Τα μασάει ο Γουίλιαμ για την Κέιτ...

21.01.2010
Για πολλούς ανθρώπους που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στα προσωπικά του πρίγκιπα, μία είναι η φλέγουσα ερώτηση που όμως απάντηση δεν παίρνει: "Πότε θα παντρευτεί;"

Για πολλούς ανθρώπους που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στα προσωπικά του πρίγκιπα, μία είναι η φλέγουσα ερώτηση που όμως απάντηση δεν παίρνει: "Πότε θα παντρευτεί;"

Αυτή την περίοδο, ο 27χρονος γαλαζοαίματος βρίσκεται σε περιοδεία στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Την Τρίτη, λοιπόν, μία ηλικιωμένη αβορίγινας του έκανε δυνατά την ίδια ερώτηση κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κοινοτικό κέντρο στο Σίδνεϊ. Η απάντησή του; "Όπως έχω ξαναπεί", είπε "περιμένετε και θα δείτε".

Ο Γουίλιαμ, ο οποίος έχει δεσμό με την 28χρονη Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) τα τελευταία 7 χρόνια, με κάποια διαλείμματα ενδιάμεσα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μίντλετον συνόδεψε τον καλό της στην τελετή αποφοίτησής του από την Σχολή Οδήγησης Ελικοπτέρων της Βασιλικής Αεροπορίας στο Σόουμπερι (Defence Helicopter Flying School at Royal Air Force Shawbury). Τη στιγμή μάλιστα που εκείνος πήρε τη θέση του ανάμεσα στους συναδέλφους του, η Κέιτ σηκώθηκε όρθια χειροκροτώντας τον.

Επιστρέφοντας στην επίσκεψή του στην Αυστραλία, όμως, αναφέρουμε την περίπτωση μιας ακόμη ηλικιωμένη γυναίκας η οποία τον πλησίασε έξω από το κοινοτικό κέντρο του Ρέντφερν και του έδειξε μια φωτογραφία της κόρης της και της εγγονής της μαζί με την μητέρα του, αρκετά χρόνια πριν, όταν είχε και εκείνη επισκεφτεί τη μακρινή χώρα. Ο πρίγκιπας είχε μια σύντομη, ζεστή συζήτηση μαζί της.

Αργότερα, ο Γουίλιαμ διάβασε μια ιστορία σε μερικά παιδιά, έπαιξε μπόουλινγκ στο Wii που του έδωσαν και έκανε επίδειξη της δεξιότητάς του στο πινγκ-πονγκ.

Ο Βρετανός γαλαζοαίματος έγινε δεκτός με μεγάλη θέρμη και στην Αυστραλία. Η εφημερίδα "Daily Telegraph" είχε στην πρώτη της σελίδα σήμερα, μια φωτογραφία του καθώς διάβαζε στους νέους στο κοινοτικό κέντρο που επισκέφτηκε, με τίτλο "Βασιλιάς των παιδιών".

Νωρίτερα την ίδια μέρα, είχε αποδεχτεί πρόσκληση σε μια μικρή ανοιχτή σκηνή όπου έναν άντρας έκαιγε φύλα ευκαλύπτου σε έναν δίσκο από λεπτό φλοιό, υπό τους ήχους του παραδοσιακού αερόφωνου. Μια ομάδα χορευτών παρουσίασε προς τιμή του ένα μικρό έργο με τον τίτλο "Καλωσόρισμα και αποχαιρετισμός" από την περιοχή Γουάκα Γουάκα της Νότιας Κουίνσλαντ.

"Καλωσορίσατε στη γη των αβοριγίνων, μία από τις 29 που δημιουργούν το έθνος μας", είπε στον πρίγκιπα ο Τσάρλς "Τσίκα" Μάντεν (Τσάρλς "Τσίκα" Μάντεν). "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρίγκιπα Γουίλιαμ που ήρθε σήμερα εδώ με αυτή την υπέροχη ευκαιρία, μαζί με του αβορίγινες και μη αβορίγινες αδελφούς και αδελφές μας. Το κέντρο έχει κάνει πολλά θετικά πράγματα για το Ρέντφερν. Το Ρέντφερν δεν είναι τόσο άσχημο μέρος όσο λένε κάποιοι".

Μάρτυρες, υποστηρίζουν ότι ο Γουίλιαμ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δουλειά που γίνεται εκεί, καθώς έχει στόχο να κάνει καλύτερη τη ζωή των νέων ανθρώπων -κάτι που αντικατοπτρίζει και τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.