Τρίτο πρόσωπο στον χωρισμό της Γουίνσλετ;

17.03.2010
Και ενώ τα νέα για το επικείμενο διαζύγιό της είναι ακόμη νωπά, άνθρωποι κοντά στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό υποστηρίζουν ότι η φίλη τους, εδώ και καιρό, δεν έβλεπε με καλό μάτι την ιδιαίτερη σχέση που ο άντρας της Σάμ Μέντες (Sam Mendes) είχε με τη νεαρή ηθοποιό Ρεμπέκα Χολ (Rebecca Hall).



Και ενώ τα νέα για το επικείμενο διαζύγιό της είναι ακόμη νωπά, άνθρωποι κοντά στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό υποστηρίζουν ότι η φίλη τους, εδώ και καιρό, δεν έβλεπε με καλό μάτι την ιδιαίτερη σχέση που ο άντρας της Σάμ Μέντες (Sam Mendes) είχε με τη νεαρή ηθοποιό Ρεμπέκα Χολ (Rebecca Hall).

Η 27χρονη Χολ, κόρη του θεατρικού σκηνοθέτη Σερ Πίτερ Χολ (Sir Peter Hall) και της τραγουδίστριας όπερας Μαρία Ίγουινγκ (Maria Ewing), φαίνεται ότι πρόσφερε στον Μέντες τον ώμο που ήθελε για να... κλάψει, τη στιγμή που ο γνωστός σκηνοθέτης έβλεπε τον σχεδόν επτά χρόνων γάμο του με την Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet) να καταρρέει.

Βέβαια, φίλοι του 44χρονου Μέντες δήλωσαν ότι οι δυο τους είναι μόνο φίλοι και απλά είχαν περάσει τον προηγούμενο χρόνο δουλεύοντας μαζί σε θεατρικές παραγωγές στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Πηγές κοντά στην πρώην -πια- σύζυγό του όμως συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι εκείνη ήταν δυσαρεστημένη από το πόσο στενή είχε γίνει αυτή η σχέση.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε από κοινού τον χωρισμό του τη Δευτέρα, λέγοντας ότι είναι καθόλα φιλικός.

Αυτές τις μέρες η Κέιτ κάνει διακοπές στο Μεξικό με τα δύο παιδιά της και τη φίλη της Έμα Τομσον (Emma Thompson).

Κατά τα φαινόμενα, ο Μέντες θα θελήσει να μείνει στη Νέα Υόρκη, όπου έχει έναν στενό κύκλο φίλων, συμπεριλαμβανομένης και της δεσποινίδος Χόλ!

Η λυγερόκορμη καστανή ηθοποιός, η οποία σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Κέιμπριτζ, έχει ήδη δημιουργήσει ένα... όνομα τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή της είναι στην ταινία του Γούντι Άλεν (Woody Allen) "Vicky Cristina Barcelona".

Λέγεται, μάλιστα, ότι χώρισε από τον προηγούμενο φίλο της, μουσικό Φρέντι Στίβενσον (Freddie Stevenson) πριν από μερικά χρόνια.

Η Ρεμπέκα γνώρισε τον Μέντες το 2006 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Starter For 10", που ήταν και το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Εκείνος ήταν παραγωγός της ταινίας.

Στη συνέχεια συνεργάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι όταν ο σκηνοθέτης την συμπεριέλαβε στο καστ δύο παραγωγών που η θεατρική του εταιρεία Bridge Project οργάνωσε στην Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δυο τους έκαναν πολύ καλή παρέα ενώ η ερμηνεία της ηθοποιού πήρε πολύ καλές κριτικές.

Πηγή προσκείμενη προς την Κέιτ Γουίνσλετ δήλωσε σχετικά: "Όταν η Κέιτ έμαθε ότι ο Σαμ είχε έρθει πολύ κοντά στη Ρεμπέκα αναστατώθηκε. Η Ρεμπέκα είναι τελείως ο τύπος του -ο τελειότερος συνδυασμός μυαλού και ομορφιάς".

Ωστόσο, μιλώντας στη "Daily Mail", πηγή κοντινή στον Μέντες δήλωσε τα εξής: "Ο Σαμ και η Ρεμπέκα είναι καλοί φίλοι. Φυσικά και είναι. Έχουν δουλέψει τον περισσότερο από τον περσινό χρόνο μαζί για την Bridge Project. Αλλά το να υπονοεί κανείς ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από τη φιλία τους... παραπάει".

Εκπρόσωπος της Χολ επιβεβαίωσε επίσης ότι εκείνη και ο Μέντες είναι φίλοι.

Η Ρεμπέκα γεννήθηκε στο Λονδίνο και πήγε σε ιδιωτικό σχολείο. Μεγαλώνοντας, πήγε στο κολέγιο St Catharine's στο Κέιμπριτζ, από όπου όμως δύο χρόνια αργότερα έφυγε για να γίνει ηθοποιός.

Ο 79χρονος πατέρας της, Σερ Πίτερ, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο Βρετανικό θέατρο, καθώς υπήρξε ιδρυτής της Βασιλικής Ομάδας Σαίξπηρ (Royal Shakespeare Company) αλλά και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (National Theatre). Σήμερα είναι ο διευθυντής του Rose Theatre στο Κίνγκστον του Λονδίνου. Ο Σερ Πίτερ και η μητέρα της Ρεμπέκα, η οποία ήταν η Τρίτη του γυναίκα, χώρισαν το 1990.

Επιστρέφοντας στο άλλο ζευγάρι... θυμίζουμε ότι η Γουίνσλετ και ο Μέντες ξεκίνησαν να έχουν προβλήματα αμέσως μετά τα γυρίσματα της ταινίας "Ο Δρόμος της Επανάστασης" (Revolutionary Road), όπου συνεργάστηκαν ως πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτης.

Η ταινία αντηχούσε τα προβλήματα της καθημερινότητας για ένα ζευγάρι που πάσχιζε να σώσει τον γάμο του που κατέρρεε (!)

Φίλοι είπαν ότι η Γουίνσλετ πιέστηκε πολύ και είχε φτάσει στα άκρα τους τελευταίους μήνες. Αναφέρουν μάλιστα ότι το είχε ρίξει στο... τσιγάρο προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του δικού της γάμου.