεν είναι στο χέρι μου. Όσο για το δεύτερο, δεν κάνω τίποτα για πλάκα όταν δίνω το 100% της ψυχής μου. Κάνω τηλεόραση επειδή τα συγκεκριμένα πράγματα μου αρέσουν, με γεμίζουν, με ιντριγκάρουν και τα γουστάρω πολύ».