Η Μαντόνα φέρνει νερό στο Μαλάουι

06.04.2010
Μαζί με τις κόρες της Λούρδη (Lourdes) και Μέρσι (Mercy) επέστρεψε στο Μαλάουι η βασίλισσα της ποπ, όπου στο πλαίσιο φιλανθρωπικής περιοδείας της, παραβρέθηκε σε τελετή εγκαινίων μιας νέας αντλίας νερού στην περιφέρεια Μτσίντζι.


Μαζί με τις κόρες της Λούρδη (Lourdes) και Μέρσι (Mercy) επέστρεψε στο Μαλάουι η βασίλισσα της ποπ, όπου στο πλαίσιο φιλανθρωπικής περιοδείας της, παραβρέθηκε σε τελετή εγκαινίων μιας νέας αντλίας νερού στην περιφέρεια Μτσίντζι.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης της, η Μαντόνα (Madonna) περιλαμβάνει τη θεμελίωση ένός σχολείου για κορίτσια κόστους 10 εκατομμυρίων λιρών.

Στην αγκαλιά της μητέρας της και στη συνέχεια της 13χρονης αδελφής της, Λούρδης, η 4χρονη Μέρσι παρακολούθησε τη Μαντόνα να αντλεί τρεχούμενο νερό σε έναν κουβά κάτω από τα ενθουσιασμένα βλέμματα ντόπιων.

Η σούπερ σταρ έχει δωρίσει εκατομμύρια δολάρια στην εξαθλιωμένη χώρα, όπου σημειωτέον οι τέσσερις στους δέκα ανθρώπους ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

"Με πονάει πραγματικά να βλέπω παιδιά οπουδήποτε στον κόσμο να μην καλύπτουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης, επειδή γεννήθηκαν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας", είπε η Μαντόνα στους καλεσμένους που παραβρέθηκε στην τελετή: "Και έχω ξεκινήσει πολλά προγράμματα εδώ στο Μαλάουι προσπαθώντας να κάνω τη διαφορά στη ζωή των παιδιών. Αυτό το χωριό στην Γκουμουλίρα είναι κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα περήφανη.

Θα ήθελα να δω αυτοτροφοδοτούμενα χωριά. Θα ήθελα να δω περίσσευμα στις σοδειές. Θα ήθελα να δω όλα τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο. Θα ήθελα να δω όλα τα κορίτσια να μπορούν να συνεχίζουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα ήθελα να δω όλα τα αγόρια και κορίτσια να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο εδώ και θα ήθελα να μένουν στο Μαλάουι και να γίνονται δικηγόροι και γιατροί" συνέχισε, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση.

Ενώ όμως οι χωρικοί χαίρονταν βλέποντας επιτέλους τρεχούμενο νερό, η ίδια η βασίλισσα της ποπ εμφανίστηκε λίγο αργότερα κρατώντας στο χέρι ένα μπουκάλι που περιείχε ένα υγρό που έμοιαζε με Coca-Cola.

Η Μαντόνα, η οποία αυτό τον καιρό ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Αγγλία, σνομπάρει το κοινό νερό και προτιμά το ειδικό νερό της Καμπάλα, ως μέρος της πίστης της στη συγκεκριμένη αίρεση. Σύμφωνα με τις φήμες, η ίδια ξοδεύει στο συγκεκριμένο νερό -το οποίο πιστεύει ότι έχει ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες- περισσότερα από $10.000 (σχεδόν €7.500) κάθε μήνα.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Μαντόνα στο Μαλάουι ύστερα από την περιπετειώδη υιοθεσία της Μέρσι, πριν από έναν χρόνο. Ενώ και το άλλο υιοθετημένο παιδί της, ο Ντέιβιντ Μπάντα (David Banda), κατάγεται από την ίδια χώρα.

Η γιαγιά της Μέρσι είχε υποστηρίξει ότι το κοριτσάκι στην ουσία εκλάπη από την οικογένειά του, ενώ η ίδια η Μαντόνα είχε κατακριθεί έντονα όταν είχε μεταφέρει μηχανήματα γυμναστικής, ακριβά κρασιά και τον προσωπικό της γυμναστή με τα ιδιωτικό της τζετ, ξοδεύοντας έτσι τόσο προκλητικά τεράστια ποσά, σε μια χώρα τόσο εξαθλιωμένη.

Επίσης, η Μαντόνα είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησε τα χρήματά της ώστε να παρακάμψει τον τοπικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, οι ξένοι μπορούν να υιοθετήσουν παιδί από το Μαλάουι μόνο και εφόσον έχουν ζήσει στη χώρα επί 18 μήνες.

Η ίδια είχε υιοθετήσει τον Ντέιβιντ Μπάνα από ένα ορφανοτροφείο το 2006, όταν εκείνος ήταν 18 μηνών, παρά τις αντιρρήσεις του βιολογικού πατέρα του, Γιοχάνε Μπάντα (Yohane Banda). Τον επόμενο χρόνο, ο κύριος Μπάντα είχε παραπονεθεί γιατί του είχε επιτραπεί να δει τον γιο του μόνο μία φορά μετά την υιοθεσία.