Σ. Μπουλάς: "Τελικά δεν μου πάει ο γάμος"

11.01.2010
Είναι από τους ηθοποιούς εκείνους που δεν αγαπάς απλώς τη δουλειά τους, αλλά τη λατρεύεις! Αυτούς που με το χέρι στην καρδιά μπορείς να τους χαρακτηρίσεις «χαρισματικούς». Το υποκριτικό ταμπεραμέντο του Σάκη Μπουλά θυμίζει ηθοποιό μιας άλλης εποχής.

Από τον Δημήτρη Σταματίου

Είναι από τους ηθοποιούς εκείνους που δεν αγαπάς απλώς τη δουλειά τους, αλλά τη λατρεύεις! Αυτούς που με το χέρι στην καρδιά μπορείς να τους χαρακτηρίσεις «χαρισματικούς». Το υποκριτικό ταμπεραμέντο του Σάκη Μπουλά θυμίζει ηθοποιό μιας άλλης εποχής. Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, δεν ξέρεις ποια απ’ όλες τις δουλειές του να διαλέξεις ως την πιο αγαπημένη... Με αφορμή την πρεμιέρα του επετειακού επεισοδίου του «50-50» στο Mega, αλλά και την επιτυχία που σημειώνει η καινούργια σειρά «Η οικογένεια βλάπτει», κάναμε μια κουβέντα με τον Παυλίτο ή, αν προτιμάτε, τον Μένιο.

Τελικά, πόσο... βλαβερή μπορεί να αποδειχθεί πως είναι μια οικογένεια;

«Καλά, μια οικογένεια μπορεί να αποδειχθεί πως είναι μέχρι και... θανάσιμα βλαβερή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει μ’ εμάς. Μην κοιτάς που δεν μας φαίνεται! (Γέλια.) Εμείς κατά βάθος είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια. Καταρχήν μένουμε όλοι στο ίδιο σπίτι. Από τον παππού μέχρι τα παιδιά και την... κουνιάδα. Ξέρεις πολλές οικογένειες να ζουν έτσι; Οπότε, αν δεν αγαπιόμασταν, πώς θα συζούσαμε; Μάλλον, τώρα που το ξανασκέφτομαι, σ’ εμάς ταιριάζει απόλυτα το -μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε...».

Τι έχει φταίξει και δεν επικρατεί η ομόνοια και η ευτυχία;

«Κοίταξε, δεν φταίει για όλα το γκαζόν, αλλά ο γαμπρός. Εκείνος ήρθε κι έπαψαν να υπάρχουν ομόνοια, ευτυχία και γαλήνη στο σπίτι. Ήρθε και μας έκανε άνω κάτω. (Γέλια.) Και να σκεφτείς πως ουσιαστικά αυτός ο κακόμοιρος είναι το μεγαλύτερο θύμα της υπόθεσης. Από τη μία τον μισεί η πεθερά του και του κάνει το βίο αβίωτο και, από την άλλη, του τρώει τα λεφτά ο πεθερός του (Γέλια.)».

Γιατί ο Μένιος δεν είναι παραδοσιακός πατέρας και σύζυγος, που να νοιάζεται μόνο για το καλό των παιδιών του και της οικογένειάς του;

«Γιατί το έχει στο αίμα του να είναι... λαμόγιο. Το έχει το DNA του. Είναι μικροαπατεώνας, αεριτζής. Πάντως, θαυμάζω, η αλήθεια είναι, την ικανότητα που έχει στο τέλος -ό,τι κι αν έχει γίνει- να μπαλώνει τα πράγματα και να τη βγάζει καθαρή. Γιατί, για να μπορείς να τη βγάζεις καθαρή, πρέπει όντως να έχεις μια ιδιαίτερη ικανότητα».

Αλήθεια, στην προσωπική σου ζωή δεν μπήκες ποτέ στον πειρασμό να γίνεις μπαμπάς και οικογενειάρχης;

«Ποτέ, σου τ’ ορκίζομαι. (Γέλια.) Δεν μου πάει εμένα το στυλάκι του οικογενειάρχη και του πατέρα».

Να υποθέσω πως επειδή είσαι αντισυμβατικός, ροκ και επαναστάτης, δεν είσαι και υπέρ του γάμου;

«Ακριβώς. Αν και έχω παντρευτεί δύο φορές, αποδείχθηκε πως όντως δεν μου πάει ο γάμος. Είμαι πιο ελεύθερο πνεύμα. Κάτι παθαίνω με τις δεσμεύσεις και τους αιώνιους όρκους αγάπης».

Η ελληνική τηλεόραση είναι όντως κακή ή μήπως την έχουμε αδικήσει λιγάκι;

«Δεν θα μπορούσα να πω πως έχουμε κακή τηλεόραση, γιατί θα ήμουν αχάριστος. Εγώ με την τηλεόραση έχω περάσει καλά και μου έχει προσφέρει πολλά. Τώρα ότι ξαφνικά έχουμε πήξει στα φτηνιάρικα μαγειρικά ριάλιτι, ώστε να μη δίνουν τα κανάλια 100.000 και 150.000 ευρώ για το κάθε επεισόδιο μιας σειράς, είναι γεγονός. Και είναι ένα γεγονός που με θλίβει. Όμως, η τηλεόραση μπορεί να παράγει και πολιτισμικό έργο. Έλα όμως που τα κανάλια είναι εμπόριο; Και πολιτισμικό έργο και εμπόριο δεν πάνε μαζί».

Το σίγουρο είναι πως η ελληνική τηλεόραση βρίσκεται σε κρίση... Σε κρίση βρίσκονται και όλοι οι ηθοποιοί;

«Οι ηθοποιοί δεν είναι απλώς σε κρίση, αλλά σε κρισάρα! Από τους 10.000 ηθοποιούς, αυτοί που δουλεύουν φέτος μετριούνται σχεδόν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Έχουμε φτάσει στο σημείο να αισθανόμαστε τυχεροί που δουλεύουμε. Στο τέλος θα μας ζητήσουν τα κανάλια να τους πληρώνουμε κιόλας για να μας πάρουνε στις δουλειές τους»!

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Μένιος είναι πολύ αναγνωρίσιμος χαρακτήρας. Τέτοιοι τύποι έχουν γίνει ξαφνικά πολύ «in».

«Τι, τα λαμόγια εννοείς; Φυσικά. Αυτό το "κλαμπ" έχει πάρα πολλά μέλη. Ο Μένιος θα μπορούσε άνετα να είναι και πολιτικός. Έχει όλα τα απαραίτητα... φόντα. Είναι χαρισματικός, επικοινωνιακός και ουσιαστικά άλλα σου τάζει και άλλα κάνει. Τάζει λαγούς με πετραχήλια και όταν ο άλλος ψάξει για να βρει τα πετραχήλια, μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε! (Γέλια.) Μη μου πεις πως αυτή δεν είναι η τέλεια περιγραφή ενός πολιτικού;».

Παίζουν ρόλο για σένα οι μετρήσεις τηλεθέασης;

«Εντάξει, δεν θα σηκωθώ το πρωί με την τσίμπλα στο μάτι για να δω τα νούμερα, αλλά εννοείται πως με ενδιαφέρει να μαθαίνω για το αν τα έχουμε πάει καλά. Και ξέρεις γιατί δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφοροι απέναντι στα νούμερα; Γιατί, πρώτον, αυτός είναι ένας τρόπος για να δούμε αν αρέσει η δουλειά μας -η AGB είναι στην τηλεόραση όπως είναι το ταμείο στα θέατρα- και, δεύτερον, γιατί από αυτά κρίνεται -καλώς ή κακώς- το αν θα βγάλουμε τη σεζόν ή αν θα είμαστε εδώ και του χρόνου. Κάνεις μια σειρά την οποία πιστεύεις πολύ και βγαίνει στον αέρα και δεν πάει καλά. Τότε μοιραία πας κι εσύ σπίτι σου. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα υποδεχτεί ο κόσμος μια νέα πρόταση. Είναι άβυσσος η ψυχή του τηλεθεατή».

Το επετειακό «50-50»
Επιτέλους, η μεγάλη στιγμή έφτασε! Δύο χρόνια μετά η θεότρελη παρέα του «50-50» επιστρέφει δριμύτερη, με τον Νικηφόρο, τον Μίμη και τον Παύλο σε τρελά κέφια! Η... συμμορία του Mega ξαναχτυπά με ένα άκρως απολαυστικό επεισόδιο στις 13 Ιανουαρίου.

Το επετειακό επεισόδιο του «50-50» ξεκινά με ένα σύντομο φλας μπακ, στη διάρκεια του οποίου θα παρακολουθήσουμε τι έχει συμβεί στους ήρωές μας όσο καιρό ήμασταν... μακριά τους. Όσο για τις καινούργιες τους περιπέτειες; Αυτές ξεκινάνε τρία χρόνια μετά.

Ο Νικηφόρος σε τρελά κέφια
Τον Νικηφόρο τον βρίσκουμε σε τρελά χάλια. Η κόρη του η Ναταλίτσα μαζί με τον Αχιλλέα και το εγγόνι του έχει εγκατασταθεί στην Αμερική και είναι απαρηγόρητος. Πώς αντέχει η Ελισάβετ αυτή του την παράνοια; Εμ, δεν την αντέχει. Η σχέση τους για ακόμα μία φορά περνάει τρελή κρίση. Συν το γεγονός ότι η Ελισάβετ, κλασικά, δουλεύει για να τον ζήσει. Ο Νικηφόρος ποτέ δεν ήταν... φαν της δουλειάς, οπότε τώρα που είναι και ψυχικό ράκος πού κέφι για δουλειά.

Ένας Μίμης έξω φρενών
Μη νομίζετε, όμως, πως και ο Μίμης και η Ξανθίππη τα πάνε καλύτερα. Ο Μίμης μετά την... άσωτη ζωή που έκανε και κάποια κιλάκια που πήρε ήρθε αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας και τον βρίσκουμε σε φάση τρελής δίαιτας, αλλά και αποχής από το σεξ! Όμως, τα προβλήματά του δεν σταματούν εδώ. Το εργοστάσιο δεν έμεινε ανεπηρέαστο από την οικονομική κρίση κι έτσι η Βίβιαν έχει βρει ευκαιρία να απολύει κόσμο, γεγονός που τον εξαγριώνει. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τον συγχύζει και το γεγονός πως το παιδί που έχει υιοθετήσει με τον Κίμωνα προσπαθεί να το μεγαλώσει κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή της!

Ο Παυλίτος νταντά
Όσο για τον Παυλίτο; Η Μαρία μένει έγκυος και ο Παύλος τα βρίσκει... σκούρα. Βλέπετε, δεν ήθελε ξένη γυναίκα να μεγαλώσει το παιδί του, η ίδια αποφασίζει να ασχοληθεί με το γυμναστήριο, επομένως, αρχίζει εκείνος το baby sitting! Στην απόγνωσή του μέχρι και τη βοήθεια της Ειρήνης ζητάει, την οποία, αν θυμάστε, είχαμε αφήσει σε πολύ... ροκ κέφια. Τώρα; Καμία σχέση. Έπειτα από κάποια σημαντικά γεγονότα το έχει ρίξει στη θρησκεία! Είπε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού!