Το όνειρο της Μαντόνα έγινε πραγματικότητα

07.04.2010
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Μαλάουι, η βασίλισσα της ποπ θεμελίωσε το νέο κτίριο της ακαδημίας θηλέων που πρόκειται να χτιστεί κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας.



Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Μαλάουι, η βασίλισσα της ποπ θεμελίωσε το νέο κτίριο της ακαδημίας θηλέων που πρόκειται να χτιστεί κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής η Μαντόνα (Madonna) προέτρεψε τα κορίτσια "να τολμήσουν να ονειρευτούν", ακριβώς όπως αναφέρει η επιγραφή στον θεμέλιο λίθο που τοποθέτησε στη βάση του κτιρίου.

Η 51χρονη σταρ είπε ότι ήταν όνειρο ζωής να χτίσει ένα σχολείο για κορίτσια και ότι ελπίζει όσα φοιτήσουν στην ακαδημία να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να γίνουν γιατροί, δικηγόροι και μελλοντικοί ηγέτες της χώρας τους.

Η συγκεκριμένη ακαδημία που θα στοιχίσει περισσότερα από €11.000.000 αναμένεται να λειτουργήσει το 2011 και θα στεγάσει περίπου 500 ορφανά.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας τελετής, η Μαντόνα εγκαινίασε μια ακόμη τηλεπικοινωνιακή πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα που σκοπό έχει να προσφέρει δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα παιδιά υποστηρίζοντας σχολεία μέσω ίντερνετ σε αναπτυσσόμενες χώρες όλου του κόσμου.

"Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με συνομηλίκους τους σε άλλα μέρη του κόσμου. Αυτό θα προωθήσει και την ειρήνη σε όλη την υδρόγειο", είπε η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία συνοδευόταν και πάλι από τις κόρες της Λούδρη (Lourdes) και Μέρσι (Mercy).

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Ericsson πρόκειται να δωρίσει υπολογιστές σε διάφορα σχολεία έντεκα αφρικανικών χωρών μέσω του προγραμματος "Millennium Village" των Ηνωμένων Εθνών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της οποίας δημιουργούνται χωριά-μοντέλα με σκοπό να επιδείξουν πως είναι δυνατόν να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής στις αστικές περιοχές της Αφρικής.

Η Μαντόνα έδειχνε ήρεμη καθώς έσκαβε το χώμα με το ειδικό φτυαράκι. Φορούσε ένα ριγέ μακρυμάνικο μπλουζάκι, λευκό παντελόνι, πολύχρωμο μαντήλι στο λαιμό, μπεζ μπαλαρίνες, ψάθινο καπέλο και σκούρα γυαλιά.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η φιλάνθρωπη τραγουδίστρια έχει υιοθετήσει δύο παιδιά από το Μαλάουι, τον Ντέιβιντ Μπάντα (David Banda) και τη Μέρσι Τσιφούντο Τζείμς (Mercy Chifundo James), και τα δύο τεσσάρων χρονών. Επίσης, χρηματοδοτεί έξι ορφανοτροφεία στη χώρα, τα οποία ταΐζουν, ντύνουν και σπουδάζουν περίπου 25.000 ορφανά.