Ρ. Πάτινσον: ο πιο επικερδής σταρ στον κόσμο

24.11.2009
Πριν ένα χρόνο ακριβώς, ο Ρόμπερτ Πάτινσον ( Robert Pattinson) δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένας επίδοξος ηθοποιός, που λίγοι τον γνώριζαν από το σύντομο πέρασμά του σε μία από τις ταινίες του "Harry Potter" (Χάρυ Πότερ).
Πριν ένα χρόνο ακριβώς, ο Ρόμπερτ Πάτινσον ( Robert Pattinson) δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένας επίδοξος ηθοποιός, που λίγοι τον γνώριζαν από το σύντομο πέρασμά του σε μία από τις ταινίες του "Harry Potter" (Χάρυ Πότερ).

Όμως, σήμερα, ο 23χρονος Ρόμπερτ, γόνος μεσοαστικής οικογένειας από το νοτιοδυτικό Λονδίνο, αποτελεί τον πιο επικερδή σταρ στον κόσμο.

Εν το μεταξύ, η δεύτερη ταινία του "Twilight Saga" με τίτλο "Νew Moon" (Νέα Σελήνη), στην οποία ο Πάτινσον κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων την πρώτη ημέρα προβολής της στην Αμερική.

Η ταινία χτύπησε το εξωφρενικό ποσό των 44 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 48 εκατομμύρια ευρώ) στο box office και περίπου τα 15 εκατομμύρια από τις εισπράξεις αυτές, έγιναν στις βραδινές προβολές μετά τα Μεσάνυχτα.

Εκεί, οι θαυμαστές του Πάτινσον και της Νέας Σελήνης, έκανα ουρές για να βρουν μια θέση στους κινηματογράφους. Τέτοιο βραδινό ρεκόρ εισιτηρίων είχαμε να δούμε από την πρεμιέρα της προβολής της ταινίας "The Dark Knight" που πρωταγωνιστούσε ο αδικοχαμένος Χιθ Λέτζερ στο ρόλο του "Τζόκερ" και είχε κάνει εισπράξεις 40 εκατομμυρίων λιρών.

Το ρεκόρ της ταινίας "Νέα Σελήνη" στην Αμερική - που παραδοσιακά αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο- ξεπέρασε και άλλες τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες όπως είναι ο "Harry Potter", "Οι Πειρατές της Καραϊβικής", "X Men" αλλά και το "Star Wars".

Στην Βρετανία πολλά από τα εισιτήρια για την πρεμιέρα της Νέας Σελήνης είχαν ήδη προπωληθεί από το Σεπτέμβριο.

Στη "Νέα Σελήνη", παρακολουθούμε τον έρωτα ανάμεσα σε μια έφηβη κοπέλα (Kristen Stewart) και ένα βαμπίρ (Robert Pattinson), ενώ στο ερωτικό τρίγωνο προστίθεται και ένας νεαρός λυκάνθρωπος (Taylor Lautner).

Πρόσφατα, η σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας "Λυκόφως", Κάθριν Χάρντγουικ (Catherine Hardwicke), άφησε να εννοηθεί ότι οι Ρόμπστεν - συντόμευση των ονομάτων του Ρόμπερτ Πάτινσον και της Κρίστεν Στιούαρτ- είναι ζευγάρι.

Η πρώτη ταινία του "Twilight Saga" - που βασίζεται στην σειρά των βιβλίων της συγγραφέως Στέφανι Μέγιερ (Stephenie Meyer) - με τίτλο "Λυκόφως" έφτασε σε εισπράξεις τα 240 εκατομμύρια λίρες σε όλο τον κόσμο το 2009.

Η ταινία αποτέλεσε φαινόμενο και μετέτρεψε τους ηθοποιούς που συμμετείχαν σε αυτή σε σούπερ σταρ πρώτης εμβέλειας. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η φήμη ότι η τόσο μεγάλη δημοσιότητα, ενόχλησε τον 23χρονο σταρ Ρόμπερτ Πάτινσον που σκεφτόταν να αποχωρήσει από την τέταρτη ταινία της σειράς, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα ποτέ.

Η τρίτη συνέχεια του "Τwilight Saga" με τίτλο "Έκλειψη" βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής και θα βγεις στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2010.